Biggie Sagen:

Sagen-brødrene i sorg etter familiehundens død

- Han var limet i familien.

MISTET MASKOTEN: Steinar og Tore Sagen har mistet familiehunden Biggie, som i flere år nærmest har fungert som maskot for «Radioresepsjonen». Foto: Tore Skaar / Se og Hør
MISTET MASKOTEN: Steinar og Tore Sagen har mistet familiehunden Biggie, som i flere år nærmest har fungert som maskot for «Radioresepsjonen». Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brødrene Steinar (45) og Tore Sagen (39) er i sorg. Førstnevnte skriver på Instagram at familiehunden Biggie, som i sin levetid ble litt av en rikskjendis gjennom blant annet «Radioresepsjonen» og opptredener på TV, er død.

Biggie var primært Tores hund, men store deler av familien ble glad i den firbente krabaten. På Instagram har Steinar lagt ut en hyllest til hunden.

VISSTE IKKE: Live Nelvik og Tore Sagen ble overrasket da Dagbladets reporter minte de på at de har bryllupsdag. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Emilie Rydning Vis mer

Kjendishund

«Biggie er død. Leve Biggie! Biggie gikk bort i dag etter kort tids sykeleie. Biggie var den snilleste bikkja jeg har møtt, selv om han skrapa meg opp på leggene da jeg gikk i shorts. Han har alltid vært Radioresepsjonens egen maskot. Takk for alt, Biggie. Hvil i fred», skriver han sammen med et bilde av hunden.

Han beskriver den altså som «Radioresepsjonens» egen maskot, noe Biggie også var. Da «Julepostkasseshowet» ble avholdt i 2012, fikk borderterrieren æren av å åpne showet. Hunden hadde også egen konto på Twitter.

Til Se og Hør forteller Steinar, hundens onkel, at de tar dødsfallet med stor sorg.

- Han var limet i Sagen-familien. Han var limet i «RR». En trist dag, spesielt for de aller nærmeste. Men, han levde et riktig liv, lange turer, slapt liv hjemme, fikk menneskemat innimellom også. Det er luksus, skriver han i en tekstmelding, og fortsetter:

- Han betydde enormt for mange av lytterne. Han var en kulthund de aldri hadde sett, kun omtalt på lufta, forklarer Sagen.

«I risikogruppa»

Hunden ble anskaffet av Tore før han ble sammen med programleder Live Nelvik (37), og den bodde altså hos familien frem til det siste. Tore og Live har vært et par siden 2010. Allerede etter et års tid som kjærester, bekreftet Nelvik sommeren 2011 at de to hadde forlovet seg.

Det var i gangene på NRK-huset Live og Tore fikk øynene opp for hverandre for første gang, og det skulle altså ikke ta lang tid før det ble de to. De to ga hverandre sine «ja» på Hukodden Strandrestaurant på Bygdøy i Oslo i slutten av august 2013, halvannet år etter at deres førstefødte kom til verden. Siden den gang har de fått to barn til, den siste i 2018.

Nå er de et familiemedlem fattigere, og det er ingen tvil om at Biggie betydde mye for dem. I kommentarfeltet til innlegget Steinar la ut, har begge kommentert. Mens Tore skriver at hunden dessverre var «i risikogruppa», skriver Live at hun tror Biggie ville ha satt pris på den kondolanseprotokollen kommentarfeltet ble.

Verken Live Nelvik eller Tore Sagen besvart Se og Hørs henvendelser i forbindelse med denne saken.

LES OGSÅ: Første kongelige corona-dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer