«Farmen» 2019:

Sa opp livvakt-jobben for «Farmen»

Dette er årets «Farmen»-deltakere.

KLAR FOR KAMP: Årets deltakere består blant annet av en spirituell coach, en livvakt og en politibetjent. Gården de 14 deltakerne skal bo på heter Lundereid, og ligger i Kragerø kommune, drøye 15 kilometer unna sentrum. Foto: Alex Iversen / TV 2
KLAR FOR KAMP: Årets deltakere består blant annet av en spirituell coach, en livvakt og en politibetjent. Gården de 14 deltakerne skal bo på heter Lundereid, og ligger i Kragerø kommune, drøye 15 kilometer unna sentrum. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

KRAGERØ (Se og Hør): - Av taktiske hensyn vil jeg ikke fortelle de andre deltakerne hva jeg har jobbet med, sier Jan Erik Brodahl (60) til Se og Hør.

Firebarnsfaren er en av totalt 14 deltakere som har fått plass i TV 2s nyeste «Farmen»-univers. I motsetning til dem han skal kjempe mot, har Brodahl aldri sett realityprogrammet han nå begir seg ut på. I stedet har han sørget for sikkerheten til ledere, generaler, politikere, statsministere, og kjendiser.

- Jeg har jobbet som livvakt for FN i over 20 år, og bodd i Midtøsten i 11 år. 1. januar valgte jeg å si opp min stilling for å delta på «Farmen». Ikke fordi jeg måtte, men fordi jeg selv valgte det.

- Blitt skutt

60-åringen har tilbrakt store deler av sitt voksne liv i krig og konflikt. Han har erfart menneskeheten på sitt mørkeste, og vært vitne til episoder man ikke kan forestille seg.

EKSTREM KARRIERE: Arbeidet i Forsvaret og FN har tatt Jan Erik Brodahl verden rundt. Han har vært livvakt for blant andre skuespillerne George Clooney, Nicole Kidman og Angelina Jolie, samt USAs tidligere president Jimmy Carter - for å nevne noen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
EKSTREM KARRIERE: Arbeidet i Forsvaret og FN har tatt Jan Erik Brodahl verden rundt. Han har vært livvakt for blant andre skuespillerne George Clooney, Nicole Kidman og Angelina Jolie, samt USAs tidligere president Jimmy Carter - for å nevne noen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, for å være helt ærlig. Det har gått inn på meg å miste kolleger og venner. Selv har jeg opplevd granater som har slått ned mot ytterveggen på hotellet mitt. Vinduer er blitt blåst ut og jeg er blitt blåst ut av senga. Jeg har blitt skutt på mange ganger, og truet av IS med våpen mot panna. Jeg har vært heldig som har sluppet fra det uten varige mén.

Det var eventyrlysten som førte ham ut i verden. I 2018 ble Brodahl også hedret for innsatsen han har lagt ned på vegne av Forsvaret og FN.

- Mitt arbeid har kanskje bestått av 90 prosent venting og ti prosent spenning. Jeg liker planleggingen for et oppdrag, og tror derfor at «Farmen» kan passe meg.

Årets ordinære «Farmen»-sesong, den femtende i rekken, begynner på tv i slutten av måneden. Dagbladet har også møtt de resterende deltakerne:

Marte Flobergseter (22)
Fra: Lesjaskog
Bor: Vikebukt
Sivilstatus: Singel
Yrke: Lærervikar

- VIL LEDE: Lærervikar Marte Flobergseter (22). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- VIL LEDE: Lærervikar Marte Flobergseter (22). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg har lyst til å bli storbonde første uken. Folk tenker kanskje at jeg ikke er typen til det.

Marte Flobergseter sikter til det ytre, og tror «folk kan dømme henne etter utseendet». 22-åringen, som blant annet jobber som frivillig i Røde Kors Hjelpekorps, forsikrer imidlertid om at hun har det som skal til for å lede en gruppe.

- Jeg er lærevillig og veldig glad i å jobbe. Målet er å ta til meg all den kunnskapen som finnes inne på gården, slik at jeg kan bli en ressurs. Hvis det finnes folk som ikke liker å jobbe eller er late, så kan det fort oppstå en konflikt. Da er jeg ikke redd for å si fra.

Leif Haugo Stavenjord (53)
Fra: Hemsedal
Bor: Årdalstangen
Sivilstatus: Gift, har barn
Yrke:
Anleggsarbeider

- GODT FORBEREDT: Anleggsarbeider Leif Haugo Stavenjord (53). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- GODT FORBEREDT: Anleggsarbeider Leif Haugo Stavenjord (53). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg ser på «Farmen» som ferie. Jeg er vant til å stå opp klokka fem om morgenen, og jobbe til ti eller lenger.

Helt siden anleggsarbeideren Leif Haugo Stavenjord fikk beskjed om at han er en av årets «Farmen»-deltakere, har realitykonseptet «kokt oppi hodet» på ham. 53-åringen beskriver et tungt konkurranseinnstinkt, og legger ikke skjul på at målet er å stikke av med både hytte og bil.

- Jeg har laget meg økseblink og sagekrakk, så jeg er så klar som det går an å bli. Jeg har fått beskjed av kona om å «oppføre meg som folk», og det har jeg planer om. Samtidig skal jeg ikke dra hjem tomhendt. Taktikken er å ikke surre meg bort i allianser og annet tullball, men være blid, lett omgjengelig og positiv.

Agna Hollekve (47)
Fra: Sogndal
Bor:
Sogndal
Sivilstatus: Singel, ett barn
Yrke:
Selvstendig næringsdrivende

- ER TYDELIG: Gårdseier Agna Hollekve (47). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- ER TYDELIG: Gårdseier Agna Hollekve (47). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Folk tror sikkert at jeg er gal. Jeg vet ikke hvilken unnskyldning jeg ikke har brukt for å holde «Farmen»-deltakelsen hemmelig, sier Agna Hollekve.

Sogndal-kvinnen, som selv eier en gård (tross at hun er livredd for høner), er godt kjent med flere av arbeidsoppgavene hun nå vil møte. Der noen kvier seg for matmangel og lange dager, er 47-åringen mer bekymret for hvordan hun vil oppleve å bo oppå tretten andre mennesker.

- Min største utfordring blir å sove med noen en halv meter unna, så jeg har spurt om det er et høyloft jeg kan sove på. Og det er det. Får man for lite søvn, går det mindre enn en uke før det blir krig. Målet er å ikke havne i klinsj med noen den første uken, sier Hollekve og ler.

Berit Ivy Junge (31)
Fra: Filippinene/Averøy
Bor: Averøy
Sivilstatus: Singel
Yrke: Politibetjent

- PERSONLIG REISE: Politibetjent Berit Ivy Junge (31). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- PERSONLIG REISE: Politibetjent Berit Ivy Junge (31). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg er veldig flink til å ta en rolle der jeg ikke er den som roper høyest. Jeg trives best med å stå litt i bakgrunnen først, for så å observere og kartlegge hvordan menneskene og situasjonen rundt meg er.

Berit Ivy Junge, som arbeider på etterforskningsavdelingen ved Kristiansund politistasjon, gleder seg til å møte en gruppe mennesker hun gjerne «ikke ville blitt kjent med ellers». 31-åringen mener «Farmen» er en god mulighet til å legge alle tekniske duppeditter til side, og håper hun kan vokse som person av opplevelsen.

- Jeg trenger en personlig reise for å bli bedre kjent med meg selv. Å slippe å bli påvirket av ytre faktorer, og lære meg å utnytte de ressursene vi har rundt oss.

Erik Rotihaug (24)
Fra: Nordfjordeid
Bor: Nordfjordeid
Sivilstatus:
Singel
Yrke: Septiktømmer og brannmann

- VIL VINNE PREMIEN: Septiktømmer og brannmann Erik Rotihaug (24) Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- VIL VINNE PREMIEN: Septiktømmer og brannmann Erik Rotihaug (24) Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg er jo fra en gård, noe jeg ikke har planer om å fortelle de andre deltakerne. Det var jo en eller annen tulling som også hadde meldt meg på «Jakten på kjærligheten» i år. Dermed måtte jeg ta en avgjørelse: «Har jeg lyst på dame, eller hytte og bil?». Da ble det hytte og bil, sier Erik Rotihaug og ler.

I likhet med andre deltakere, har 24-åringen store ambisjoner om å vinne årets «Farmen». Førsommeren har han brukt til å ligge i hardtrening for de ulike tvekamp-øvelsene. Men så var det det å holde seg i tøylene, da.

- Nå var jeg så dum at jeg dro på tredagersfylla før jeg kom hit. Jeg var sjukt flink til å kaste øks mot slutten, så skulle jeg bare ta noen testrunder, og traff ikke blinken i det hele tatt. Så det er en fare for at jeg har ødelagt for meg selv, sier han og ler høyt.

Ingebjørg Monique Haram (30)
Fra: Bærum
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel, ett barn
Yrke:
Designer lekeplasser

- HOPPER I DET: Lekeplassdesigner Ingebjørn Monique Haram (30). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- HOPPER I DET: Lekeplassdesigner Ingebjørn Monique Haram (30). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Mange melder seg gjerne på «Farmen» i håp om å få oppfylt hyttedrømmen. En som allerede har kommet de andre deltakerne i forkjøpet, er Ingebjørg Monique Haram.

- He-he, ja, jeg vet ... Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å finne på i sommer, så jeg kjøpte meg en hytte. Det var før jeg fikk vite at jeg skulle delta, så nå må jeg selge en av delene dersom jeg vinner. Eventuelt beholde begge, sier Haram.

30-åringen mener at hun kanskje ikke har de beste forutsetningene for å gå seirende ut av konkurransen, da hun i løpet av sitt liv har «melket ei ku én gang».

- Da var jeg kanskje 7-8 år gammel, så vi får se. Jeg hopper ut i det. Målet er uansett å vinne, så får jeg bare ha det så gøy som mulig på veien.

Mathias Scott Pascual (27)
Fra: Bærums Verk / Lommedalen
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke:
Sales Manager i Scandic

- GLEDESSPREDER: Sales manager Mathias Scott Pascual (27). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- GLEDESSPREDER: Sales manager Mathias Scott Pascual (27). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg har veldig mye energi, og håper på å kunne være en gledesspreder inne på gården. Jeg skal i alle fall ikke være «han sure», sier Mathias Scott Pascual og gliser.

27-åringen bedyrer at hans «største mareritt» er å være førstemann ut av konkurransen. For å unngå nettopp dette, er taktikken å holde sine fiender nærmest.

- Dette er jo et spill. Så jeg sikter meg inn på guttene, og forsøker å bli venn med dem, da det er de som kan velge meg ut til tvekamp. Jeg skal ikke ryke ut først, konstaterer han.

Vibecke Garnaas (43)
Fra: Moss
Bor: Moss
Sivilstatus: Gift, to barn
Yrke:
Spirituell coach

- ET EKSPERIMENT: Spirituell coach Vibecke Garnaas (43). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- ET EKSPERIMENT: Spirituell coach Vibecke Garnaas (43). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Folk tror jeg er spenn spika gæren, sier Vibecke Garnaas.

Før 43-åringen ble en såkalt spirituell coach, var livet «perfekt» utad. Garnaas kommer fra en familie med selvstendig næringsdrivende. Selv var hun salgssjef for et transport og logistikkfirma i 13 år. Hverdagen besto av kontraktføring og forhandlinger. Så sa det stopp.

- Jeg gikk fra å være en «seriøs businesswoman» til å bli en som sa opp jobben sin på dagen. Jeg var så utmattet, fordi jeg hadde levd på kanten av meg selv. Jeg var priviligert, men ikke lykkelig. Nå jobber jeg som spirituell coach, og har manifestert det jeg beskriver som «kallet mitt». Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker, og tror derfor «Farmen» blir et skikkelig spennende eksperiment.

Asad Shehada (29)
Fra: Gaza, Palestina
Bor: Stavanger
Sivilstatus: Singel
Yrke:
Driver to kebabsjapper

- HANDYMAN: Kebabsjappe-eier Asad Shehada (29). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- HANDYMAN: Kebabsjappe-eier Asad Shehada (29). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg vil ikke skryte, men jeg er en forholdsvis kjent mann i Stavanger by. Når man driver to kebabsjapper, er det alltid noe som skjer, sier Asad Shehada og smiler.

29-åringen har blant annet takket ja til deltakelsen for å få en pustepause fra sin hektiske hverdag i 2019. Som person vil han definere seg som «en følsom mann» med «stor omtanke» for dem rundt seg, noe han tror kan være en fordel i konkurransen.

- Jeg kan mye, og vil si at jeg er en handyman. Alt som ryker i kebabsjappen, fikser jeg selv. Mitt mål er å skape en behagelig opplevelse for alle. Jeg liker ikke å ødelegge for noen, eller at noen skal ødelegge for meg. Samtidig må jeg innrømme at jeg er en dårlig taper - og minst like dårlig vinner.

Stine Alice Claussen-Væringstad (22)
Fra: Drammen
Bor: Drammen
Sivilstatus: Singel
Yrke: Skuespiller og medarbeider på Vinmonopolet

DROPPET FLYTTEPLANER: Skuespiller Stine Alice Claussen-Væringstad (22). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DROPPET FLYTTEPLANER: Skuespiller Stine Alice Claussen-Væringstad (22). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Dette var ikke planlagt i det hele tatt. Jeg skulle egentlig flytte til Australia, der jeg hadde fått jobb som berider. Nå kom «Farmen» likevel i første rekke, og jeg tror det blir et enda større eventyr.

Stine Alice Claussen-Væringstad forklarer at hun nylig gikk ut av et forhold på halvannet år. Selv om hun er åpen for en potensiell flørt inne på realitygården, er det ikke hovedmotivasjonen for deltakelsen.

- Jeg trives som singel nå, men skal ikke utelukke noe. Møter jeg en kjempefin fyr, med glimt i øyet, så kan det hende. Jeg er jo en eventyrer, og tror dette kan bli en lærerik opplevelse. Jeg ønsker å leve i nuet, noe jeg generelt sett er litt dårlig på.

Leif Kristian Tindeland (27)
Fra: Haugesund
Bor: Haugesund
Sivilstatus: Singel
Yrke:
Tømrer, dørvakt i helgene

- NYE UTFORDRINGER: Tømrer og dørvakt Leif Kristian Tindeland (27). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- NYE UTFORDRINGER: Tømrer og dørvakt Leif Kristian Tindeland (27). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg hadde lyst på nye utfordringer. Nå er jeg 27 år gammel, singel og har ingen forpliktelser, så da tenkte jeg at det var en ypperlig anledning til å delta på «Farmen».

Leif Kristian Tindeland har i motsetning til flere av de andre deltakerne ikke førstepremien som hovedmotivasjon for deltakelsen. Når han nå begir seg ut på TV 2s gårdsreality, er det for «å prøve noe helt nytt».

- Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om å vinne, og tar dette mer for opplevelsen. Målet er å være hyggelig, snill og jobbe hardt. Som person er jeg ganske følsom, og blir fort glad i folk, så det blir trolig min største utfordring. I konkurransesammenheng kan jeg tenke mer med hjertet enn med hodet, sier han.

Vivian Kvarven (47)
Fra: Askøy
Bor: Urangsvåg
Sivilstatus: Gift, tre barn og to bonusbarn
Yrke:
Operasjonsansvarlig sjø hos Bremnes Seashore

- VIL OPPLEVE EVENTYR: Driftsleder Vivian Kvarven (47). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- VIL OPPLEVE EVENTYR: Driftsleder Vivian Kvarven (47). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg har meldt meg på «Farmen» for å oppleve et eventyr, og det å bo på en gård. Hvis man er heldig, så er jo bonusen naturligvis å vinne premien.

Vivian Kvarven har i første omgang satt seg et delmål som de fleste andre: Å ikke ryke ut først. 47-åringen beskriver seg selv som en løsningsorientert og sosial person, med stor stå-på-vilje. Det håper Kvarven at hun kan dra nytte av i konkurransen.

- Min største utfordring er nok at jeg ikke takler rot. I tillegg er jeg nok litt svak muskelmessig, så hvis jeg havner i tvekamp, skal jeg late som om jeg er kjempesterk, og dermed håpe at konkurrenten velger kunnskap, sier hun og ler.

Terje Leer (53)
Fra: Nedre Eggedal
Bor: Nedre Eggedal
Sivilstatus: Gift
Yrke:
Anleggsarbeider

- EN RAMP: Anleggsarbeider Terje Leer (53). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- EN RAMP: Anleggsarbeider Terje Leer (53). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg anses kanskje litt som «det storte fåret» på bygda hjemme. Det er en grunn til at jeg ble kalt Emil som liten. Jeg var en lyshåret ramp på skolen, og gjorde mye faenskap, sier Terje Leer.

53-åringen er ikke fremmed for en konfrontasjon, og «snakker som regel rett fra levra». Selv om han har vokst fra seg rollen som «urokråke», liker han «å beholde barnet» i seg, og er ikke redd for å fortelle sannheten.

- Jeg har meninger om det meste og involverer meg i det meste. Fra meg får du et ærlig svar, noe som ikke alltid faller i god jord.

LES OGSÅ: - Jeg skal aldri være med i reality igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer