Rachel DeLoache Williams:

Saksøker Netflix: - En ond og foraktelig person

Saksøker Netflix etter å ha blitt portrettert i «Inventing Anna».

SPILLER SVINDELOFFER: Katie Lowe (til høyre) spiller fotoredaktøren Racher DeLoache Williams i Netflix-serien. Her avbildet med Julia Garner som spiller rollen som Anna Sorokin. Foto: Nicole Rivelli / Netflix / Courtesy Everett Collection/NTB
SPILLER SVINDELOFFER: Katie Lowe (til høyre) spiller fotoredaktøren Racher DeLoache Williams i Netflix-serien. Her avbildet med Julia Garner som spiller rollen som Anna Sorokin. Foto: Nicole Rivelli / Netflix / Courtesy Everett Collection/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix-serien «Inventing Anna», basert på den sanne historien om den tyske svindleren Anna Delvey (31), hvis egentlige navn er Anna Sorokin, fikk stor oppmerksomhet da den ble tilgjengelig på strømmetjenesten.

Nå får dramaserien nok en gang oppmerksomhet i lys av et søksmål mot Netflix.

«Manipulerende og opportunistisk»

«Inventing Anna» tar for seg historien om Sorokin og hennes omgangskrets, deriblant journalisten Rachel DeLoache Williams (34), som blir portrettert av skuespilleren Katie Lowe (39).

UENIGE: Shia LaBeouf og Olivia Wilde har ulike meninger om hvorfor førstnevnte ikke lenger er med i Wilde sin film «Don’t Worry Darling». Wilde har tidligere hevdet at hun sparket LaBeouf fra filmen. Video: Instagram/@problematicfame Vis mer

Williams skrev om hennes opplevelser med Delvey i Vanity Fair i 2018, der hun jobbet som fotoredaktør da den falske arvingen svindlet henne inn i en gjeld på over 62 000 dollar etter en ferietur til Marokko.

Denne uken saksøkte Williams Netflix på bakgrunn av hvordan hun fremstilles i serien, ifølge dokumenter People har fått tilgang til.

SAKSØKER: Rachel DeLoache Williams blir portrettert i Netflix-serien. Foto: Skjermdump fra Instagram / Rdwilliams
SAKSØKER: Rachel DeLoache Williams blir portrettert i Netflix-serien. Foto: Skjermdump fra Instagram / Rdwilliams Vis mer

«Denne handlingen viser at Netflix tok en bevisst avgjørelse for dramatikkens skyld ved å fremstille Williams handlinger eller uttalelser i serien som gjerrig, snobbete, illojal, uærlig, feig, manipulerende og en opportunistisk person», heter det blant annet i søksmålet, registrert i delstaten Delaware, hvor Netflix er etablert.

VILL LØNN: Tidligere i sommer kunne Sophie Elise Isachsen avsløre hva hun tjente på en uke. Vi tok en prat med henne om lønnen. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Ble ikke «beskyttet»

I søksmålet påstår også Williams at flere negative kommentarer om Sorokins venner, snylting på den falske arvingen, samt at hun forlot Sorokin alene i Marokko da hun ikke lenger ville betale for Williams, ikke har skjedd.

I søksmålet hevdes det også at Williams «fremstilles som en ond og foraktelig person, som har ledet til trakassering på internett, negative interaksjoner og nedsettende karakteriseringer av Williams».

Det blir også nevnt at mange andre personer som portretteres i serien fikk andre navn, men at Williams ikke fikk samme beskyttelse.

TAR TIL TÅRENE: I reality-programmet «Open House» på Discovery+ skal flere par teste ut om et åpent forhold er noe for dem. Og OnlyFans-paret Jess og Mike Miller møter på noen utfordringer etter sin første opplevelse. Video: Rød Løper / Discovery+ Vis mer

«I stedet ble hennes virkelige navn brukt, samt personlige detaljer som hennes arbeidsgiver, nabolag og i serien og rollebesetningen en skuespillerinne som lignet henne på mange måter».

«Gitt det enkle alternativet med å beskytte henne ved å bruke et oppdiktet navn, beviser beslutningen om å bruke hennes virkelige navn Netflix' intensjon om å skade omdømmet hennes, og rettferdiggjør dermed ileggelse av strafferstatning», heter det videre.

«Spesielt hvis Netflix tok den avgjørelsen fordi Williams hadde solgt rettighetene hennes til det rivaliserende Sorokin-prosjektet som utvikles av HBO», står det videre.

LØRENSKOG-SAKEN BLIR SERIE: 14. september er det premiere på Netflix-serien «Forsvinningen», som tar for seg forsvinningen av Anne Elisabeth Hagen i 2018. Video: Netflix Vis mer

Vil anke utvisning

Sorokin ble erklært skyldig i åtte punkter i 2019, inkludert grovt tyveri etter å ha svindlet til seg 200 000 dollar fra New Yorks elite. Hun forsøkte også å svindle flere millioner dollar fra vennene sine og banker.

Hun ble dømt til mellom fire og tolv års fengsel for svindel for til sammen 275 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 2,3 millioner norske kroner. Hun ble også ilagt en bot på 24 000 dollar og nesten 200 000 dollar i erstatningskrav.

Etter bare tre år bak murene slapp Sorokin ut på prøveløslatelse i februar i fjor, på bakgrunn av det som ble beskrevet som god oppførsel. Men seks uker senere ble hun tatt av immigrasjonsmyndighetene fordi hun ikke har oppholdstillatelse i USA.

For tiden forsøker Sorokins advokater å anke utvisningen til hjemlandet Tyskland, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: Overrasker fansen med nytt «utseende»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer