TAKKNEMLIG: - Det er veldig hyggelig at NRK vil at jeg skal gjøre jobben igjen. Men fordi jeg føler jeg ikke har det norske folk bak meg, blir det vanskelig for meg å glede meg til oppgaven, sier Svabø til Dagbladet. Foto: Sølve Hindhamar/Seher.no
TAKKNEMLIG: - Det er veldig hyggelig at NRK vil at jeg skal gjøre jobben igjen. Men fordi jeg føler jeg ikke har det norske folk bak meg, blir det vanskelig for meg å glede meg til oppgaven, sier Svabø til Dagbladet. Foto: Sølve Hindhamar/Seher.noVis mer

Sa nei til ny Grand Prix-jobb

- Av respekt for tv-publikummet, NRK-kollegene, artistene. Og ikke minst av respekt for meg selv, har jeg besluttet å takke nei, sier Synnøve Svabø.

SEHER.NO: Synnøve Svabø (41) skapte furore med sine kommentarer under fjorårets MGp-finale. det gjentar seg ikke.

- Av respekt for tv-publikummet, NRK-kollegene, artistene. Og ikke minst av respekt for meg selv, har jeg besluttet å takke nei nei. Svaret mitt kommer fordi kritikken gikk inn på meg , sier hun i et intervju med Dagbladet.

Etter den internasjonale Eurovision-finalen i fjor var det to ting folk var opptatt av: Alexander Rybak suverene seier og Synnøve Svabøs jobb som kommentator.

Mange klager

Mange reagerte på avbrytelse og kommentarer underveis i sendingen, og klagene strømmet på til NRK.

Svabø sier til Dagbladet at hun ikke var så proff som hun burde være.

-Jeg ble nok altfor grepet av stunden. det var en fantastisk ære å få gjøre jobben i Moskva. Jeg boblet over på grunn av arbeidsmengde og ikke minst den enorme energien det ga at Norge og Rybak var så suverene, sier hun.

Fantastisk jobb

På tross av all denne furoren ønsket redaksjonssjef Claus Wiese å gi henne en ny sjanse.

- Vi registerte selvfølgelig at det kom reaksjoner på det som skjedde under opptellingen av stemmer i Moskva, men totalt sett mente vi at hun gjorde en fantastisk jobb. Vi ser ingen grunn til at hun ikke kan gjøre det igjen, sier han. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Sliter med nervene