Atle Antonsen:

Saken er henlagt

Anmeldelsen mot komikeren er henlagt på bevisets stilling.

VAR ANMELDT: Saken mot Atle Antonsen er nå henlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
VAR ANMELDT: Saken mot Atle Antonsen er nå henlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at Sumaya Jirde Ali (25) har anmeldt komikeren Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne. Hendelsen skjedde på et utested i Oslo for tre uker siden.

Oslo politidistrikt har etterforsket saken, som nylig ble oversendt statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

Fredag kveld får Dagbladet opplyst at saken er henlagt på bevisets stilling.

Avisen skriver at det i henleggelsen kommer frem at politiet ønsket å tiltale Antonsen etter straffeloven paragraf 185 om hatefulle ytringer. Dette sa statsadvokaten nei til.

Dagbladet, som har fått tilgang til henleggelsen, skriver videre at statsadvokat Ingelin Hauge viser til rettspraksis fra Høyesterett og konkluderer med at ytringen ikke er «kvalifisert krenkende i den sammenhengen den er fremsatt».

POLITIANMELDT: Tirsdag 15. november ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker og TV-profil Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo. Vis mer

Ifølge Dagbladet har hun mulighet til å klage på statsadvokatens avgjørelse. Verken Ali eller Antonsen har kommentert henleggelsen.

Fredag kveld melder TV 2 at Antirasistisk Senter vil klage på henleggelsen.

Beklaget

Antonsen gikk selv ut og beklaget hendelsen på sin egen Facebook tirsdag.

«Unnskyld. Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv».

Videre skrev han:

«Den som ble utsatt for katastrofen, er Sumaya Jirde Ali. Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum».

LES OGSÅ: Uttaler seg: - Endte i katastrofe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer