Sam Smith:

Sam Smiths avsløring vekker oppsikt

Megastjernen Sam Smith (27) identifiserer seg verken som mann eller kvinne. Nå ønsker artisten å omtales med det kjønnsnøytrale pronomenet «hen».

EN GOD DAG: Sam Smith (27) forteller at kunngjøringen markerer en god dag for ham. Foto: Henry Nichols / Ruters / NTB Scanpix
EN GOD DAG: Sam Smith (27) forteller at kunngjøringen markerer en god dag for ham. Foto: Henry Nichols / Ruters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den britiske sangeren og låtskriveren Sam Smith (27) ønsker herved å tiltales som «hen», opplyser artisten i et innlegg på Instagram. I det åpenhjertige innlegget forteller hen at dette markerer en god dag.

«Etter å ha vært i konflikt med mitt eget kjønn hele mitt liv, har jeg nå bestemt meg for å omfavne meg selv for den jeg er. Både på innsiden og utsiden. Jeg er så privilegert som er omringet av personer som støtter meg i dette valget», skriver artisten og avslører:

«Men jeg har vært nervøs for å kunngjøre dette, fordi jeg bryr for mye om hva folk mener. Men til helvete med det! Jeg forstår at det vil bli mange feiltakelser, men jeg ber dere om å forsøke. Jeg håper at dere kan se meg slik jeg ser meg selv.»

Vurderte å skifte kjønn

Artisten har gjort stor suksess med blant annet hitlåten «Stay With Me». Hen er for øvrig også en stor fan av norske Maria Mena (33).

Men til tross for suksessen, har hen hatt det vanskelig. Smith har blant annet vært åpen om spiseforstyrrelser, dårlig selvbilde og mobbing.

Artikkelen fortsetter etter innlegget:

I Instagram-innlegget opplyser Smith at hen identifiserer seg verken som mann eller kvinne. Dette utdypet hen overfor Jameela Jamil (33) i et intervju til «I Weigh»-serien tidligere i år.

- Man identifiserer seg ikke som et kjønn. Man er en blanding av alle disse ulike tingene. Man er sin egen spesielle kreasjon. Det er slik jeg ser på det. Jeg er verken mann eller kvinne. Jeg tror jeg flyter et sted midt imellom, forklarte hen.

Hen avslørte også at hen har vurdert kjønnsoperasjon.

- Jeg har noen ganger spurt meg selv: «Ønsker jeg å skifte kjønn?». Det er noe jeg fremdeles tenker på, men jeg tror ikke det er noe jeg ønsker å gjøre.

Brøt med kjæresten

Høsten 2017 avslørte Smith at hen hadde funnet lykken med den amerikanske skuespilleren Brandon Flynn (24), kjent fra den elskede og utskjelte Netflix-serien «13 Reasons Why».

I tiden etterpå ble de to fotografert sammen utallige ganger, og de publiserte bilder av hverandre i sosiale medier og deltok på flere arrangementer sammen. Lykken skulle derimot ikke vare evig.

I fjor sommer valgte nemlig Smith og Flynn å gå hver til sitt etter ni måneder som kjærester.

LES OGSÅ: Hånd i hånd med broren til eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer