Saksøkt etter boligsalg

Misfornøyde kjøpere krever over en halv million fra KrF-leder Knut Arild Hareide.

SAKSØKES: KrF-leder Knut Arild Hareide risikerer å måtte møte i retten, etter å ha blitt saksøkt for over en halv million kroner i kjølvannet av et boligsalg i 2009. Foto: SCANPIX
SAKSØKES: KrF-leder Knut Arild Hareide risikerer å måtte møte i retten, etter å ha blitt saksøkt for over en halv million kroner i kjølvannet av et boligsalg i 2009. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Vond lukt i leiligheten han solgte i 2009, har ført til rettslige problemer for KrFs partileder Knut Arild Hareide.

Ifølge VG hevder de som kjøpte den sentrale Oslo leiligheten for 3,75 millioner kroner at Hareide bagatelliserte luktproblemer i leiligheten da han solgte den. Nå krever de 590 000 kroner i erstatning for fuktskader.

- Det ble opplyst at det var et luktproblem i leiligheten, og i salgsprospektet stod det at luktproblemet skulle utbedres. Lukten viste seg å være god, gammeldags mugglukt, sier advokat Erling Keyser i Torkildsen, Tennøe & Co advokatfirma til avisen.

Innrømmer luktproblem

Hareide - som tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget - sier til VG at han forholdt seg til fagrapporter som ble lagt ved prospektet til leiligheten.

- Jeg trivdes i leiligheten. Men det var et luktproblem der.

- Ingen av partene er tjent med at denne typen sak kommer til en rettssal. Det ble lagt frem fagrapporter knyttet til problemet, og fagrapportene ble lagt ved prospektet. Jeg har forholdt meg til denne dokumentasjonen, sier han til VG.

Avviser påstandene om fuktskader
Forsikringsselskapet Protector - som er stevnet sammen med Hareide - hevder KrF-lederen ikke kan klandres for problemene med leiligheten.

Direktør for eierskifteskadeoppgjør Merete Christensen Bernau, sier til VG at det ikke er korrekt at det ble opplyst om et fuktproblem som skulle utbedres.

- Problemet i denne saken har knyttet seg til lukt i leiligheten, fra underliggende næringsseksjon. Dette var opplyst om ved kjøpet, både muntlig og skriftlig. Opplysninger som foreligger ved kjøpet har kjøper akseptert, og dette gir ikke grunnlag for prisavslag, skriver hun i en e-post til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kjæreste med ti år yngre Lisa Marie

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer