Samba på La Manga

Bjørn Einar Romøren hopper i havet utenfor La Manga, og gleder seg til leiligheten han har kjøpt skal stå ferdig.

HOPPER I HAVET: Bjørn Einar Romøren stortrives på La Manga. Foto: Rune Midtskogen
HOPPER I HAVET: Bjørn Einar Romøren stortrives på La Manga. Foto: Rune Midtskogen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
La Manga er et fantastisk sted å oppholde seg når man skal slappe av etter en tung treningsperiode, jubler Romøren og hopper ut i bølgene. Den dyktige skihopperen stortrives på La Manga, der det er varmt året rundt. Her er det også golfbaner i fleng og gode treningsmuligheter. Romørens leilighet vil stå klar i 2008 - og kostet nærmere tre millioner kroner.

Idrettsheltenes feriested
Han er ikke alene om å ha kjøpt leilighet på La Manga. Hoppkollega Roar Ljøkelsøy og fotballtrener Nils Arne Eggen har også slått til, men det stopper heller ikke der. Tidligere fotballstorheter som Ruud Gullit og Kenny Dalglish holder hus her så ofte de kan, det samme gjelder West Hams måljeger Teddy Sheringham - og ryktene går nå om at flere av Real Madrids stjernespillere har kjøpt hus som er klare til innflytting i 2009-10.

Enorm vekst
- Rike spanjoler har feriert her i mange år, men de siste par årene har også engelskmenn, tyskere og nordmenn fått øynene opp for dette flotte stedet, sier tønsbergmannen Tom Wergeland i eiendomsselskapet Resort Homes, en av mange aktører her nede.
- Det tar deg kun en drøy time i bil fra flyplassene i Alicante og Murcia, så har du golfanlegg og kilometer på kilometer med fantastiske strender, sier Wergeland, som opplever enorm vekst og etterspørsel i Murcia-regionen - spanjolenes favorittferiested. Innen to år kommer en tredje flyplass i området, og mer enn 30 golfanlegg er under utbygging!

Utendørs spa
La Manga betyr "armen" og indikerer formen på den 22 kilometer lange og smale landtungen som skiller Middelhavet fra Europas største saltvannslagune, Mar Menor (lille hav), som bare er syv meter på det dypeste. Med en snittemperatur et par grader over Middelhavet kan du bade praktisk talt året rundt. Om vinteren holder temperaturen seg på mellom 15 og 18 grader. La Manga, som ligger sør for Costa Blanca, på Costa Calida-kysten (den varme kysten), har for øvrig Europas mildeste vintrer, med cirka 320 soldager i året. Verdens helseorganisasjon har utpekt området til Europas sunneste sted å leve!
Vannet i Mar Menor er blitt brukt til behandling av revmatisme og psoriasis, og ser du noen som har smurt seg inn med havets svarte leire er ikke dette uvanlig. Den sies å ha helbredende effekt på hud- og leddsykdommer.

Fisk og vin
Verdensstjerner innen tennis og fotball har lagt sesongforberedelsene til La Manga Club i mange år. Fotballforbundet er så fornøyd med oppholdet at de nylig tegnet en avtale som varer ut 2018.
Er du interessert i kultur og lysten på natteliv, er det bare en kort biltur til byene Cartagena og Murcia. I fiskelandsbyen Cabo de Palos får du fantastiske måltider, og er du vinelsker bør du ta turen til bodegaen La Cueva. Her finner du vin fra 15 kroner og opp til mange tusen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer