Steven Tyler:

Saksøkes: Hun var 16

Musikeren saksøkes for overgrep.

SAKSØKT: Rockelegenden er i hardt vær. Brian J Ritchie/Hot Sauce/REX/Shutterstock editorial/NTB
SAKSØKT: Rockelegenden er i hardt vær. Brian J Ritchie/Hot Sauce/REX/Shutterstock editorial/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julia Holcomb saksøker Aerosmith-vokalisten Steven Tyler (74) for seksuelle overgrep, ifølge Rolling Stone.

Hun hevder overgrepene skjedde da de var i et forhold på 1970-tallet. Forholdet skal ha begynt da hun var 16 år gammel, og han 25.

«Tenåringsbrud»

Tyler er ikke nevnt ved navn i søksmålet, men Holcomb har tidligere uttalt seg offentlig om det påståtte forholdet. Han har imidlertid nevnt at han «nesten hadde en tenåringsbrud» i sin memoar.

I boken forklarer han også hvordan han fikk den ikke navngitte jentas foreldres tillatelse til å bli vergen hennes, slik at hun lovlig kunne bli med ham på turné. Det samme fremkommer i rettsdokumentene.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

I søksmålet argumenterer Holcomb at hun «var maktesløs til å motstå Tylers makt, berømmelse og betydelige økonomiske evner».

Skal ha blitt presset til abort

Holcomb hevder i tillegg at hun ble gravid med rockeren da hun var 17 år gammel, og at Tyler skal ha presset henne til å ta abort etter en leilighetsbrann.

Ifølge søksmålet ønsket hun ikke å gjennomføre aborten, men mener Tyler truet med å kutte henne ut hvis hun ikke gjorde det.

Etter aborten skal hun ha forlatt Tyler, flyttet tilbake til hjemstedet Portland for å snu om på livet. Hun ble i ettertid religiøs, giftet seg, og fortrengte opplevelsene med Tyler frem til han ga ut memoaren.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Boken skal ha skapt uro for Holcomb, som hun også trekker frem i søksmålet. Ifølge Holcomb skal boka omtalt hennes identitet. I bokens epilog nevnes nemlig en kvinne ved navn Julia Halcomb, som hun mener kan være hennes navn, feilstavet.

«Med mitt dårlige jeg som tjueseks år og hun knapt gammel nok til å kjøre bil og sexy som faen, ble jeg rett og slett forelsket i henne», skriver Tyler i boka, ifølge Rolling Stone.

«Hun var mitt hjertes ønske, min partner i lidenskapsforbrytelser».

LES OGSÅ: Redd sønnen skulle dø på skolen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer