Sandra Lyng:

- Så utbrent at jeg krasjet i en tunnel

Artisten åpner opp om den dramatiske bilulykken - og hva som skjedde etterpå.

RØFF TID: Artist Sandra Lyng forteller åpent om bilulykken i 2007 i en episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden». Foto: Audun Braastad / NTB
RØFF TID: Artist Sandra Lyng forteller åpent om bilulykken i 2007 i en episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden». Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har tv-seere Norge rundt fulgt artisten Sandra Lyng (33) på NRK. Der var hun nemlig med i «Stjernekamp», og klarte til slutt å komme seg til en respektabel andreplass.

Det er likevel kanskje «Idol» man husker henne best fra. Mellom de to programmene har det imidlertid gått 14 år, og tiden har ikke akkurat stått stille for 33-åringen.

På de årene har hun nemlig rukket å gjøre litt av hvert, og i 2007 var hun med i «Isdans» på TV 2. Det kanskje ikke alle husker, er at deltakelsen fikk en brå slutt.

Popartisten blir tappet for krefter under en svært krevende sykkeletappe i «71° nord - Norges tøffeste kjendis», og bryter sammen. Video: TVNorge Vis mer

Møtte veggen

I den seneste episoden av Ida Fladens podkast, «Ida med hjertet i hånden», forteller nemlig 33-åringen om en dramatisk hendelse i forbindelse med programmet.

Der røper hun at hun gikk gjennom en tung periode mens hun var med i «Idol», men at hun skjøv ting til side den gang. Etter flere år med samme tankesett, møtte hun til slutt veggen.

- Jeg gikk på veggen. Jeg var med i et tv-program som het «Isdans», og jeg var så utbrent at jeg krasjet i en tunnel ut av ingenting.

Hendelsen hun snakker om fikk naturligvis presseoppmerksomhet, og den gang skrev Se og Hør at den da 19 år gamle artisten mistet kontroll over bilen, og kjørte inn i en vegg i Ekebergtunnelen like utenfor Oslo sentrum.

Da var hun på vei til isdanstrening i Manglerud ishall.

Sandra Lyng intervjues på sminkerommet på Paradise Hotel-settet for å spille inn musikkvideo til Paradise-sangen 2016. Vis mer

- Jeg ble mørbanka

I podkasten uttaler Lyng nå at hun ble helt mørbanka, og at det var grunnen til at hun måtte trekke seg fra programmet.

Det førte dermed til at hun fikk mye tid til å tenke over livet. Hun opplyser i podkasten at hun ikke vil gå inn på detaljnivå, men innrømmer at det ble rimelig dystert.

- Da måtte jeg deale med ting, for da lå jeg bare der. Og da måtte jeg ligge der og tenke, og da fikk jeg tid til alle tankene jeg hadde prøvd å unngå. Og de tankene følte jeg ikke at jeg klarte å leve med.

Se og Hør har vært i kontakt med Sandra Lyngs manager Marte Schei, som sier at Lyng ikke har noen ytterligere kommentarer.

VINTAGE: Sandra Lyng skal ikke kjøpe én ny julegave i år. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Bipolar lidelse

Sandra Lyng har i mange år fortalt åpent om sine utfordringer. 20 år gammel fikk hun en bipolar lidelse, noe hun snakket om i sin egen podkast «Smelt på tjukka» i 2018.

Å bli «hele Norges» i en alder av 15-16 år har vært vanskeligere enn folk flest har vært kjent med, avslørte hun den gang.

- Jeg har bestemt meg for å åpne meg om en ting som for meg har vært sårt lenge. For da jeg var 20 år fikk jeg en bipolar diagnose, og da ble jeg innlagt, etter at jeg rett og slett ikke ville leve mer. Jeg var veldig deprimert, og da jeg kom ut av sykehuset ble jeg manisk, sa hun, og la til:

FORLOVET: På privaten er Sandra Lyng forlovet med Lasse Joachim Langerud. De har sønnen Sander (2) sammen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
FORLOVET: På privaten er Sandra Lyng forlovet med Lasse Joachim Langerud. De har sønnen Sander (2) sammen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Jeg var på tur i et halvt år der jeg brukte opp alle pengene mine som jeg hadde tjent det siste året, og jeg gjorde så mye som jeg aldri ville gjort ellers. Og da fikk jeg diagnosen bipolar 1, men jeg har skjønt at det er bipolar 2 med årene.

Begge diagnosene kategoriseres av depresjoner, mens man ved bipolar 1 går over i tilstanden mani. Ved bipolar 2 opplever man, ifølge Psykisk Helse, mindre grad av oppstemthet og mani.

Lyng har også vært åpen om at hun ble rammet av fødselsdepresjon etter at sønnen Sander (2) kom til verden i oktober 2018.

LES OGSÅ: Prins Christian er coronasmittet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer