BRUKER LÅNTE PENGER: Artist Iggy Azalea blir nå saksøkt etter å ha levd et luksusliv hun ikke hadde råd til. Foto: NTB scanpix
BRUKER LÅNTE PENGER: Artist Iggy Azalea blir nå saksøkt etter å ha levd et luksusliv hun ikke hadde råd til. Foto: NTB scanpix Vis mer

Iggy Azalea:

Saksøkes etter luksusliv på ubetalt kreditt

Popstjernen Iggy Azalea skal ikke ha betalt regningene sine på to år.

Publisert

(Se og Hør): Man skulle kanskje tro at store stjerner i den internasjonale underholdningsbransjen fikk tilfredsstillende økonomisk rådgivning, men det er ikke alltid tilfelle.

Den australske rapstjerna Iggy Azalea (27) er nå i trøbbel med kredittkortselskapet American Express, skriver People og The Blast.

27-åringen er nemlig blitt saksøkt av selskapet, som hevder at hun skylder dem drøyt 300 000 dollar - omlag 2,4 millioner norske kroner.

Begge nettsidene refererer til rettsdokumenter fra American Express. Der framgår det at Azalea har kjøpt varer og tjenester for store summer de to siste åra med et American Express-kredittkort, uten å betale regningene.

POPULÆR ARTIST: Iggy er for tiden en av verdens mest ettertraktete kvinnelige artister. Her er hun på scenen under Nickelodeon Awards i 2015. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR ARTIST: Iggy er for tiden en av verdens mest ettertraktete kvinnelige artister. Her er hun på scenen under Nickelodeon Awards i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Er verdt millioner

Ifølge People har Azalea passert kredittkortgrensa si med 250 000 dollar hos selskapet. American Express saksøker stjerna for hele det utestående beløpet, samt juridiske kostnader.

«Fancy»-sangeren har ifølge Huffington Post og Celebrity Net Worth en samlet formue på omtrent 10 millioner dollar, eller omlag 80 millioner kroner.

Hva som er årsaken til at artisten ikke har betalt kredittkortregningene sine, et problem som ofte er tema i «Luksusfellen» på TV3, er foreløpig ikke kjent.

I skrivende stund har ikke Azalea kommentert søksmålet offentlig, og det er ikke oppgitt noen advokat i saken i rettsdokumentene. People har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra sangstjernas talsperson.

Fikk skattesmell

Dette er for øvrig ikke første gang Iggy Azalea opplever økonomisk trøbbel. I 2016 fikk hun problemer med skattemyndighetene i USA (Internal Revenue Service, journ.anm.) ikke bare én, men to ganger.

I april i fjor skrev blant annet E!News at stjerna skyldte nesten 400 000 dollar - omtrent tre millioner kroner - i ubetalt skatt for 2014.

Azalea skrev på Twitter den gang at saken ikke var så ille som media framstilte den, og at hun hadde valgt å betale IRS månedlige avdrag framfor å betale hele summen på én gang.

- SLITER MED PENGENE: Iggy skal ha opparbeidet en skyhøy kredittkortgjeld, ifølge People. Foto NTB Scanpix
- SLITER MED PENGENE: Iggy skal ha opparbeidet en skyhøy kredittkortgjeld, ifølge People. Foto NTB Scanpix Vis mer

Noen få måneder seinere, i månedsskiftet juli/august, refererte TMZ til dokumenter som viste at skattemyndighetene mente 27-åringen skyldte nesten 270 000 dollar for 2015.

Forbes omtalte også saken i fjor sommer, og finansmagasinet påpekte at det er flere negative sider ved å få trøbbel med skattemyndighetene. Blant annet kan det gå ut over ens kredittverdighet og forhindre eiendomskjøp.

Oppdaget utro forlovede

I fjor sommer sleit Iggy Azalea dessuten med mer enn bare økonomiske problemer. Hun forlovet seg med basketballstjerna Nick Young (32) i 2015, men et knapt år seinere ble både idyllen og forlovelsen brutt.

Allerede i mars 2016 ble det kjent at den daværende Los Angeles Lakers-stjerna hadde vært utro mot Azalea, men den gang fortalte artisten at hun ønsket å bli hos ham.

Da rapperen oppdaget at Young hadde vært utro mot henne nok en gang, fikk hun imidlertid nok.

I en serie med meldinger på Twitterforklarte hun hvordan hun oppdaget utroskapen og hvordan det kjentes.

- Jeg slo opp med Nick fordi jeg fant ut at han hadde tatt med en annen jente til huset vårt mens jeg var borte. Jeg fanget dem på overvåkingskameraet, hevdet stjerna på Twitter i fjor sommer.

Iggy Azalea beskrev også følelsene som gikk igjennom henne da hun først så opptakene.

- Det var som å bli skutt i brystet. Og det føles som at jeg ikke vet hvem i helvete jeg egentlig har elsket, skrev stjerna.

LES OGSÅ: Luksusfellen-deltaker giftet seg på kreditt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer