- Så stolt at jeg trodde jeg skulle poppe ut av skallen min

Heine Totland måtte klype seg i armen etter at han gikk til topps i «MasterChef».

FULL JUBEL: Jubelen stod i taket da det ble klart at artisten Heine Totland vant årets runde med MasterChef. Foto: TV3
FULL JUBEL: Jubelen stod i taket da det ble klart at artisten Heine Totland vant årets runde med MasterChef. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag kveld var det klart for den store finalen av årets runde med TV3-programmet «MasterChef». Og da siste rett var servert ble det klart at artisten Heine Totland (45) ble vinneren.

- Jeg gikk inn i konkurransen med mål om å «nå et stykke». Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle nå helt til topps.

VINNERRETTEN: Sprøstekt og bakt klippfisk med ertepuré, tomatskum og parmesan-chips. Foto: TV3
VINNERRETTEN: Sprøstekt og bakt klippfisk med ertepuré, tomatskum og parmesan-chips. Foto: TV3 Vis mer
MED TROFEET: Heine løfter stolt trofeet, mens dommere og deltagere hyller ham. Mette Solli (til venstre for Totland) ble nummer to. Foto: TV3
MED TROFEET: Heine løfter stolt trofeet, mens dommere og deltagere hyller ham. Mette Solli (til venstre for Totland) ble nummer to. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg var utrolig stolt da jeg gikk av med seieren, og da jeg kom hjem igjen var jeg så stolt at jeg trodde jeg skulle poppe ut av skallen min, sier Totland til Seoghør.no.

Totland slo kickbokseren Mette Solli i den store finalen, etter at programleder Fridtjof Nilsen ble slått ut da det var tre igjen. Vinnerretten ble sprøstekt og bakt klippfisk med ertepuré, parmesan-chips og tomatskum.

- Å vinne «MasterChef» var veldig stort. Det er flere aspekter ved det: Å stikke av med seieren i en såpass stor konkurranse, men også det aspektet rundt knivingen på finaledagen. Mette og Fridtjof er jo rasende dyktige begge to.

Saken fortsetter under bildet.


Mens både Fridtjof og Mette stresset veldig i den siste sendingen, så det ut til at Heine forholdt seg ganske rolig mens han lagde mat.

- Jeg har fått det med meg selv, at jeg ser ganske rolig ut på TV, selv om jeg kanskje ikke føler meg sånn. Vanligvis er jeg litt bajas, både sosialt og på scenen, men på kjøkkenet går jeg inn i en slags yoga-tilstand. Jeg er i en boble når jeg lager mat. Derfor tenker jeg ikke: «nå dør jeg», om jeg får kjeft av dommerne.


På hjemmebane er Totland gift med sangeren Silje Nergaard (49). Sammen har de døtrene Erle og Karla, og adoptivsønnen Jonah

Saken fortsetter under bildet.

Serverer luksusmiddager på hjemmebane

ARTISTPAR: Totland er gift med artisten Silje Nergaard. Foto: Se og Hør
ARTISTPAR: Totland er gift med artisten Silje Nergaard. Foto: Se og Hør Vis mer

- Hjemme serverer jeg luksusmiddager. Jeg er såpass mye ute og reiser at når jeg er hjemme, da lager jeg skikkelig mat. Men det blir vel så gjerne billig fisk som sei, som dyr piggvar. Det viktigste er at det er ordentlig mat fra «scratch». Da blir de fornøyde. Vi er en bra liten klan, og barna spiser gjerne fisk, sier Totland til Seoghør.no.

Familien syntes naturlig nok at det var veldig morsomt at Heine stakk av med «MasterChef»-seieren. Men for kona ble det litt mye fokus på mat en stund.

- De syntes det var veldig stort. Barna syntes det var hipt. Men Silje syntes jeg ble litt fjern. Vanligvis er jeg sosial når jeg lager mat, men i denne tiden ble jeg litt nerdete. Så hun var nok glad når det hele var over.LES OGSÅ: - Sammenlignet med kona mi, er jeg i hvert fall god på kjøkkenet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer