Dua Lipa:

Saksøkes etter bildeblemme

Krever store summer etter Dua Lipas «feiltramp».

I BILDEKNIPE: Dua Lipa saksøkes for millioner etter tabbe i sosiale medier. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
I BILDEKNIPE: Dua Lipa saksøkes for millioner etter tabbe i sosiale medier. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har den britiske popstjernen Dua Lipa (25) tatt verden med storm med hits som «Don't Start Now», «Levitating» og «New Rules». Med fengende låter følger som regel en massiv fanskare også, noe Lipa helt tydelig har fått.

Instagram følges hun av over 68,8 millioner mennesker, og selv om hun vanligvis deler egne bilder som gir fansen innblikk i hverdagen sin, går det ikke alltid helt riktig får seg.

Det får nemlig 25-åringen erfare nå, etter at en fotograf har saksøkt henne for bildebruk.

Heftig sum

For to år siden, i februar 2019, ble artisten fotografert stående i kø på en flyplass, et bilde Lipa senere har delt med følgerne sin på Instagram - uten tillatelse fra fotografen eller selskapet Integral Images, skriver BBC.

KRITISERT: Reality-programmet fra 2004, «There's Something About Miriam», fikk mye kritikk etter å ha blitt vist på TV. Video: Sky1 / Rød Løper Vis mer

Ifølge rettsdokumentene, som kanalen har sett, kommer det frem at Lipa skal ha tjent penger på å dele bildet, ettersom Instagram-profilen hennes fungerer som et markedsføringsverktøy for musikken hennes.

Ifølge søksmålet bes det om 150 000 dollar, over 1,3 millioner norske kroner, og rettssak. I tillegg krever selskapet, som skal ha fått bilde sitt misbrukt, at artisten ikke gjør slike overtredelser i fremtiden, samt at hun betaler saksomkostninger.

Det aktuelle bildet ble ifølge BBC delt på Lipas Instagram-profil 7. februar 2019, men har senere blitt slettet.

LITT Å LÆRE: - Jeg tror vi har litt å lære i denne bransjen her, sier Tone Damli, som tror at oppstyret rundt bloggkåringene vil føre til større bevissthet rundt bildebruk. Video: Sara Marie Broen / Dagbladet Vis mer

Gikk på samme smell

Dua Lipa er imidlertid ikke den første til å havne i en slik «blemme» - det har flere andre stjerner også gjort før henne. Blant dem Gigi Hadid, Liam Hemsworth, Khloé Kardashian og Justin Bieber.

I den amerikanske loven som tilsvarer den norske åndsverkloven, står det skrevet at hvis en overtredelse av loven blir begått, kan retten høyest kreve opp mot 150 000 dollar for hvert lovbrudd. Dette ifølge den amerikanske åndsverkloven.

Det er altså ikke bare for kjendisene å gjenbruke flotte bilder av seg selv, da det kan gå hardt utover lommeboken.

Dua Lipa eller hennes management har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

LES OGSÅ: Tragedie: Mistet faren og søsteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer