Victoria Beckham:

Saksøker restaurant etter at de kalte henne et «anorektisk moteikon»

- Det er ærekrenkende.

GÅR TIL SAK: Victoria Beckham er ikke fornøyd etter at restauranten Sidhu Golden Fish & Chips brukte navnet hennes og tegning av henne i markedsføringen. Foto: NTB scanpix
GÅR TIL SAK: Victoria Beckham er ikke fornøyd etter at restauranten Sidhu Golden Fish & Chips brukte navnet hennes og tegning av henne i markedsføringen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Motedesigner og tidligere popstjerne Victoria Beckham (43) går til sak mot takeaway-restauranten Sidhu Golden Fish & Chips i Tyneside i England, skriver The Telegraph.

Årsaken bak søksmålet er at restauranten har brukt navnet hennes i reklameplakater, der de hevder at pizzabunnen deres er tynnere enn Beckham.

«Vår nye Victoria Beckham-bunn er kun to millimeter tynn», står det skrevet til en karikaturtegning av designeren der hun har på seg et bånd med teksten «anorektisk moteikon».

En talsperson for Victoria Beckham uttaler at reklamen er svært upassende, og at den britiske stjernen derfor har valgt å gå rettens vei.

«Det er upassende å trivialisere en slik sykdom, og det er ærekrenkende å være så tankeløs med en persons rykte på denne måten. Dessverre er dette nå en juridisk sak», står det i uttalelsen ifølge nettstedet.

SYNGER:  Victoria Beckham har tidligere røpet at mikrofonen hennes ofte var avslått under Spice Girls-konserter. I  «The Late Late Show With James Corden» synger hun derimot for full hals under innslaget «Carpool Karaoke». Video: CBS via CNN Les mer her: http://www.dagbladet.no/kultur/mikrofonen-til-victoria-beckham-var-skrudd-av-da-hun-sang-med-s... Vis mer

- En morsom måte

Lederen for resutaranten, Soni Sidhu, sier til nettstedet ITV at det aldri var meningen å gjøre narr av verken Beckham eller sykdommen anoreksi.

«Som leder og på vegne av våre ansatte og eiere, vil jeg gjerne si at vi forstår alvorligheten av spiseforstyrrelser og ville aldri undervurdert hvor seriøst det er. Vi ønsker at våre kunder og alle mennesker generelt skal sette reklamen vår i en kontekst. Det er en morsom måte for å få folk til å smile, og unnslippe fra hverdagens mas», sier han.

Sidhu forklarer videre at de gjerne kunne ha fjernet reklamen dersom noen finner den støtende, men påpeker at ut ifra kommentarfelt på nettaviser og Facebook-siden deres, har de kun mottatt støtte.

«Det er beroligende at allmennheten er fornuftige nok til å skille mellom spøk og virkeligheten», sier han.

Åpen om kroppspress

Den tidligere popstjernen har flere ganger tidligere måtte svare på rykter om at hun sliter med spiseforstyrrelser.

- Jeg tror det er en stor forskjell mellom å ha spiseforstyrrelser og å ha kontroll over hva man spiser. Det er en stor forskjell, og jeg går stadig ut og spiser nøyaktig det jeg vil. Men jeg prøver å ha disiplin når det gjelder mat.

- Jeg kjenner flere modeller som spiser mye mat, men de er bare naturlig tynne. Og selvsagt betyr det ikke at du har spiseforstyrrelser selv om du er tynn, har hun tidligere uttalt til People.

I et nylig intervju med Vogue har Beckham også skrevet et brev til den 18 år gamle Victoria, der hun blant annet gir seg selv råd om kroppspress.

- Jeg vet at du sliter nå. Du er ikke den peneste, den tynneste eller den beste til å danse. Du har aldri passet inn selv om de du går på skole med er veldig snille jenter, og du har dessuten veldig dårlig hud. Men hold ut- jeg skriver til deg for å trøste deg og tilby deg støtte. OG for å si til deg, kjære 18-åring, vær sterk.

LES OGSÅ: Odd Reitan fridde til kjæresten