Kim Kardashian:

Så mye koster det å leve som Kim Kardashian

Vil du gå i TV-stjernens fotspor, må du grave dypt i lommeboka.

GLAMORØST LIV: Kim Kardashian er i dag en av verdens mest berømte TV-profiler og får mye oppmerksomhet uansett hvor hun viser seg. Men hennes glamorøse livsstil kommer ikke gratis. Foto: NTB Scanpix
GLAMORØST LIV: Kim Kardashian er i dag en av verdens mest berømte TV-profiler og får mye oppmerksomhet uansett hvor hun viser seg. Men hennes glamorøse livsstil kommer ikke gratis. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(SEOGHØRNO): Gjennom 13 sesonger med TV-serien «Keeping up with the Kardashians» har Kim Kardashian gjort sitt navn til en internasjonal merkevare.

Men det glamorøse livet på skjermen kommer ikke av seg selv.

En helt egen «glam squad», sikkerhetsvakter, privatfly, kokker, hjelpere og agenter, er bare noe av det som får hverdagen til superstjernen til å gå rundt.

GLAMORØS STIL: Kim Kardashian har et team av hjelpere parat til enhver tid for at hun skal se best mulig ut foran kamera. Foto: NTB Scanpix.
GLAMORØS STIL: Kim Kardashian har et team av hjelpere parat til enhver tid for at hun skal se best mulig ut foran kamera. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Gjennomtenkte «selfies»

Bak hver eneste plettfrie «selfie» eller paparazzi-bilde står det et helt team med makeup-artister og stylister, som følger søstrene dag ut og dag inn.

Kim kaller hjelperne sine for «glam squaden», noe som har blitt til et helt eget fenomen i sosiale medier.

Daglig deler hun bilder i sosiale medier av teamet, som etter hvert også har blitt nære venner av dem, ifølge la.racked.com.

Blant de mange fjesene som ofte dukker opp, er make-up-artisten Joyce Bonelli. Hun er dama bak mange av Kims ikoniske magasinforsider, og har blitt en nær venn av familien.

Ifølge nettstedet Nine, skal make-up artisten ha signert en kontrakt på 750 000 dollar (tilsvarende rundt 6,2 millioner norske kroner) for jobben hun gjør.

TODAYs BTS GLAM SITCH #KHLOEKARDASHIAN

Et innlegg delt av CEO: jOYCEBONELLi COSMÉTIQUES® (@joycebonelli)

I tillegg til en bonusordning for spesielle arrangement og reiser, vil årslønnen til den profilerte sminkøren ligge på 1,5 millioner dollar (tilsvarende rundt 12,5 millioner norske kroner), ifølge nettstedet.

Alle utgifter inkludert - skal du kunne klare å leve som Kim Kardashian, må du du belage deg på å punge ut rundt 900 000 dollar i uka, noe som tilsvarer over 7 millioner norske kroner.

Tilgjengelig døgnet rundt

For et par år siden var Kim med ektemannen Kanye West (39) på hans «Yeezus Tour».

Da reiste paret fra by til by over en lengre periode, og Kanye skal ifølge Globalgrind ha uttalt at han ikke ville spare på noe.

SPARER IKKE PÅ NOE: Kanye West snur ikke på skillingen når det gjelder kona Kim Kardashian. Foto: NTB Scanpix
SPARER IKKE PÅ NOE: Kanye West snur ikke på skillingen når det gjelder kona Kim Kardashian. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske rapperen ønsket nemlig at hans kone skulle få muligheten til å være klar til en fotoseanse når som helst.

Dermed betalte han «squaden» godt for at de skulle være klare til å hoppe på et privatfly døgnet rundt.

En nær venn av paret skal ha uttalt til Radar at penger har lite å si for Kanye.

- Kim mener at bare hennes eget team vil få henne til å se nydelig ut, og ønsker ikke å jobbe med utenforstående.

- Dette kommer ikke til å bli billig, og Kanye må ut med 250 000 dollar (rundt 2 millioner norske kroner) bare i perioden de er på turné. Pengene betyr ingenting for Kanye så lenge dama hans ser bra ut, sa vennen den gang til Radaronline.com.

Betaler dyre dommer for trening

Men den ville pengebruken stopper ikke der.

Kim har i tillegg til sminkøren Bonelli, en egen person som gjør hår, negler og styling. Dessuten har hun med seg sin egen personlige trener, som hjelper henne med å holde formen.

SNAPCHAT: Også Kims søster Kourtney viser glimt fra sitt Hollywoodliv på Snapchat. Foto: NTB Scanpix
SNAPCHAT: Også Kims søster Kourtney viser glimt fra sitt Hollywoodliv på Snapchat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvem som har fått æren av å trene den verdensberømte superstjernen, har variert litt de siste årene.

I 2013 var det kjendistreneren Tracy Anderson som fikk 250 000 dollar i året for jobben (tilsvarende rundt 2 millioner norske kroner), ifølge nettstedet Nine.

I senere tid har superstjernen benyttet seg av kjendistrenere som Gunnar Peterson og den så kalte «Don», som fansen har fått se mye til i den siste tiden med snapchat-historier i flere minutter fra søstrene Kourtney og Khloe, som også benytter seg av treneren.

Både Peterson og den så kalte «Don» skal trolig være blant de topp 10 best betalte kjendistrenerne.

Sikkerheten først

Det er ikke bare utseendet som koster for de verdensberømte søstrene. De har også brukt svimlende høye summer på sikkerhet, spesielt etter det brutale ranet i Paris i fjor, hvor flere maskerte menn tok seg inn i luksusleiligheten og ranet Kim Kardashian for millioner.

Siden den gang har ikke superstjernen tatt noen sjanser. Hun har byttet ut nesten hele den forrige sikkerhetsstaben med et splitter nytt team.

NYE SIKKERHETSVAKTER: Etter det brutale ranet i Paris, skiftet Kim ut hele staben med et helt nytt sikkerthetsteam. Foto: NTB Scanpix
NYE SIKKERHETSVAKTER: Etter det brutale ranet i Paris, skiftet Kim ut hele staben med et helt nytt sikkerthetsteam. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Teamet følger Kim gjennom hele dagen for å vurdere potensielle trusler.

Sikkerhetsvakter til slik bruk skal trolig ha en timeslønn på 70 til 125 dollar (tilsvarende 580 til 1000 norske kroner), ifølge E!.

Aaron Jackson, sjefen i firmaet Finest Execution Protection, uttalte til nettstedet at med tanke på hvor kjent Kim Kardashian er, og hva hun nettopp har gått igjennom, kan hun bli trukket rundt 150 dollar i timen (tilsvarende rundt 1200 norske kroner) for hver eneste livvakt hun benytter seg av.

Dersom hun skal følge opp med samme sikkerhetsrutine som da hun dro hjem fra Paris, har hun per dags dato 30 livvakter rundt seg til enhver tid.

Hun må da ut med 108 000 dollar (bortimot 900 000 norske kroner) hver eneste dag for å føle seg trygg.

ER MED HENNE OVERALT: Kim har til en hver tid flere sikkerhetsvakter rundt seg. Her på vei inn bakdøren til sin søsters Kendall 21-års feiring. Foto: NTB Scanpix
ER MED HENNE OVERALT: Kim har til en hver tid flere sikkerhetsvakter rundt seg. Her på vei inn bakdøren til sin søsters Kendall 21-års feiring. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

- Hinsides
Henning Kristiansen, operativ leder i vaktselskapet Pro Sec, stiller seg utenforstående til sikkerhetshysteriet rundt Kardashian-familien.

- Dette overgår sikkerheten til alle norske statsråder og de kongelige. Det er helt hinsides, mener Kristiansen, som har jobbet med store navn som Michael Jackson, Tom Cruise og Al Gore.

- I USA er det ingen god kontroll på kostnadene rundt dette. Det er veldig amerikansk. Jeg har vært i bransjen i 30 år, og har aldri vært borti lignende, sier Kristiansen til Dagbladet.

Hyret look-a-like

Tobarnsmoren Kim gjør nå alt for at familien skal føle seg trygge, og i 2014 hyret Kim og Kanye inn en« look-a-like» for sin kjære datter North, da hun var 13 måneder gammel.

Ifølge Mirror skal det angivelig ha kostet stjerna 500 000 dollar (litt over 4 millioner kroner) for at hennes lille datter skulle få unngå alle paparazziene.

HYRET LOOK-A-LIKE: Kim leide en look-a-like til datteren North (til høyre) til litt over 4 millioner norske kroner. FOTO: NTB Scanpix
HYRET LOOK-A-LIKE: Kim leide en look-a-like til datteren North (til høyre) til litt over 4 millioner norske kroner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Det handler om merkevarebygging

Kjendisekspert Marianne Jemtegård tror at sikkerhetsbehovet er et resultat av at stjernene nå i mye større grad byr på sitt eget privatliv.

- Den nye generasjonen med ultrakjendiser lever av sin egen perfekte kropp - om det er i den glossy tv-ruta, gjennom stjernespekkede selfies fra første rad på moteukene eller i retusjerte Instagram-annonser. Deres stadig voksende formue avhenger 100 prosent av riktig selveksponering til rett tid, sier Jemtegård.

STORT SIKKERHETSOPPBUD: Kim og Kanye har et stort sikkerhetsteam med seg overalt hvor de går. Det koster store summer. Foto: NTB Scanpix
STORT SIKKERHETSOPPBUD: Kim og Kanye har et stort sikkerhetsteam med seg overalt hvor de går. Det koster store summer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Å investere i pansrede biler, pumpede sikkerhetsvakter og militære kampfly når du skal på Starbucks, blir dermed kanskje den aller beste investeringen de kan gjøre for å holde merkevaren sin het en sesong til, legger hun til.

Utviklingsredaktør i Aller Media, Ingeborg Heldal tror at Kardashian-familien har skapt et kunstig behov for å ha sikkerhetsvakter rundt seg til enhver tid etter hendelsen i Paris.

- Likevel skjønner jeg godt frykten Kim har etter å ha blitt utsatt for et voldelig ran. I dagens samfunn vet man alltid hvor alle er til enhver tid gjennom geotagging og sosiale medier, og da blir ikke dette behovet for sikkerhet like kunstig lenger, sier Heldal.

Hun legger også vekt på at Kardashian-familien hele tiden har vært opptatt av å bygge opp en merkevare, og dette blir en del av pakka.

- Man skal ikke kimse av frykten, men å ha et team av sikkerhetsvakter rundt seg til enhver tid, er jo merkevarbygging for familien, mener Heldal.

Bygget hus til barnepikene

Etter at Kim ble mor til North (3) og Saint (1), ble ikke livssituasjonen noe billigere.

Ifølge Conceiveeasy, skal Kim og ektemannen Kanye ha bygget en hel fløy i huset dedikert til sine ansatte.

BYGGET OM HUSET: Kim Kardashain og Kanye West skal ha bygget en hel fløy i huset til sine ansatte, etter at de to ble foreldre. Foto NTB Scanpix.
BYGGET OM HUSET: Kim Kardashain og Kanye West skal ha bygget en hel fløy i huset til sine ansatte, etter at de to ble foreldre. Foto NTB Scanpix. Vis mer

North og Saints tre barnepiker skal angivelig få rundt 260 000 dollar (rundt 2 millioner norske kroner) i årslønn. Noe som tilsvarer en lønn på over 21 000 dollar (174 000 norske kroner) i måneden.

Barnepikene skal også ha fått hver sin bil og mobiltelefon slik at Kim og Kanye kan holde konstant kontakt med dem, og de har også tilgang på egne soverom, bad, en egen barnehage, kjøkken og et spa, som tilhører de ansatte.

Har over 15 assistenter

I tillegg til barnepiker, kokker og vaskehjelp, skal Kim og hennes søstre Kourtney, Khloe, Kendall og Kylie ifølge Radar, ha over 15 assistenter som jobber for dem.

En av de mest profilerte assistentene til Kim, Stephanie Sheppard, eller «Steph Shep», som fansen kaller henne, er med Kim overalt og hjelper superstjernen med alt fra å ta «selfies»-til å fikse på håret hennes.

PÅ FERIE SAMMEN: «Steph Shep» drar ofte på ferie sammen med Kim, der oppgaven hennes blant annet går på å hjelpe realitystjernen med å ta «selfies». FOTO: NTB Scanpix
PÅ FERIE SAMMEN: «Steph Shep» drar ofte på ferie sammen med Kim, der oppgaven hennes blant annet går på å hjelpe realitystjernen med å ta «selfies». FOTO: NTB Scanpix Vis mer

«Steph Shep», kan ikke akkurat klage på tilværelsen som en av familiens assistenter.

Hun er ofte med familien på reise, og har blant annet hatt ansvaret for å ta bilder av Kim til en egen «selfie»-bok Kim skulle gi til sin elskede Kanye.

Vi gjør oppmerksom på at Ingeborg Heldal jobber i Aller Media, som eier Dagbladet og Seher.no.

LES OGSÅ: Avslører sin «konservative» livsstil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer