Universitetsskandalen:

Saksøkes for billionbeløp av tenåringsmor

En rasende mor har besluttet å saksøke de involverte i universitetsskandalen på vegne av sin sønn.

SAKSØKES: Skuespillerne Lori Laoughlin (t.v) og Felicity Huffman er blant de involverte i universitetsskandalen - som nå saksøkes for hele 500 milliarder dollar av en tenåringsmor. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKES: Skuespillerne Lori Laoughlin (t.v) og Felicity Huffman er blant de involverte i universitetsskandalen - som nå saksøkes for hele 500 milliarder dollar av en tenåringsmor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Universitetsskandalen som har preget Hollywood den siste uka har så langt hatt enorme konsekvenser for skuespillerne Lori Loughlin (54) og Felicity Huffman (56).

Førstnevnte ble løslatt mot en kausjon på nesten 8 millioner kroner, og fikk i etterkant sparken fra samarbeidet med tv-nettverket Hallmark Channel, som hun har jobbet for i mange år. Huffman måtte på sin side ut med omkring to millioner kroner i kausjon, som følge av siktelsen.

Nå kan svindel- og bedrageri-siktelsen koste stjernene ytterligere millionbeløp, i alle fall om en mor fra California får det som hun vil. Hun saksøker de siktede for den gigantiske summen av hele 500 milliarder dollar, mer enn 4,2 billioner kroner, etter at sønnen ikke fikk plass ved universiteter som er involvert i skandalen.

- Rasende og såret

Det er LA Times som melder om det svimlende beløpet læreren fra Oakland saksøker de involverte i universitetsskandalen for, etter å ha fått innsyn i søksmålet.

Der hevder kvinnen at sønnen hennes Joshua har ofret alt gjennom livet for å sikre seg plass ved et godt universitet. Hun hevder at sønnen hadde et godt snitt, men at han likevel ikke fikk plass ved «noen» av de involverte universitetene, uten å nevne hvilke.

SKANDALE: Skolene det dreier seg om er henholdsvis Yale, Stanford, The University of Southern California og Georgetown - som er avbildet her. Foto: NTB Scanpix
SKANDALE: Skolene det dreier seg om er henholdsvis Yale, Stanford, The University of Southern California og Georgetown - som er avbildet her. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Joshua og jeg trodde at han hadde en reell sjanse i likhet med alle andre søkere, men han kom ikke inn, av årsaker som ikke ble oppgitt, heter det i søksmålet, ifølge avisa.

Videre hevdes det at sønnen ble nektet universitetsplassen fordi rike mennesker synes det var greit å lyve, stjele og bestikke barna inn på universitetene.

- Jeg er både rasende og såret fordi jeg føler at min sønn, mitt eneste barn, ble nektet adgang til et universitet. Dette var ikke som følge av at han ikke jobbet og studerte hardt nok, men fordi rike individer følte at det var greit å lyve, jukse, stjele og bestikke deres barn inn på et godt universitet.

Huffman, Loughlin, og sistnevntes ektemann, Mossimo Giannulli, skal alle være navngitte i søksmålet, og det hevdes også at så mange som én million mennesker skal være rammet som følge av den påståtte juksingen.

Ifølge AP har det også kommet inn et felles søksmål fra studenter ved de involverte universitetene, hvor de blant annet krever skolepengene tilbakebetalt for seg og andre søkere ved universitetene.

VANSKELIG TID: Lori sammen med døtrene Olivia og Bella (t.h). Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG TID: Lori sammen med døtrene Olivia og Bella (t.h). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fjernet sosiale medier

Selv om flere av de involverte er næringslivstopper og andre kjente personligheter i USA, er skuespillerne Huffman og Loughlin de aller mest profilerte personlighetene involvert i skandalen.

Som følge av all den negative oppmerksomheten, har begge skuespillerne nå fjernet alle sine kontoer i sosiale medier. Ifølge CBS News fjernet Loughlin alle sine kontoer allerede torsdag, mens Huffman valgte å gjøre samme tiltak fredag kveld.

Også Huffmans nettside «What the Flicka», som beskriver seg som et nettsted «hvor mødre og kvinner kan dele ekte historier om barneoppdragelse», er lagt ned på ubestemt tid.

Loughlins datter, Olivia Jade, som er blant barna som skal ha dratt nytte av foreldrenes påståtte bestikkelser, har foreløpig beholdt sin Instagram-konto.

LØSLATT: Felicity Huffman ble sist uke løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
LØSLATT: Felicity Huffman ble sist uke løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er uklart om Jade hadde kjennskap til foreldrenes angivelige bestikkelser, og 19-åringen er ikke siktet i saken. Likevel har også skandalen kostet henne dyrt, da hun har mistet sponsoravtaler med Sephora og TRESemme.

View this post on Instagram

another unforgettable evening 💗@wcrfcure

A post shared by OLIVIA JADE (@oliviajade) on

Jade har samarbeidet med Sephora i lengre tid, og blant annet gitt ut sitt eget produkt, «Olivia Jade Sephora Bronze & Illuminate Palette».

- Etter en grundig gjennomgang av den siste utviklingen, har vi tatt en beslutning om å avslutte Sephora-samarbeidet med Olivia Jade med umiddelbar virkning, heter det i en uttalelse fra Emily Shapiro, en representant for Sephora.

LES OGSÅ: Den lille jenta fra «Frustrerte fruer» er ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer