Usher:

Saksøkes av to kvinner og en mann etter herpes-alarm

Superstjernen Usher risikerer nye runder i retten.

I HARDT VÆR: Usher beskyldes for tiden for å ha smittet opptil flere med kjønnssykdommen herpes. Nå går flere til sak mot superstjernen. Foto: NTB scanpix
I HARDT VÆR: Usher beskyldes for tiden for å ha smittet opptil flere med kjønnssykdommen herpes. Nå går flere til sak mot superstjernen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I juli ble det kjent at superstjernen Usher Raymond (38) skal ha betalt 10 millioner etter at han angivelig skal ha klart å smitte en kvinne med en kjønnssykdom.

Nå har saken tatt en ny vending, ifølge blant annet Radaronline, People og TMZ.

4. august avslørte nemlig den kjente advokaten Lisa Bloom (55), som også representerer Blac Chyna (29), via Twitter at hun går til sak mot Usher sammen med sine klienter.

Årsaken skal være at Usher ikke informerte de om at han angivelig har en kjønnssykdom før de hadde seksuell omgang.

- I dag går jeg til sak på vegne av to kvinner og en mann som hevder de skal ha hatt seksuell omgang med Mr. Raymond. Alle mine klienter erkjenner at de har hatt direkte seksuell omgang med Mr. Raymond, og en av dem har blitt testet positivt, sa Lisa Bloom mandag på en pressekonferanse.

Invitert backstage

En av klientene er Quantasia Sharpton (21), som hever hun var 19 år da superstjernen la merke til henne på en av sine konserter og inviterte henne med backstage.

Ifølge Quantasia skal han ha ringt henne fra et skjult nummer, og bedt henne om å møte han på hotellrommet hans, hvor de angivelig skal hatt seksuell omgang.

- Han advarte meg aldri om sykdommen. Det var rett etter 19-årsdagen min. Jeg har aldri hørt noe fra ham igjen. Da jeg først hørte nyheten om at han hadde herpes kunne jeg ikke tro det, sa hun.

Saken fortsetter under bildet.

OFFER: Quantasia (t.v) skal angivelig ha hatt seksuell omgang med artisten. Nå går hun til søksmål. Foto: NTB scanpix
OFFER: Quantasia (t.v) skal angivelig ha hatt seksuell omgang med artisten. Nå går hun til søksmål. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun innrømmer at hun er testet negativ for kjønnssykdommen herpes, men at hun aldri hadde hatt sex med ham om hun hadde visst at han var smittefarlig.

Pliktig til å informere

I USA sier loven at man er pliktet til å informere eventuelt nye sexpartnere om en eventuell kjønnssykdom, og ifølge advokat Bloom har flere stått frem, og hevdet at de har hatt seksuell omgang med Usher, etter at saken ble kjent.

ADVOKAT: Lisa Bloom har representert en rekke stjerner. Foto: NTB scanpix
ADVOKAT: Lisa Bloom har representert en rekke stjerner. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Alle, også de som har hatt seksuell omgang med en stjerne, fortjener respekt. Og vi ber om at Mr. Raymond annonserer offentlig om han har viruset eller ikke. Han må informere alle sine tidligere sex-partnere, og han har ikke nektet for noen av anklagene, sa Lisa under pressekonferansen, ifølge Radaronline.

Usher har ikke kommentert saken på nåværende tidspunkt.

Tilbudt penger for å tie stille

Ifølge Hollywood Life har han tidligere blitt beskyldt for å ha gitt en tidligere sexpartner herpes - for deretter å ha betalt henne svimlende summer for å tie stille om det.

Ifølge nettstedet er det snakk om 1,1 millioner dollar - nærmere 10 millioner norske kroner.

Usher skal ikke ha nevnt for kvinnen at han angivelig bar på kjønnssykdommen, selv om duoen hadde ubeskyttet sex. Det viser nye rettsdokumenter, ifølge RadarOnline.

- Har ført til depresjon

Nettstedet skrev at sangeren selv skal ha tilbudt henne pengene; både som en erstatning for legekostnadene, samt for at hun ikke skulle gå ut med historien i offentligheten.

Gift med manager

Hendelsen skal ha funnet sted for fem år siden, før han giftet seg med sin kone, Grace Miguel. Hun jobbet som hans manager i flere år, før de etter hvert fant tonen.

Paret giftet seg i 2015, og de to dro på bryllupsreise til Cuba etter den hemmelige vielsen.

#HabanaCuba

Et innlegg delt av Gracie (@enmemetemps)

Kona, som er 12 år eldre enn R&B-stjernen, postet den gang flere bilder fra ferien på Instagram. På to av dem kan man tydelig se en nyanskaffet gullring på Ushers finger.

I et intervju med Billboard, som ble gjort året før bryllupet, skrøt han hemningsløst av kjæresten.

- Jeg har en utrolig partner og manager. Hun har hjulpet meg gjennom noen av de tøffeste periodene i livet og karrieren min. Hun er en som har klart å støtte meg og forstå alt det jeg er, fortalte Usher den gang.

Fra 2007 til 2009 var musikeren gift med Tameka Foster (46), og sammen har de sønnene Naviyd Ely Raymond (8) og Usher Raymond V (9).

Artisten platedebuterte som 16-åring med det selvtitulerte albumet «Usher» og har blitt verdenskjent med store hits som «Burn», «Yeah!» og «No Limit».

LES OGSÅ: Jennifer Lopez delte sjeldent bilde på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer