Saksøker Google etter nakenskandalen

En rekke superstjerner fikk private bilder spredd på nettet. Nå vil advokat gå til søksmål mot verdens største søkemotor.

HACKESKANDALE: Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande er blant de mange kjendisene som har blitt ofre for hackeskandalen, der private bilder er spredd på nettet. Foto: All Over Press
HACKESKANDALE: Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande er blant de mange kjendisene som har blitt ofre for hackeskandalen, der private bilder er spredd på nettet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: 31. august var starten på det som skulle vise seg å bli en av tidenes største hackeskandaler når det kommer til spredning av nakenbilder av kjendiser.

OFRE: Vanessa Hudgens og Selena Gomez (midten) er også ofre for nakenhackingen. Her er de med skuespillerne Rachel Korine og Ashley Benson i filmen Spring Breakers. Foto: All Over Press
OFRE: Vanessa Hudgens og Selena Gomez (midten) er også ofre for nakenhackingen. Her er de med skuespillerne Rachel Korine og Ashley Benson i filmen Spring Breakers. Foto: All Over Press Vis mer
TOK OPPGJØR: Skuespiller Mary Elizabeth Winstead gikk raskt til angrep mot hackerne etter at bilder av henne kom ut på nettet. Foto: Stella Pictures
TOK OPPGJØR: Skuespiller Mary Elizabeth Winstead gikk raskt til angrep mot hackerne etter at bilder av henne kom ut på nettet. Foto: Stella Pictures Vis mer

Jennifer Lawrence (24), Kate Upton (22), Rihanna (26), Ariana Grande (21), Selena Gomez (22), Amber Heard (28) og Cara Delevingne (22) er blant de mange stjernene som har fått personlige bilder av seg selv spredd på nettet.

Nå truer stjerneadvokat Marty Singer med å gå til sak mot Google. Advokaten mener søkemotoren ikke har gjort nok for å få bildene fjernet, og samtidig tjener millioner på å gjøre ofre ut av uskyldige kvinner.

Nettstedet Page Six skriver at Singer krever nesten 650 millioner kroner fra firmaet.

Singer representerer flere av kvinnene som den siste tiden har fått det vanskelig på grunn av hackingen. I et brev til Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin kommer han med krass kritikk.

«Google har mislykkes med å fjerne bildene, og hjelper samtidig til med å legge til rette for at bildene skal bli værende på nettet. Google tjener millioner på å gjøre disse kvinnene til ofre», heter det i brevet.

Den første henvendelsen fra Singer til Google kom for en måned siden. Siden den gang har han tatt kontakt et dusin ganger, men det har skjedd lite fra Google sin side.

Skuespiller Mary E. Winstead (29) var en av kvinnene som fikk nakenbilder av seg selv delt på nettet. Hun tok et oppgjør med hackerne.

«Til de av dere som ser på bilder jeg tok sammen med ektemannen min for mange år siden privat i vårt eget hjem, håper dere føler dere stolte», skrev hun på Twitter.

«High School Musical»-stjernen Vanessa Hudgens fryktet for sin egen karriere etter at bilder av henne kom på avveie.

- Hun ønsker å bli oppfattet som en seriøs skuespiller og nå er hun redd for at dette skal sverte folks inntrykk av henne, og at det vil påvirke produsenter og andre som har innflytelse på karrieren hennes.

Verken Lawrence, Upton, Rihanna eller Grande har direkte kommentert nakenbildene hittil.

LES OGSÅ: - Jeg håper dere som ser mitt nakenbilde føler dere stolte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer