Subwoolfer i Eurovision-finale:

Salen kokte under ulve-showet

«Give That Wolf A Banana» bød opp til fest i Eurovision-arenaen Pala Olimpico.

FINALE: Det norske bidraget får salen til å koke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Subwoolfer entret Eurovision-scenen i Pala Olimpico som kveldens sjuende bidrag.

Saken oppdateres!

Rumensk allsang

Før Norges bidrag hadde også norsk-tsjekkiske We Are Domi opptrådt. De åpnet Eurovision-ballet med et smell, og fikk god respons fra både sal og presserom.

«Underdog» Romania, og den veldig så fengende «Llámame» fikk deretter folk til å synge av full hals. Før finalen lå rumenske WRS på en 24. plass på oddsen, men til tross for det store engasjementet, sank de ett hakk ned etter sin opptreden.

Romania fikk terningkast tre av Dagbladets anmelder.

- WRS har ingenting å skamme seg over, men de får nok neppe maks uttelling for Romania her i kveld, skrev Torgrim Øyre.

Verst tenkelige scenario

Da ulvene «Jim» og «Keith» kom på overraskelsesbesøk i presserommet på arenaen Pala Olimpico fredag kveld, sa de følgende om vinnersjansene.

- Det kommer an på hvilket humør Europa er i, men vi håper selvfølgelig at alle er klare for fest. Vi skal være veldig glade for at vi har «Keith» og «Jim» fra månen her. Du kan jo tenke deg hvordan det ville vært for vanlige mennesker å stå med masker og synge og danse med den intensiteten som de gjør, sa Carl-Henrik Wahl, ulvenes talsmann, til Dagbladet.

TORINO: Subwoolfer forteller hva de mener om Tix-stuntet, og «avsløringen» om at han er DJ Astronaut. Reportere: Ørjan Ryland og Agusta Magnusdottir / Dagbladet. Vis mer

Wahl understreket samtidig at verst tenkelige scenario for «Give That Wolf A Banana» var at Europa var i et ballade-humør.

- Utenomjordisk

Etter at Subwoolfer gikk av scenen røpet de at opplevelsen har vært fantastisk så langt.

- Dette var deilig! En stor sal med superflinke jordboere som kunne hele sangen vår! Jim ble skikkelig overrasket og Keith holdt på å sprekke av glede! Torino har vært helt fantastisk så langt. Dj Astronaut er litt varm og ønsker seg vifte.

NRKs delegasjonsleder Stig Karlsen roser også Norges unike opptreden.

- Utenomjordisk heftig opptreden! I kveld kan alt skje!! Subwoolfer og team Norge har levert varene, så får vi se om et samlet Europa er med på notene.

Ukrainas bidrag imponerte også stort under kveldens opptreden, og medførte øredøvende applaus blant publikum og i presserommet.

FINALE: Slik ble Subwoolfer sin opptreden i Eurovision i Torino 2022. Vis mer

- Banan-humør

Det er ikke tvil om at det norske bidraget imponerer i Torino. I likhet med Ukrainas bidrag, jublet salen idet ulve-showet inntok Eurovision-scenen.

- Det kokte i salen og best applaus til nå, Europa er i banan-humør, sier Morten Thomassen, sjef for den norske Grand Prix-klubben.

Dagbladets anmelder påpeker også at bidraget skiller seg ut fra resten av konkurransen.

«Når man har sett alle 25 innslagene som deltar i årets Eurovision-finale, er det ingen løgn å påstå at Norge skiller seg ut i mengden. I et finaleheat med - våger vi påstå - mindre sirkus enn vanlig, byr i alle fall det Norske bidraget på humør, energi og tilstrekkelig med «Eurovision-rølp» til at den vil bli lagt merke til. Om låten i seg selv holder i det lange løp, gjenstår å se. Det skal i alle fall ikke stå på innsatsen til *** og ****, sorry - Subwoolfer. Duoen holder både pitch og fotarbeid under kontroll, og sammen med sitt kobbel av dansere sørger de for at det lyser veldig gult i TV-ruten i sine tre tilmålte minutter.»

PINLIG: Eurovision Song Contest har skapt mange store øyeblikk, men ikke alle var helt med vilje. Vis mer

- Leverer hver eneste gang

Ulvene falt også i god jord hos Eurovision ekspert og redaktør av Wiwibloggs, William Lee Adams.

- Reaksjonen var eksplosiv her i presserommet - om du er ung eller gammel, så må du elske det! Eurovision 2022 har altfor mange sentimentale damer som synger om triste ting, så vi trenger litt moro. Helt etter min smak! De er til å spise opp!

Svenske Thorbjör «Tobbe» Ek i Aftonbladet gleder seg også over nabolandet.

SEND HJELP: Ukraina etter sin finaleopptreden i Eurovision 2022. Vis mer

- De er utrolige, og leverer hver eneste gang. Jeg koser meg alltid nå jeg ser på ulvene, og de fortjener en plassering i topp fem, men havner i alle fall i topp ti. Norge er det beste av sirkus-showene som er med, sier han.

- Latterlig

Det er likevel ikke alle som er like glad i det norske bidraget. Extra Bladets anmelder Pernille Christensen slakter nemlig Subwoolfers opptreden.

- For latterlig. Daft Punk for fjols. Hva blir det neste? Fjellaper som synger om rør? to stjerner, skriver hun i den danske avisa.

- Briljant

Subwoolfer har også fått oppmerksomhet fra et kjent fjes fra England. Forfatter J.K Rowling (56) tok nemlig til Twitter for å dele sine tanker om det norske bidraget.

«Dette er helt briljant, hold kjeft», skriver hun blant annet i innlegget.

Det ser tilsynelatende ut til at 56-åringens ektemann, Neil Murray (50), ikke var like begeistret over Subwoolfers.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer