Saksøker klinkken som forårsaket Joan Rivers' død

- Målet mitt er å sørge for at denne hårreisende typen medisinsk behandling aldri rammer noen igjen, sier datteren til Joan Rivers.

VAR SPREK: Joan Rivers (t.h) var i full vigør tett opp mot operasjonen som førte til hennes bortgang. Nå saksøker datteren Melissa Rivers klinikken der moren ble operert. Her er mor og datter avbildet sammen på et arrangement i New York i mai 2014, under fire måneder før Joan Rivers døde.  Foto: Stella Pictures
VAR SPREK: Joan Rivers (t.h) var i full vigør tett opp mot operasjonen som førte til hennes bortgang. Nå saksøker datteren Melissa Rivers klinikken der moren ble operert. Her er mor og datter avbildet sammen på et arrangement i New York i mai 2014, under fire måneder før Joan Rivers døde. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I september døde komiker Joan Rivers (81) brått og uventet, etter å ha sluttet å puste under et inngrep på stemmebåndene.

Etter dødsfallet kom sjokkerende detaljer fra den New York-baserte klinikken Yorkville Endoscopy Center frem i lyset, i en rapport fra det amerikanske helsedirektoratet.

Nå har stjernens datter, Melissa Rivers (47), bestemt seg for å saksøke klinikken. Det skriver People. Ifølge nettstedet kaller Melissa avgjørelsen for en av de vanskeligste hun noensinne har tatt.

- Det som ble utslagsgivende, var min ukuelige oppfatning om at ingen familie burde gå igjennom det moren min, sønnen min Cooper og jeg har vært igjennom, sier Joan Rivers' datter i en uttalelse frigitt mandag.

Saken fortsetter under bildet.

I SORG OG SJOKK: Melissa Rivers avbildet i forbindelse med minnegudstjenesten for moren i Temple Emanu-El i New York, få dager etter dødsfallet i starten av september 2014.  Foto: Stella Pictures
I SORG OG SJOKK: Melissa Rivers avbildet i forbindelse med minnegudstjenesten for moren i Temple Emanu-El i New York, få dager etter dødsfallet i starten av september 2014. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Graden av medisinsk vanstyre, udugelighet, respektløshet og skandaløs oppførsel er sjokkerende, og helt ærlig, nesten ubegripelig.

- Ikke bare fortjener moren min bedre, enhver pasient fortjener bedre. Målet mitt er å sørge for at denne hårreisende typen medisinsk behandling aldri rammer noen igjen, understreker Melissa Rivers videre, ifølge People. 

Avdekket grove feil

Under det relativt rutinemessige inngrepet Joan Rivers gjennomgikk, én uke før hun døde av inngrepets komplikasjoner, ble det gjort flere alvorlige feil ved klinikken.

KJEMPER MOT FEILBEHANDLING: Melissa Rivers begrunner søksmålet med at hun vil forhindre at andre pasienter og pårørende må oppleve det familien hennes har vært igjennom. Her på en event i L.A. i desember 2014. Foto: All Over Press
KJEMPER MOT FEILBEHANDLING: Melissa Rivers begrunner søksmålet med at hun vil forhindre at andre pasienter og pårørende må oppleve det familien hennes har vært igjennom. Her på en event i L.A. i desember 2014. Foto: All Over Press Vis mer

Blant annet fikk Rivers legemiddelet Propofol - det samme som bidro til Michael Jacksons død - uten at mengden ble godt nok dokumentert.

Rivers godkjente heller ikke alle prosedyrene legene gjennomgikk, blant annet ett inngrep fra Rivers kirurg, som ikke var autorisert til å jobbe på klinikken.

Ifølge TMZ har Melissa Rivers følgelig også saksøkt morens lege, Gwen Korovin.

I tillegg skal en av legene ved klinikken ha tatt «selfies» med Rivers mens hun lå bedøvet.

- Legene som var ansvarlige for pasienten, klarte ikke å identifisere svekkede vitale tegn og sørge for betimelig inngripen under operasjonen, konkluderte helsedirekoratets rapport, ifølge People.

Klinikken har vært samarbeidsvillige etter at rapporten ble sendt ut, og uttalte at de som var involvert i feilgrepene ikke lenger jobber der.

LES OGSÅ: Slik tok stjernene farvel med Joan Rivers

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer