Lana Del Rey:

- Så uansvarlig

Lana Del Reys munnbind slaktes.

FÅR HØRE DET: Nye bilder av Lana Del Rey faller ikke i smak hos fansen. Foto: David Fisher / Shutterstock / NTB
FÅR HØRE DET: Nye bilder av Lana Del Rey faller ikke i smak hos fansen. Foto: David Fisher / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden mars har bruken av munnbind i forbindelse med coronapandemien vært en snakkis. Vi ser flere og flere bruke disse, og det blir mer vanlig å få spesiallaget munnbind i stede for de sterile sykehusmunnbindene de fleste kjenner til.

Hertuginne Kate har tidligere fått mye oppmerksomhet for sitt munnbind, som ble revet bort fra nettbutikken på kort tid etter at hun viste seg offentlig med det.

Nå er det derimot artist Lana Del Rey (35) sitt munnbind som skaper overskrifter, men på grunn av noe helt annet enn popularitet.

- Uansvarlig

På bilder av stjernen tatt de siste dagene bærer hun nemlig et munnbind av det som ser ut til å være netting, med flere små hull i seg. Dette er ikke populært blant fansen, som mener 35-åringen ikke tar pandemien og smittevernet på alvor, skriver Daily Mail.

«Lana har på en nettingmunnbind på et arrangement for diktene hennes, hva faen. Så uansvarlig», skriver en på Twitter.

«Jeg kan ikke tro at Lana faktisk brukte dette munnbindet når hun er sammen med andre. Dette er så uansvarlig», mener en annen, mens en tredje skriver at artistens munnbind er farlig for både henne og andre.

Fansen holder ikke igjen og fyrer løs mot «Summertime Sadness»-sangeren, men flere tar også Lana i forsvar.

«Folkens, munnbindet har et gjennomsiktig lag under nettingen. Ro dere ned», skriver en.

View this post on Instagram

Impromptu signing

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on

Hva som faktisk er tilfellet, om munnbindet har et tynt lag under eller om den er totalt ubrukelig, er så langt ikke kjent. Sangstjernens søster, Caroline Grant, har ifølge The Independent tatt henne i forsvar.

Avisen skriver at søsteren har kommentert at popstjernen skal ha testet negativt, og at hun overholdt avstanden til andre. Bilder fra arrangementet viser derimot at det ikke stemmer, fordi hun poserer tett i tett med flere fans på selfier.

Lana Del Rey har ikke kommentert den siste kritikken mot henne. The Independent og Huffington Post skriver at de har forsøkt å få tak i henne etter bråket, men at henvendelsene deres ikke er blitt besvart.

Slo tilbake

Det kan virke merkelig at stjernen holder tett om kritikken. Flere ganger tidligere har hun nemlig gått hardt ut om det har stormet rundt henne.

I mars gikk hun til angrep på beskyldningene om at hun i låtene sine «glamoriserer misbruk». 35-åringen er kjent for sine sårbare og sensitive låter - noe hun altså mener at hun har fått hard medfart for.

Lana Del Rey stilte også spørsmål ved at store artister som Camila Cabello, Cardi B, Nicki Minaj og Beyoncé spiller på kropp i sangene sine - samtidig som hun selv får kritikk for å «synge fritt» om vaklevorne relasjoner og destruktive kjærlighetsforhold.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

I etterkant av innlegget ble Lana Del Rey beskyldt for rasisme fordi alle artistene hun nevnte i innlegget er mørke. I ettertid slo hun tilbake mot rasisme-kritikken, og sa at innlegget hennes ikke hadde noe med rase å gjøre.

«Det er trist å få dette til å handle om fargede kvinner når det jeg gjør er å snakke om min favorittartister», kommenterte Del Rey under innlegget, ifølge Sky News.

Videre forklarte 35-åringen at nettopp dette er et stort problem i dagens samfunn.

«Dette er problemet med samfunnet i dag, at ikke alt er det du vil det skal være. Akkurat det er poenget med innlegget mitt - det er visse kvinner som kulturen ikke ønsker skal ha en stemme, det har nok ikke med rase å gjøre, jeg vet ikke hva det dreier seg om», skrev stjernen videre.

Artisten - som står bak en rekke hits som «Video Games» og «Young and Beautiful» - tok dessuten et knallhardt oppgjør med dem som kaller henne rasist.

«Jeg har sluttet å bry meg, men aldri, aldri, aldri kall meg rasist - for det er bullshit», tordnet Lana Del Rey.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

En formulering som folk særlig har reagert på, er setningen Del Rey skrev om «alle kvinnene som ligner meg» - noe hun ikke mener dreide seg om rase.

«Min siste merknad - når jeg skrev om folk som ligner meg - da mente jeg de som ikke ser sterke eller nødvendigvis smarte ut, de som mangler kontroll, og så videre», skrev 35-åringen videre.

Lana Del Reys kritiske innlegg bunner i at hun har sett seg grundig lei på kvinnelige låtskrivere og sangere som hevder at hun glamoriserer overgrep. Selv opplever Lana Del Rey at hun synger om realistiske problemer, nemlig følelsesmessige, voldelige forhold som finnes over alt i verden.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer