Gunilla Persson:

Så streng dom kan Gunilla få

Hun risikerer på det verste flere år i fengsel.

RETTSAK: 21. juni må Hollywoodfruen Gunilla Persson i retten angående det angivelige tyveriet på et par solbriller. Foto: NTB scanpix
RETTSAK: 21. juni må Hollywoodfruen Gunilla Persson i retten angående det angivelige tyveriet på et par solbriller. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av mai ble den svenske «Hollywoodfruen» Gunilla Persson (59), pågrepet av politiet i Palm Beach i Florida etter å ha blitt mistenkt for å ha stjålet et par solbriller fra Chanel.

I neste uke må Persson møte i retten i Florida for å få dommen.

Hun riskerer på det verste flere år i fengsel. Men så ille blir nok ikke straffen om hun anses skyldig, ifølge en ekspert som svenske Expressen har pratet med.

- Det vi prater om her er ikke akkurat århundrets lovbrudd, sier George R. Dekle til Expressen.

Dekle er professor ved University of Florida Law School.

Høy bot

I Florida, der Gunilla Persson befant seg, deles grove tyveri inn i tre grader. Gunillas tilfelle befinner seg i tredje grad: For ting verdt mer enn 300 dollar, men mindre enn 20 000 dollar.

Maksimumsstraff for denne type lovbrudd er fem års fengsel og 5000 dollar i bot.

Solbrillene har en verdi på nærmere 5000 kroner.

Saken fortsetter nedenfor.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

Persson ble satt i politiets varetekt, men etter å ha betalt en kausjon på 5000 dollar, omtrent 40 000 kroner, skal hun senere samme natt ha blitt sluppet ut.

Til Se og hør skrev TV-profilen i en sms at det hele dreier seg om en misforståelse, og at hun ikke hadde noen kommentar utover dette.

Expressen har fått tak i politirapporten, hvor hendelsen står beskrevet.

Fanget av overvåkningskamera

Ifølge rapporten skal kvinnen angivelig ha satt et par solbriller av merket Chanel på hodet mens hun betalte for en håndveske, og deretter forlatt butikken. Dette skal ha blitt fanget opp på et overvåkingskamera, og skal ha vært grunnen til at politiet ble kontaktet.

Et stykke fra butikken ble hun stoppet av en politimann. Da hadde hun solbrillene i håndvesken.

George R. Dekle er forfatter av en rekke bøker og ekspert på strafferett, i tillegg til å jobbe som professor.

Til Expressen forklarer han at dersom Persson anses skyldig, kommer hun neppe til å risikere fengselsstraff.

- Om det er førstegangsforbrytere og det ikke er et veldig alvorlig brudd, så er det vanlig prosedyre i de fleste distrikt i Florida å «give them a break». Det vi prater om her er ikke akkurat århundrets lovbrudd. Det aller verste man kan vente seg er nok at det blir en betinget dom, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

SNAKKER UT: Gunilla Persson sier hun føler seg mobbet i alle sesongene av «Svenske Hollywoodfruer». Video: MTG Sverige Vis mer

Fordel å være kjent

Gunilla Persson kan ha en fordel av å være en kjent person, tror Dekle. Han påpeker overfor Expressen at aktor neppe er begeistret for medieoppstyret som følger med når det er en kjendis involvert i en straffesak.

- Så den som nå holder i saken på anklagerens side, ser nok etter en utvei for å kvitte seg med dette så raskt som mulig. Og forsvaret leter etter en måte å unnslippe så enkelt som mulig. Kjendiser er ikke alltid så medgjørlige, sier han.

Gunilla Perssons nye advokat, Philip T Ridolfo Jr, har ifølge Expressen valgt å ikke si noe om hvordan Hollywoodfruen forbereder seg til rettsaken.

LES OGSÅ: Ga moren sexsjokk på direkten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer