Mariah Carey:

Saksøkt for millioner av søsteren

Alison Carey krever flerfoldige millioner av sin berømte søster.

SØKSMÅL: Mariah Carey har blitt saksøkt av storesøsteren. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
SØKSMÅL: Mariah Carey har blitt saksøkt av storesøsteren. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alison Carey (58) har gått til søksmål mot sin kjente søster, popstjernen Mariah Carey (50). Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant Sky News.

Bakgrunnen for søksmålet er at Alison Carey reagerer på en rekke opplysninger som kommer frem om henne i søsterens selvbiografi «The Meaning of Mariah Carey», som ble sluppet i september i fjor.

Popstjernens storesøster opplever innholdet i boken som en «offentlig ydmykelse», og hevder at publiseringen skal ha vært en svært tøff påkjenning følelsesmessig.

Derfor krever hun søsteren for 1,25 millioner dollar - nærmere elleve millioner norske kroner. I søksmålet kommer det frem at Alison Carey opplever beskyldningene i boken som onde og opprørende, og at det skal ha etterlatt henne «ødelagt og alvorlig deprimert».

HARDT UT: Popstjerna Mariah Carey husker godt da hun var på besøk hos Ellen DeGeneres i 2008. Hun ser ikke tilbake på besøket med glede, og går nå hardt ut mot talkshowverten. Bilder fra TV3. Vis mer

Grove anklager

Blant beskyldningene som Alison Carey reagerer på, er at hun skal ha gitt lillesøsteren beroligende piller da hun var tolv år gammel, for så å sette henne i en situasjon der hun ble kysset av storesøsterens daværende kjæreste.

På dette tidspunktet var Alison Carey 20 år, ifølge BBC.

Alison Carey reagerer også på at lillesøsteren i selvbiografien hevder at hun skal ha kastet varm te på henne.

Alison Carey hevder at opplysningene ikke har rot i virkeligheten, og peker i søksmålet på at den berømte søsteren ikke har lagt fram noen bevis for å underbygge påstandene.

Søksmålet ble levert inn til retten i New York mandag, ifølge BBC. I søksmålet hevder hun at materialet i boken var ment for å ydmyke henne og gjøre henne flau.

ÆRE: Denne uka ble Sangstjerne Mariah Carey(47) hånd- og fotavtrykk foreviget i sement på TCL Chinese Theatre i Los Angeles. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

«Mariah brukte sin status som en offentlig figur til å gå til angrep på sin fattige søster, og fikk sensasjonelle overskrifter om sine påstander for å promotere salget av boken sin», hevdes det i søksmålet.

Mariah Carey har foreløpig ikke kommentert søksmålet.

Dårlig forhold

Det er ingen hemmelighet at Mariah Carey har et heller kjølig forhold til søsknene sine, Alison og Morgan Carey (60). I et intervju med Vulture i august i fjor, omtalte den berømte sangeren broren og søsteren som «sine tidligere søsken».

Carey omtalte heller ikke søsteren med fullt navn, og kalte henne bare «A.D.». Likevel har Carey - blant annet i selvbiografien - uttalt at hun fortsatt føler kjærlighet for sine søsken.

Vis mer

- Jeg har tilgivelse i hjertet mitt, og derfor tilgir jeg dem, men det er ikke slik at jeg prøver å invitere dem hit slik at vi kan henge sammen. Jeg tror de er veldig ødelagte, og jeg føler stor sorg for dem, sa hun til Vulture.

Mariah Carey er det yngste barnet til Patricia (83) og Alfred Roy Carey. Faren døde i 2002, men moren lever fortsatt.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med kryptisk ønskeliste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer