«Farmen» 2018:

- Så stjerner og gikk i bakken

Lene Sleperud ble skadet av kjæresten Tonje Frøystad Garvik under «Farmen»-innspilling.

<strong>SKADET:</strong> «Farmen»-deltaker Tonje Frøystad Garvik kom i skade for å stikke ljåen sin inn i leggen til kjæresten, Lene Sleperud, under kveldens episode av realityserien. Foto: TV 2
SKADET: «Farmen»-deltaker Tonje Frøystad Garvik kom i skade for å stikke ljåen sin inn i leggen til kjæresten, Lene Sleperud, under kveldens episode av realityserien. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Det hersker ingen tvil om at alle på «Farmen» må ta i et tak om ting skal gå rundt. Om det er bygging av hus, slakting eller høsting av korn det er snakk om, kommer man seg ikke unna.

Akkurat det fikk kjæresteparet Lene Sleperud (29) og Tonje Frøystad Garvik (29) erfare i tirsdagens episode av serien, hvor handlingen er lagt 100 år tilbake i tid. Det var på tide å høste korn fra åkeren, og med fravær av moderne maskiner, måtte de to jentene og deltaker Sølvi Monsen (56) ta fram hver sin respektive ljå.

De to 29-åringene hadde ingen særlig erfaring med å slå korn fra før, og valgte derfor å følge Monsen i starten. Etter å ha fått grep om det, gikk det hurtig og effektivt for seg - helt til Sleperud fikk kjærestens ljå i leggen.

Svimte av

- Det ble veldig dramatisk, altså. Det var egentlig en ganske morsom episode. Jeg begynte fort å få taket på hvordan man gjorde dette, mens Tonje ble gira og ville lære. Plutselig kjente jeg at det satt noe i leggen min som var ganske sterkt, sier hun til Se og Hør.

<strong>BLODIG:</strong> Det begynte å blø fra såret til Sleperud, som selv svimte av da hun så skadene hun var påført. Det skulle heldigvis vise seg å ikke være spesielt alvorlig. Foto: TV 2
BLODIG: Det begynte å blø fra såret til Sleperud, som selv svimte av da hun så skadene hun var påført. Det skulle heldigvis vise seg å ikke være spesielt alvorlig. Foto: TV 2 Vis mer

Frøystad Garviks ljå gikk rett inn i Sleperuds legg, og blodet begynte å renne. Da hun tok på leggen og så at det var blod på hånda hun førte framfor sitt eget ansikt, gikk det brått i svart for Sleperud.

- Jeg tåler virkelig ikke blod. Jeg så stjerner og gikk i bakken, sier hun, og fortsetter:

- Men hele situasjonen er ganske morsom, for jeg fikk mer vondt av Tonje enn av meg selv. Hun fikk jo så utrolig dårlig samvittighet, og passet på meg som en løvemamma. Jeg passet også mer på henne enn meg selv når jeg våknet igjen, for det var fælt å se at hun hadde det vondt, forklarer hun.

- Var dere redde for å bli avslørt, siden dere holdt forholdet deres hemmelig?

- Vi var ikke redde for å bli avslørt, fordi vi var gode venner i uke tre. Tonjes reaksjon var kanskje litt vel overbeskyttende og overvennskapelig, om man kan si det sånn, men jeg tror ingen reagerte på det, flirer hun.

Det var raskt flere som oppdaget dramatikken som utspilte seg ute på åkeren. Kjetil Nørstebø (28) var blant dem som kom til unnsetning. Sleperud beskriver ham i dag som en helt, fordi han bar henne på ryggen helt ned til storbondehuset. Der fikk hun besøk av en tidsriktig lege fra 1918.

<strong>GOD HJELP:</strong> Kjetil Nørstebø bar Lene Sleperud ned til storbondehuset, der hun fikk behandling av en lege. Foto: TV 2
GOD HJELP: Kjetil Nørstebø bar Lene Sleperud ned til storbondehuset, der hun fikk behandling av en lege. Foto: TV 2 Vis mer

Andre arbeidsoppgaver

- Og han kom jo med utstyret som en lege fra den tiden ville ha hatt. Jeg måtte sy fem sting og ta stivkrampesprøyte. Det var heldigvis bare et kjøttsår på siden av leggen, men jeg var ganske redd en stund der og så for meg at jeg måtte forlate «Farmen», forteller hun.

Produksjonen så ingen behov for å ringe inn ambulanse eller å avslutte oppholdet til 29-åringen. Med god hjelp fra legen, som så til såret flere ganger, klarte hun etter hvert å gå igjen.

- Det tok vel en uke før jeg gikk som et normalt menneske igjen. Vi var litt engstelige, fordi det var ikke så enkelt å holde hygienen på topp der inne, og det kunne raskt gått infeksjon i det, forklarer hun.

<strong>TRØST:</strong> Leggen måtte bandasjeres og noen timer med ro ble essensielt for den skadde deltakeren. Hun slapp heldigvis å bli sengeliggende lenge, og fikk god trøst av de andre deltakerne. Foto: TV 2
TRØST: Leggen måtte bandasjeres og noen timer med ro ble essensielt for den skadde deltakeren. Hun slapp heldigvis å bli sengeliggende lenge, og fikk god trøst av de andre deltakerne. Foto: TV 2 Vis mer

Det ble helt uaktuelt for kjæresteparet å gå ut på åkeren igjen etter den smått dramatiske hendelsen. Frøystad Garvik ble ifølge kjæresten «fratatt alt av skarpe gjenstander» etter hendelsen, og det var ikke mulig for Sleperud selv å stå oppreist med fysisk arbeid rett etter hendelsen.

- Jeg var ikke sengeliggende, så jeg kunne jo bidra til andre ting - bare det ikke var for fysisk. Jeg ble satt til å lage pannekaker i stedet, flirer hun.

I dag går alt bra med beinet til Sleperud. Hun sitter igjen med et lite arr på leggen, men det ser hun bare på som et koselig «Farmen»-minne fra tiden i 1918.

- Jeg slapp å ta en tatovering fra oppholdet, for dette er liksom minnet jeg sitter igjen med. På godt og vondt, sier hun.

<strong>MINNE FOR LIVET:</strong> Tonje Frøystad Garvik viser fram arret hun lagde på leggen til kjæresten. Foto: Privat
MINNE FOR LIVET: Tonje Frøystad Garvik viser fram arret hun lagde på leggen til kjæresten. Foto: Privat Vis mer
<strong>LITE ARR:</strong> Hun måtte sy fem sting etter skaden, men det etterlot seg bare et lite arr. Foto: Privat
LITE ARR: Hun måtte sy fem sting etter skaden, men det etterlot seg bare et lite arr. Foto: Privat Vis mer

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, sier at de raskt tok hånd om situasjonen.

- Lene fikk førstehjelp på gården, og lege ble tilkalt med en gang. Han behandlet skaden og satte noen sting. Som han senere var inne og så til, forteller han i en uttalelse.

OMVISNING: Programleder Gaute Grøtta Grav tar oss med på en omvisning på den nye «Farmen»-gården i Finnskogen. Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Holder forholdet hemmelig

Det skapte overskrifter landet over da det ble kjent at et kjærestepar skulle være med i årets sesong av «Farmen». At duoen attpåtil hadde planer om å holde forholdet hemmelig, var det flere som bet seg merke i.

- Mange vil nok si at vi ikke er et stereotypisk lesbisk par. Folk kommer trolig å anse oss som venninner i stedet, sa Frøystad Garvik til Se og Hør før innspillingen startet.

<strong>«FARMEN»-PAR:</strong> Lene Sleperud (t.v.) har vokst opp i Oslo og jobber som digital spesialist i et mediebyrå. Tonje Frøystad Garvik er fra Ulsteinvik og jobber som regional salgssjef i et shippingselskap. Hun er også ambassadør for Kari Traa. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN»-PAR: Lene Sleperud (t.v.) har vokst opp i Oslo og jobber som digital spesialist i et mediebyrå. Tonje Frøystad Garvik er fra Ulsteinvik og jobber som regional salgssjef i et shippingselskap. Hun er også ambassadør for Kari Traa. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Av taktiske hensyn ville de to unnlate å fortelle de resterende deltakerne om kjæresteforholdet.

- Som par kan vi fort bli oppfattet som en trussel for gruppen, og vi ønsker å bli kjent med folk som enkeltindivider. Målet er å stå sammen i en finale, forteller førstnevnte.

Jentene møttes for litt over to år siden, og bor begge i Oslo. Selv om paret har hatt en felles drøm om å delta i programmet som gjennom en halv mannsalder har vært TV 2s sikreste reality-kort, har de også et usagt mål for øye.

- Samfunnet har gjerne en oppfatning av lesbiske som jenter med kort hår og saggebukse. Det er selvfølgelig helt greit, men vi ønsker å vise en annen side av spekteret. Vi er helt vanlige jenter som liker jenter, og vil gjerne bidra til at flere synes det er enklere å komme ut av skapet, sa Tonje Frøystad Garvik, før kjæresten supplerte:

- Det kommer riktignok til å bli vanskelig å holde seg unna hverandre.

LES OGSÅ: Bekrefter endelig forlovelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer