Salget til himmels

Lavprisselskapet Norwegian setter stadig nye rekorder - og har fornøyde kunder.

FLYR HØYT: Norwegian fortsetter å øke passasjertrafikken og har satt ny rekord i august. Foto: Norwegian
FLYR HØYT: Norwegian fortsetter å øke passasjertrafikken og har satt ny rekord i august. Foto: Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian fraktet mer enn en halv million passasjerer i august, nærmere bestemt 515.679 passasjerer mot 321.365 i samme periode i fjor. Det gir en økning på 194.314 passasjerer (60 prosent).


- Vi setter nok en passasjerrekord for august, og tar vi de siste 12 månedene har vi fløyet 4,6 millioner passasjerer, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian.


Nye ruter betyr mye
Økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum henger sammen med selskapets ekspansjon og oppstart av nye ruter i perioden september 2005 til august 2006, samt tilpasning av produksjonen og stadig økende passasjertilgang.

Passasjertrafikken innenlands hadde en økning på 38 prosent samtidig som kapasiteten hadde en økning på 34 prosent. Trafikken innenlands har en positiv utvikling tatt i betraktning en produksjonsøkning i størrelsesorden 30 % for selskapets ruter i Sør-Norge.

Utenlands økte passasjertrafikken med 66 prosent samtidig som kapasiteten er økt med 78 prosent. Utviklingen henger i hovedsak sammen med innarbeidelse av selskapets ekspansjon fra Norge som teller 16 nye ruter siden april, i tillegg til oppstart av ruteflygninger fra Polen til Sør-Europa som teller fem nye ruter.


Norwegians soleklart største salgskanal er internett. Hele 85 prosent av selskapets salg foregår nå online.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer