Saksøker Hegnar for sex-sjikane på nettet

- Jeg har aldri opplevd lignende, mener kjendisadvokaten.

KRITISK: - Det er blank løgn fra Høiness' side at jeg kjente til innleggene og godkjente dem. Ren løgn, mener Trygve Hegnar om påstandene fra Mona Høiness. Foto: Scanpix
KRITISK: - Det er blank løgn fra Høiness' side at jeg kjente til innleggene og godkjente dem. Ren løgn, mener Trygve Hegnar om påstandene fra Mona Høiness. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Trygve Hegnar risikerer å måtte punge ut med 250.000 kroner i erstatning til den kjente forsvarsadvokaten Mona Høiness. Høiness trekker nemlig Kapital-redaktøren for retten etter sex-sjikanerende meldinger på Hegnars nettdebattforum, skriver VG.

I november skal nemlig Hegnar media ha latt krenkende debatt-tråder med seksuell sjikane mot Mona Høiness ligge ute på sine nettsider.

- Etter dette har jeg også fått masse trakasserende sex-telefoner fra vilt fremmede. Sjikanen som starter på nett, stopper jo ikke der. Jeg har vært kjent advokat i mange år, men jeg har aldri opplevd lignende, sier Mona Høiness til VG.

Ifølge avisen har Hegnars advokat i et brev tilbudt Høiness en beklagelse og 10.000 kroner for å få saken ut av verden. Høiness ønsker derimot ikke å la saken ligge der, selv om Hegnar i vår fikk kritikk i Pressens Faglige Utvalg (PFU), som menter Hegnar hadde brutt god presseskikk.

- Hegnar, som har blitt felt tre ganger etter oppslag om meg, kaller PFU for et «supperåd». Det synes jeg er toppen av arroganse. I tillegg harselerer han i sin leder over meg og sex-sjikanen. Jeg synes det er viktig at slike overtramp blir gjort i retten, mener hun.

De krenkende debatt-trådene ble liggende usensurert på nett i opptil ti dager og ble fjernet da Høiness' advokat påpekte dem.

- Det er mye man på prinipielt grunnlag kan si om redaktørenes ansvar for innlegg på debattfora, men jeg er ikke redaktør av Hegnaronline og det er blank løgn fra Høiness' side at jeg kjente til innleggene og godkjente dem. Ren løgn. Hvorfor skulle jeg som styrelder ha noe med dette å gjøre, skriver Trygve Hegnar i en e-post til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg skal skrive opp det jeg kjøper  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer