Safari på tilbud

Nå kan du oppleve drømmen om Afrika for en billig penge...

FAMILIE PÅ TUR: Elefantene beveger seg langsomt gjennom Tarangire-parken. Foto: Se og Hør
FAMILIE PÅ TUR: Elefantene beveger seg langsomt gjennom Tarangire-parken. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Det er sesong for billige safarier. Vi har funnet eksempler der du får en ukes safari i tjukkeste Afrika for 10 000 kroner, med fullpensjon og fly inkludert. Det er billig!
Å se elefantfamilier bevege seg majestetisk gjennom gresset, høre gryntende flodhester som så vidt stikker nesa opp av vannet, plutselig få øye på en giraff som spiser av tretoppene mens du selv spiser frokost  i ro og mak – slike opplevelser slår alt du opplever i en dyrepark. Safari er en ferieform du ikke vil glemme.

 

Sky leoparder

 

 

Når vi kjører inn i Tarangire-parken nord i Tanzania, står vi opp gjennom den åpne takluken og myser opp mot trærne som henger over veien. Står en leopard der klar til angrep, vil vi i det minste se den før den setter tennene i en av oss. Dette er spennende…
Men virkeligheten er sjelden så dramatisk. Den gjennomsnittlige safariturist er svært heldig hvis en leopard i det hele tatt viser seg. Det er få av dem, og de er veldig sky.
Vi besøker to tanzanianske nasjonalparker under vårt besøk i Afrika, Tarangire og det verdensberømte Ngorongoro-krateret, kalt sivilisasjonens vugge. Tidlig om morgenen, mens morgendisen er på vei vekk, kjører vi ned i krateret, der vi visstnok er sikre på å se ”alt”. Nesten. Du finner ikke giraffer eller krokodiller her, på grunn av manglende trær og elveleier, men ellers er hele bøtteballetten av eksotiske dyr samlet, på relativt liten plass.

 

 

To løvefamilier

 

 

Vi kjører forbi en stappmett hyene som må ligge i vann for å avkjøle seg. - Gjør den ikke det, dør den, forteller Julius som etter to år som guide vet hva han snakker om. Hyenen er stinn av antilope eller et annet uheldig dyr, ute av stand til å bevege seg.
Et stykke unna ser vi to hunnløver med unger, ingen av dem det minste redde for bilene rundt dem. De ligger og døser i solsteken, bortsett fra en av ungene som har lagt seg under den ene jeepen og ikke er til å rikke. Sjåføren tuter, spinner litt for å virvle opp støv, prøver å dytte borti med hjulet – til ingen nytte. Undersiden av bilen er det eneste skyggefulle stedet på savannen, og det tar lang tid før løveungen flytter seg.
- De ser ikke bilene som noen trussel, forklarer Julius. – Men du bør ikke åpne døren.
Å være på safari er som å oppleve ”Løvenes konge” i virkeligheten. Vi ser elefanter, zebraer, gnuer, vortesvin, antiloper, gaseller, bøfler, strutser, flodhester, neshorn og mange andre dyr.
Tarangire-parken er på alle måter forskjellig fra Ngorongoro. Her er det meterhøyt gress der hva som helst kan skjule seg, et bølgende åskledd landskap med trær og høye busker.

 

 

Ekstra spenning

 

 

Stemningen er spent. Her vet du aldri hva som kan dukke opp rundt neste sving eller over neste bakketopp.
Her får vi se giraffer, impalaer, elefanter, strutser og vortesvin. Men livet her er vanskeligere å få øye på enn i Ngorongoro. Det vi ser aller mest av er perlehøns som stadig flakser opp foran bilen vår. Fuglene får fullstendig panikk og løper gjerne foran bilen før skjønner at de kan løpe til siden. Julius har et svare strev med ikke å kjøre på dem.
Når den siste fuglen har flakset til siden, er solen på vei ned, og parken overlates igjen til dyrene. Selv er vi trygt tilbake i en luksuriøs lodge med god forpleining, men lydene fra naturen kommer vi ikke unna – det er ordentlig stas å ligge der i mørket, mette og fornøyde og spente foran en ny dag.

 

 

THE BIG FIVE:

 

 

Alle du møter, vil spørre deg om du har sett  "The big five". Med det menes elefant, bøffel, løve, leopard og neshorn. De to sistnevnte er utrydningstruende, og du er derfor ikke garantert å se dem. Men det er også noe av spenningen...

 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer