Erika Jayne og Tom Girardi

Saksøkes etter sjokk-bruddet

En måned etter skilsmissenyheten mellom Erika Jayne og den 32 år eldre Thomas Girardi blir de saksøkt.

SAKSØKES: Erika Jayne og Thomas Girardi saksøkes for å ha underslått penger som skulle ha gått til familier til ofre av en flyulykke. Foto: Splash News/ NTB
SAKSØKES: Erika Jayne og Thomas Girardi saksøkes for å ha underslått penger som skulle ha gått til familier til ofre av en flyulykke. Foto: Splash News/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nøyaktig en måned siden kom nyheten om at «Real Housewives of Beverly Hills»-stjerna Erika Jayne (49) og advokat Thomas Girardi (81) skulle skilles etter 21 års ekteskap.

- Etter nøye vurdering har jeg bestemt meg for å avslutte ekteskapet med Tom Girardi. Dette er ikke et lett valg. Jeg har stor kjærlighet og respekt for Tom og for årene og livet vi bygget sammen, het det i en uttalelse fra Jayne på tidspunktet skilsmissenyheten ble kjent.

Saksøkes

Som om en skilsmisse ikke er nok, blir eksparet nå også saksøkt for å ha brukt samlivsbruddet til å underslå penger, og blir beskyldt for at skilsmissen simpelthen bare er en bløff. Det melder flere medier, deriblant People, som har fått tilgang på dokumentene.

Søksmålet ble sendt inn til en føderal domstol i Illinois tidligere denne uken, og er sendt inn av advokatfirmaet Edelson PC på vegne av en rekke familier til ofrene i flyulykken med Boeing-flyet Lion Air 610, der alle 189 om bord gikk bort.

I dokumentene beskrives det hvordan eksparet angivelig har underslått midler som skulle hjelpe familiene til ofrene.

Pengene det er snakk om skulle gå til blant annet enker og foreldreløse barn, men eksparet blir beskyldt for å ha brukt pengene til å finansiere det som blir beskrevet som en «overdådig livsstil».

PÅ RANDEN: I rettsdokumentene blir det hevdet at Thomas Girardis advokatfirma er på randen av en økonomisk kollaps. Foto: Splash News / NTB
PÅ RANDEN: I rettsdokumentene blir det hevdet at Thomas Girardis advokatfirma er på randen av en økonomisk kollaps. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Tom Girardis advokatfirma, Girardi & Keese, er også nevnt i søksmålet, og det blir hevdet at både 81-åringen og firmaet er på randen av en økonomisk kollaps grunnet blant annet økende gjeld.

- Overdådig livsstil

«Kjernen i dette bedrageriet er tiltalte Girardi og hans behov for å finansiere en overdådig livsstil for seg selv og hans kommende ekskone», heter det videre i dokumentene, som hevder at det å beskytte økonomien er årsaken til skilsmissen, og at denne hendelsen ikke er den første hvor Girardi prøver å skjule og avlede eiendeler.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

«Skilsmissen er ganske enkelt et forsøk på svindel ved å beskytte Tom og Erikas penger fra dem som søker å innkreve gjeld fra Tom og advokatfirmaet hans», heter det videre.

STORE SUMMER: I rettsdokumetene står det at Erika Jayne tidligere har uttalt at hun bruker 40 000 dollar på eget utseende i måneden. Foto: John Salangsang /REX / NTB
STORE SUMMER: I rettsdokumetene står det at Erika Jayne tidligere har uttalt at hun bruker 40 000 dollar på eget utseende i måneden. Foto: John Salangsang /REX / NTB Vis mer

Som et eksempel på at eksparet har en eksklusiv livsstil, peker søksmålet på at Erika Jayne tidligere har uttalt at hun bruker 40 000 dollar på eget utseende i måneden.

Dette tilsvarer litt over 350 000 norske kroner.

KRITISERT: Reality-programmet fra 2004, «There's Something About Miriam», fikk mye kritikk etter å ha blitt vist på TV. Video: Sky1 / Rød Løper Vis mer

People har vært i kontakt med advokatfirmaet Edelson PC og Erika Jayne som ikke ønsker å kommentere søksmålet. Det opplyses også om at People har forsøkt å få kontakt med Thomas Girardi, som hittil ikke har besvart henvendelsene.

Etter at bruddet mellom Jayne og Girardi ble kjent, har amerikanske medier skrevet flere saker om penger - og hva Jayne potensielt kan få med seg av verdier. Det blir ingen enkel sak, viser det seg.

I 2017 avslørte nemlig Jayne at hun og ektemannen aldri skrev noen særavtale før de giftet seg i 1999.

- Jeg er gift med en mektig advokat. En særavtale hadde ikke stått i veien for ham uansett. Det kommer til å gå Toms vei, det lover jeg deg. Han hadde revet det papiret i fillebiter på sekunder, sa hun, ifølge Fox News.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

Vil ha økonomisk støtte

Selv om de ikke har noen særavtale, krever loven i California at ektepar som skiller seg skal dele eiendom likt mellom begge parter. De har heller ingen barn sammen, noe som betyr at Erika Jayne er den eneste mottakeren av en slik sum.

Dermed kan det hende at Girardi må gi fra seg halve formuen sin. I tillegg må de dele opp alt de eier sammen likt mellom seg. Det inkluderer huset de eier sammen i Pasadena, som skal være verdt rundt 90 millioner kroner.

Ifølge rettsdokumenter hentet inn av E Online søker imidlertid realitystjernen såkalt «spousal support» fra sin kommende eksmann.

LES OGSÅ: Ekteskapet Hollywood frykter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer