INGEN KONTAKT MED FAREN: I sommer skrev Frank Ocean et blogginnlegg der han gikk hardt ut mot faren. Nå går faren, Calvin Cooksey, til sak mot sin egen sønn. Foto: NTB scanpix
INGEN KONTAKT MED FAREN: I sommer skrev Frank Ocean et blogginnlegg der han gikk hardt ut mot faren. Nå går faren, Calvin Cooksey, til sak mot sin egen sønn. Foto: NTB scanpixVis mer

Frank Ocean:

- Saksøkt av egen far for 120 millioner

Frank Oceans blogginnlegg om farens homofobiske uttalelser kan koste ham skjorta. 

(Seoghør.no): I 2012 fikk artist Frank Ocean (29) flere støtteerklæringer etter at han valgte å stå frem som homofil.

Det gjorde han via et åpent brev på Tumblr-siden sin, der han skrev åpenhjertig om sin første kjærlighet - som var en mann.

I sommer skrev han et nytt innlegg på bloggen i kjølvannet av masseskytingen på homseklubben Pulse i Orlando, der 49 personer mistet livet.

«Jeg var seks år gammel da jeg hørte at faren min kalte en transkjønnet servitør en homse idet han dro meg ut fra restauranten og sa at hun var skitten. Det var den siste dagen jeg så faren min og den første gangen jeg hørte det ordet, tror jeg, selv om det ikke ville sjokkere meg om det ikke var det», heter det i teksten.

Nå skriver nettstedet TMZ at artistens far, Calvin Cooksey, har saksøkt sønnen for 120 millioner på grunn av påstandene i innlegget.

TMZ skriver at Oceans far mener at historien er falsk og at det kan være skadelig for hans økonomiske muligheter innen film og musikk.

Verken Frank Ocean eller Calvin Cooksey har foreløpig kommentert saken.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESSFULL: Frank Ocean er en kritikerrost artist og låtskriver. Albumet «Blonde», som ble utgitt i 2016, fikk terningkast 5 av Dagbladet. Foto: NTB scanpix
SUKSESSFULL: Frank Ocean er en kritikerrost artist og låtskriver. Albumet «Blonde», som ble utgitt i 2016, fikk terningkast 5 av Dagbladet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Urettferdig fremstilt

Dette er imidlertid ikke første gang Cooksey, som trolig ikke har vært en del av artistens liv de siste 23 årene, har gått rettens vei.

I 2014 saksøkte han hiphop-mogul Russell Simmons (59) for over én milliard kroner etter at 59-åringen kalte Cooksey for en dårlig far, skriver TMZ.

Calvin Cooksey mente at han hadde blitt urettferdig fremstilt på Simmons' nettsted, Global Grind.

Cooksey skal ha hevdet at han ikke fikk lov til å være i Frank Oceans liv fordi hans «grådige mor» flyttet og gjemte sønnen fra ham.

VANT PRIS: Frank Ocean vant sin første Grammy-pris i 2013 for debutalbumet «Channel Orange». Foto: NTB scanpix
VANT PRIS: Frank Ocean vant sin første Grammy-pris i 2013 for debutalbumet «Channel Orange». Foto: NTB scanpix Vis mer

Han skal ha anklaget Simmons for å ha publisert løgner om ham uten å sjekke fakta. Han saksøkte dermed 59-åringen for tap av fremtidig inntekt og mente at summen ville dekke dette.

Solgte narkotika

Frank Ocean startet artistkarrieren ved å skrive låter for stjerner som Brandy, Justin Bieber og John Legend.

I 2012 debuterte han med albumet «Channel Orange» som ga ham seks Grammy-nominasjoner, og vant i kategorien «beste urbane album».

Året etter åpnet «Swin Good»-sangeren seg om fortiden som en trøblete tenåring som tjente til livet opphold ved å selge narkotika.

- Jeg var en kjeltring. Jeg solgte kokain og crack i store mengder. Hele tiden, fortalte han i et intervju med Oyster Magazine, ifølge AdelaideNow.com.au.

Musikeren ble født i California, men flyttet til New Orleans da han var fem.

LES OGSÅ: - Folk har vært redd for meg