Alec Baldwin:

Saksøkes etter drapsulykken

Skuespiller Alec Baldwin og produksjonsselskapet saksøkes etter at en fotograf døde på filminnspilling.

SAKSØKES: Den døde fotgrafens familie saksøker nå Hollywood-stjernen Alec Baldwin. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo
SAKSØKES: Den døde fotgrafens familie saksøker nå Hollywood-stjernen Alec Baldwin. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alec Baldwin saksøkes nå av avdøde Halyna Hutchins familie etter at han skøt Hutchins, som var filmfotograf, ved et uhell på innspilling av westernfilmen «Rust». Det melder Deadline.

Hun døde som følge av skuddet. Det var under en pressekonferanse i Los Angeles på tirsdag det ble kjent at skuespilleren saksøkes.

Baldwin og produksjonsselsapet blir saksøkt for «uaktsom oppførsel og budsjettkutt som førte til Halyna Hutchins tragiske død», sier en av familiens advokater, ifølge nettstedet.

Politiet i Santa Fe, der hendelsen fant sted, har likevel ikke siktet noen i saken.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi den 21. oktober. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

- Jeg trakk ikke av

Baldwin, som er produsent av westernfilmen, rettet en Colt-revolver mot Hutchins under øving til filmopptak i New Mexico 21. oktober. Den gikk av og traff henne. Regissør Joel Souza ble truffet i skulderen. Baldwin har forklart at han ikke visste at rekvisittvåpenet inneholdt skarp ammunisjon.

Under et intervju med ABC News snakket Baldwin ut om hendelsen for første gang.

- Jeg trakk ikke av. Jeg ville aldri ha rettet et våpen mot noen og trukket av. Aldri, sa Baldwin i intervjuet.

Han legger til at han og Hutchins hadde det til felles at de begge trodde rekvisittrevolveren var tom. Skytingen fant sted da de to øvde på en scene der Baldwin siktet rett i kameraet.

Senere i intervjuet bryter skuespilleren sammen i gråt da han beskrev filmfotografen. Han sier at hun var «elsket og beundret» av alle som jobbet med henne.

BEGRAVET: Da Josh Gold og Kameratene bare skulle leke seg i snøen ble opplevelsen mye mer dramatisk enn de kunne sett for seg. Reporter: Jonas Andersen. Vis mer

Saksøkt tidligere

Dette er ikke første gang skuespilleren er saksøkt for hendelsen.I november ble han saksøkt av en kollega.

Erstatningskravet kom fra lysansvarlig Serge Svetnoy, som i søksmålet hevdet at skytingen ble «forårsaket av de uaktsomme handlingene» til blant andre Baldwin.

Også våpenansvarlig Hannah Gutierrez-Reed ble anklaget i søksmålet. Gjennom sine advokater hevdet hun at hun ble forsøkt utpekt som den skyldige for Hutchins' død.

– For å si det enkelt var det ingen grunn til at skarp ammunisjon skulle bli plassert i revolveren, eller være tilgjengelig noe sted på settet. At det var en kule i revolveren utgjorde en dødelig trussel mot alle i nærheten.

LES OGSÅ: Røper detaljer etter den overraskende baby-nyheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer