Birgit Skarstein:

Samboeren med hyllest

Birgit Skarstein tok gull natt til søndag.

GULLJENTE: Birgit Skarstein etter nattens seier. Foto: Torstein Bøe / NTB
GULLJENTE: Birgit Skarstein etter nattens seier. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag norsk tid tok Birgit Skarstein (32) gull i Paralympics i Tokyo, noe som naturligvis har fått massiv oppmerksomhet her til lands.

Allerede før mesterskapet hadde roeren satt seg mål om å vinne medalje, og nå hylles hun fra flere hold.

Blant dem som sender sine gratulasjoner er «Skal vi danse»-proffen Helene Spilling, som også er Skarsteins samboer.

«Gratulerer Birgit Skarstein med gull», skriver hun på Instagram-story til et bilde av de to sammen, etterfulgt av fem hjerter.

GRATULASJON: Helene Spilling er blant dem som har sendt sine gratulasjoner etter Skarsteins gullmedalje. Foto: Skjermdump fra Instagram
GRATULASJON: Helene Spilling er blant dem som har sendt sine gratulasjoner etter Skarsteins gullmedalje. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Skarstein forteller til Se og Hør at gullet er helt fantastisk, og føles som en drøm.

- Vi har jobbet så strukturert over mange år med målet om medalje i Tokyo så det er vanvittig takknemlig at det går veien. Jeg føler at vi har mange i ryggen, og det er innmari stas at folk heier og er med på feiringen. Ingen blir god aleine, dette er det et helt lag av folk som står bak, og jeg føler meg så heldig som har fått vært med på denne reisen, forteller hun søndag morgen.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein - og nylig møttes de sammen med hver sin dansepartner for å markere begivenheten. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

Hun påpeker videre at å leve som idrettsutøver innebærer mye reising, trening sju dager i uka og et rimelig streit hverdagsliv.

- Jeg er så heldig å ha venner og familie som backer det, og som er med på reisen. Helene har jo mange år som profesjonell danser bak seg og skjønner «gamet», og det er jo himla takknemlig. Nå skal jeg jo ha litt ferie da, mens hun svinger seg på parketten, så nå blir det min tur til å heie på henne, sier hun.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes få en kommentar fra Helene Spilling.

Duoen flyttet sammen etter at de begge deltok i dansekonkurransen på TV 2 i fjor. Siden den gang har duoen delt en rekke bilder og videosnutter fra vennskapet, og ikke minst samboerskapet, på sosiale medier.

Da Se og Hør snakket med dem tidligere i år, noen måneder inn i samboerskapet, kunne de imidlertid røpe at boforholdet var satt litt på «pause» som følge av coronasituasjonen - og ikke minst med tanke på Skarsteins oppladning til mesterskapet.

Tok grep

Spilling avslørte også at hun forsøkte å skjerme seg selv og Skarstein så godt det lot seg gjøre.

- Jeg møter nok litt flere enn henne, men langt mindre enn jeg kan til enhver tid, fortalte proffdanseren, som ble kjent for det norske folk under «Skal vi danse» i fjor høst.

HJMME HOS: Birgit Skarstein er blant deltakerene i denne ukens episoder av «4-stjernes middag», og der viser hun frem hjemmet. Video: Discovery+ Vis mer

Birgit Skarstein på sin side fortalte at hun verken hadde møtt venner eller familie det siste året.

- Jeg har ikke møtt mamma siden i fjor sommer, og skal ikke møte henne før etter OL, som er i august-september. Hun vil gjerne komme besøk, men det kan hun ikke. Det er konsekvensen av å drive som dette, påpekte hun.

Som toppidrettsutøver lever 32-åringen i en svært lukket boble hvor hun treffer enda færre folk enn man egentlig har lov til.

- Vi overholder ikke smitteverntiltak fordi det er regler, men fordi vi ikke kan bli smittet. Vi driver idrett som stiller høye krav til hjerte og lunger. Når du lever av dette skal det ikke store skaden til før det kan være avgjørende for karrieren, sa hun.

Og nå har hun altså fått lønn for strevet med gullmedaljen.

- Fantastisk. Det var som en drøm. Det var akkurat sånn som jeg hadde trent på det, sa Skarstein etter finalen ifølge NTB.

LES OGSÅ: - En drømmedag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer