Isabel Raad:

Saksøker kommune

Influenseren går til søksmål mot Randaberg kommune.

SAKSØKER: Influenser Isabel Raad saksøker hjemkommunen Randaberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SAKSØKER: Influenser Isabel Raad saksøker hjemkommunen Randaberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenseren Isabel Raad (26) saksøker Randaberg kommune. Det opplyser VG.

- Jeg kan bekrefte at Isabel Raad har gått til søksmål mot Randaberg kommune, sier kommunens advokat i saken, Carl Aasland Jerstad, til avisa.

Stavanger tingrett bekrefter også at de har mottatt stevning. Kommunens advokat ønsker ikke å utdype overfor avisa hva søksmålet dreier seg om. Det gjør heller ikke tingretten.

Influenseren har tidligere fremmet et erstatningskrav mot Randaberg kommune. Av hensyn til taushetsplikten ønsket Barnevernet ikke å kommentere saken til Dagbladet den gang.

TREKKE SEG: Isabel Raad vil trekke seg etter første etappe av «71 grader nord - norges tøffeste kjendis» Vis mer

Vanskelig oppvekst

26-åringen har tidligere vært åpen om hvordan hjemkommunen håndterte oppveksten hennes. Det har blant annet kommet fram i boka «Shirog - jenta jeg en gang var» som kom ut i 2018. Shirog er Raads tidligere fornavn.

Denne uka kom det også tydelig fram at det er nettopp det søksmålet handler om, ettersom hun la ut et innlegg på Instagrams historiefunksjon. Der skrev hun blant annet at hun og søstera håper på en rettssak dette året.

«Jeg og søstera mi har valgt å ta en sak videre, og kanskje blir det rettssak dette året. Ta opp kampen for lille Shirog har alltid vært viktig for meg, men også noe av det skumleste jeg kan tenke meg. Det er skummelt å begynne å grave i vanvittig dype sår og minner som jeg i alle år har jobbet så hardt for å fortrenge», skrev hun, ifølge VG.

PRIVAT: Isabel Raad viser mye av privatlivet sitt i sin nye TV 2-serie «Isabel», men hun innrømmer at det er noe hun har holdt skjult for seerne. Vis mer

- Gjorde ikke jobben sin

26-åringen har som nevnt flere ganger vært åpen om at oppveksten hennes har vært tubulent. Da hun var elleve år pakket hun bamsen i skolesekken, og satte seg på trappa utenfor barnevernskontoret i Randaberg.

Da en ansatt kom på jobb 45 minutter seinere, tryglet den da elleve år gamle jenta om å få lov til aldri mer å dra hjem.

I de nevnt boka «Shirog - jenta jeg en gang var» skrev hun blant annet om en barndom fylt av frykt, mishandling og rus. Da hun begynte å grave i sin egen fortid i arbeidet med boka, ble hun mest sint.

- Barnevernet gjorde ikke jobben sin, har Raad tidligere uttalt til Dagbladet.

REAKSJONENE HAGLET: Isabel Raads blogglesere var svært observante da hun delte et helt vanlig antrekksbilde på bloggen. Video: Rød Løper Vis mer

I barnevernsdokumentene hun fikk tilsendt i forbindelse med boka, sto det svart på hvitt hva som hadde skjedd.

- De visste om alt. Om politiet som kom, om narkotikaen og volden, om at vi ble flyttet til krisehjem over hele landet. Men barnevernet gjorde ingenting, de var redde. Det er mest det jeg kjenner på, at jeg som 11-åring måtte ta det i egne hender, sa Raad den gang.

LES OGSÅ: Hellstrøm deler gladnyhet etter tapet av hunden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer