Kim Kardashian:

Saksøker lege seks år etter «Vampyr»-behandling

- Jeg føler at det er noen som prøver å knekke en liten lege.

SAKSØKER: Kim Kardashian lar seg ikke plukke på nesen. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKER: Kim Kardashian lar seg ikke plukke på nesen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren 2013 var det mange som sperret opp øynene da Kim Kardashian (39) postet et blodig bilde av seg selv på sosiale medier.

Med ansiktet innsmurt i blod så det hele mer sjokkerende ut enn hva det egentlig var. Kim hadde nemlig bare slengt seg på det siste innen skjønnhet i Hollywood og latt seg prøve en ny trend kalt «Vampire facial», eller PRP Vampyr-behandling som det kalles på norsk.

Som navnet tilsier er det selvsagt en blodig behandling. Man tar blodplater og vekstfaktorer fra klientens eget blod og masserer det inn i huden for å stimulere produksjon av collagen og elastin. Dette skal gi et forynget utseende og hindre aldringstegn.

«Røft og smertefullt»

Men nå, seks år etter at Kim fikk utført skjønnhetspleien, saksøker hun en lege for å ha brukt navnet hennes i reklame uten tillatelse, melder E! News.

Det var i en episode av «Kourtney & Kim Take Miami» i 2013 at realitystjernen testet ut behandlingsformen. I fjor fortalte hun på sin egen nettside at hun angret på prosedyren og hevdet at hun aldri igjen ville ta behandlingen fordi den opplevdes som «veldig røff og smertefull», skriver nettstedet.

Likevel er bildene som ble tatt av Kim i forbindelse med PRP Vampyr-behandlingen fremdeles i omløp, og nå saksøker altså firebarnsmoren den amerikanske legen Charles Runels og «Cellular Medicine Association» for å ha brukt navnet og bildene hennes for å promotere deres egne prosedyrer uten tillatelse.

SØSTER-KRANGEL: Kim og Khloé er misfornøyd med Kourtneys åpenhet i realityserien «Keeping Up with the Kardashians». Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

I rettsdokumentene skal det blant annet stå at da Kim kontaktet Charles Runels og hans advokat med et krav om at de fjernet bildet av henne og all tilknytning til navnet hennes, skal legen ha nektet og krevd at Kim måtte betale for dette.

«Den saksøktes bruk at Ms. Kardashians navn og tilknytning har aldri blitt autorisert. Den saksøkte har aldri bedt om Ms. Kardashian tillatelse til å bruke hennes ansikt utad for å promotere sine produkter og tjenester, og Ms. Kardashian har selv aldri gitt ham tillatelse», står det, ifølge E! News.

Slår tilbake

Videre skal det stå at hvis Kim i det hele tatt hadde godkjent en slik landsomfattende kampanje ville det vært mot et klekkelig åttesifret gebyr.

Tirsdag skrev Charles Runels et lengre innlegg på sin egen nettside om søksmålet.

Her står det blant annet at Kim Kardashian-West brukte varemerket «Vampire Facial» og «Vampire Facelift» for å promotere realityserien og hennes tilstedeværelse på internett uten hans samtykke.

«Likevel vil han fjerne navnet og bilder av henne fra nettsidene sine - som om hun aldri fikk utført prosedyren i det hele tatt», står det blant annet i innlegget.

- Navnet «Vampire Facial» er min intellektuelle eiendom, sier Runels til E! News, og forteller at han eier navnet «The name Vampire Facial», og at Kim brukte det i realityserien uten hans tillatelse.

- Jeg føler at det er noen som prøver å knekke en liten lege for noe som allerede er offentlig kjent.

Søksmålet kommer åtte måneder etter at Kim avslørte at hun har bestemt seg for å gå i sin avdøde fars fotspor - og bli advokat.

Ikke uventet kom det mange reaksjoner på beslutningen, da mange hevdet firebarnsmoren tar en snarvei til advokatyrket ved å droppe juss-studiene. Kim har nemlig ikke fullført college, og vil heller ikke ta en juss-grad ved et universitet.

I stedet deltar 39-åringen på 18 undervisningstimer i uken i San Fransisco, og går i lære hos advokatene Jessica Jackson og Erin Haney. I California er denne måten å oppnå juss-graden på godkjent - selv om flere reagerer.

GALLA: Da Kim Kardashian møtte opp på årets MET-gala, var det flere som sperret opp øynene. I etterkant har også leger kritisert antrekket hennes. I denne ukens episode av «Keeping up with the Kardashians», får vi se alt strevet som krevdes for å få på kjolen. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Justin Timberlake risikerte millionbot fra kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer