Gwyneth Paltrow:

Saksøkes: - Vaginalyset eksploderte

Kunde krever heftig erstatning.

SAKSØKT: Gwyneth Paltrow saksøkes etter angivelig vaginalys-trøbbel. Foto: Dimitrios Kambouris / AFP / NTB
SAKSØKT: Gwyneth Paltrow saksøkes etter angivelig vaginalys-trøbbel. Foto: Dimitrios Kambouris / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i fjor skapte den frittalende skuespilleren Gwyneth Paltrow (48) overskrifter internasjonalt, etter at hun la ut lys med duft av vagina for salg i nettbutikken til livsstilsbloggen sin Goop.

Duftlyset ble beskrevet slik:

«Med en morsom, nydelig, sexy og vakker, uventet lukt, er dette duftlyset laget med geranium, sitrus-bergamott og sedertre, sammensatt med damaskrose og abelmoskfrø for å sette oss i en tanke av fantasi, forførelse - og en sofistikert varme».

Lyset, som fikk navnet «Dette lukter som vaginaen min», vekket naturligvis oppsikt, og duftlysene ble utsolgt på rekordtid.

Nå saksøkes Goop og vaginalyset, og den misfornøyde kunden krever ikke mindre enn 41, 6 millioner kroner i erstatning.

AVSLØRER: Gwyneth Paltrow deler en nokså saftig nyhet fra soverommet. Reporter: Celina Morken Vis mer

Eksploderte

Coby Watson fra Texas betalte rundt 650 kroner for Paltrows duftlys. Ifølge blant annet The Guardian og NBC News forklarer Watson at etter å ha blitt påtent bare én gang på nattbordet hans, sørget duftlyset for det som neppe kan beskrives som en hyggestund:

Lyset ble oppslukt av flammer før det rett og slett eksploderte, bare timer etter det ble påtent, ifølge saksøker.

I juridiske dokumenter, som mediene har fått tilgang til, hevdes det at lyset etterlot et svart brennmerke der det sto, og at selve krukken var helt forkullet.

Watson mener lyset var plassert på en jevn overflate, og at det ikke var noen løse gjenstander eller lignende i nærheten da det tok fyr.

DUFTLYS MED VAGINA-LUKT: Gwyneth Paltrows selskap Goop lanserte et duftlys Paltrow har kalt «This Smells Like My Vagina». Det har ikke gått upåaktet hen, og slik gikk det da KKs Benedicte Wessel-Holst fikk dutflyset sendt hjem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video og reporter: Benedicte Wessel-Holst / KK Vis mer

Ignorerte advarsel

Med vaginalyset kommer det en advarsel som sier at lyset ikke skal brenne i mer enn to timer av gangen. Til tross for det skal Watson ha latt det brenne i omtrent tre timer eller mindre før eksplosjonen.

Mannens juridiske team innrømmer at advarselen ikke har blitt etterfulgt. Samtidig kritiserer de den for å ikke tilstrekkelig forklare faren ved at lyset brenner for lenge, og mener Goop «visste at lysene var defekte».

En talsperson for Goop har uttalt at de anser anklagene som useriøse, og som et forsøk på å lure til seg en betydelig erstatningssum fra et høyt profilert produkt.

Talspersonen sier videre at de står bak merkene og produktene de selger, og at produktets ytelse og sikkerhet er godkjent etter standard testing.

Gwyneth Paltrow har hittil ikke uttalt seg om saken.

Orgasme-stunt

I fjor sommer fikk skuespilleren nok en gang flere til å sperre opp øynene. Ivrige kjøpere kunne nemlig finne et nytt produkt i nettbutikken Goop, og i likhet med vagina-duftlyset kan man trygt si at det sjokkerte.

Under et besøk på «The Tonight Show» med Jimmy Fallon viste hun nemlig frem det nyeste tilskuddet i duftlys-samlingen.

«Dette lukter som orgasmen min», var navnet på duftlyset.

«En passende oppfølger til det lyset - du vet hvilket - er dette en miks av grapefrukt, neroli og moden solbær sammensatt med grønn te og tyrkisk rose for en lukt som er sexy, overraskende og vilt avhengighetsskapende», heter det i beskrivelsen på Goops hjemmeside.

Mange har undret seg over hvorfor 48-åringen valgte å lage slike duftlys, og Oscar-vinneren selv forklarte at det var en viktig detalj som gjorde at hun lagde duftlyset.

IKKE FLAU: Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

- Jeg tror at kvinner, mange av oss, har vokst opp med en grad av skam rundt sin egen kropp. Så dette er på en måte et radikalt lys for oss alle der ute, sa hun da hun gjestet talkshowet «Late Night with Seth Meyers», ifølge Huffington Post.

LES OGSÅ: - Jeg har anoreksi

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer