<strong>MER GRUNN TIL Å LE?:</strong> Åsleik Engmark og Aylar Lie gikk begge videre til finalen av «Skal vi danse». Ifølge kontrakten til deltakerne tjenester de 7800 kroner i uka på deltakelsen. Foto: Scanpix
MER GRUNN TIL Å LE?: Åsleik Engmark og Aylar Lie gikk begge videre til finalen av «Skal vi danse». Ifølge kontrakten til deltakerne tjenester de 7800 kroner i uka på deltakelsen. Foto: Scanpix Vis mer

Så mye har Aylar tjent på «Skal vi danse»

Aylar Lie har tjent 113.000 kroner på å komme til finalen i kjendisprogrammet.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag møtes Aylar Lie (26) og Åsleik Engmark (44) til finalen i årets «Skal vi danse» på TV 2. Her og Nå har sett kontrakten kjendisdeltakerne har signert med Monster Entertainment AS, og kan nå avsløre hvor mye deltakerne tjener på danseoppholdet.

Fra treningen begynner 1. august og frem til første sending 11. september er lønnen 19.400 kroner. Deretter er det ukentlige vederlaget 7800 kroner, skriver Her og Nå.

Seher.no har basert på disse tallene regnet ut at Aylar vil tjene 113.000 kroner på deltakelsen i sine 12 program av «Skal vi danse». Til sammenligning sto hun oppført med 302.802 kroner på skattelistene for fjoråret.

Åsleik Engmark erstattet Tom Nordlie som trakk seg, kom seinere i gang med «Skal vi danse» og får dermed muligens litt mindre ut av perioden før det startet. Engmark tjente til sammenligning 650.000 kroner i fjoråret.

Lønnen til deltakerne har økt marginalt siden Se og Hør avslørte dansekontrakten i 2008. Den gang skal deltakerne ha fått 14.000 kroner som et engangsbeløp for hele perioden fra 1. august og frem til sendestart, og deretter 6200 kroner  i uka.

I kontrakten videre står det blant annet at det kun er Monsters egen lege som kan frita deltageren fra videre dans, og at kun skade eller dødsfall i egen familie er grunner gode nok til at deltakerne kan trekke seg.  Deltagerne må bruke private klær til all trening, men får utdelt to par dansesko, en standard og en latin, som må leveres tilbake.

- Lønnen og de andre vilkårene er heller ikke gode. Sånn sett er ikke kontrakten bra, sier advokat Martin Wøien Gilhuus i advokatfirmaet Fulford Pettersen og Co Advokatfirma Da til Her og Nå, som er spesielt kritisk til at deltakerne binder seg opp i opptil to år til Monster i etterkant.

TV 2 ønsker ikke å kommentere kontrakten, men én ting kan de avkrefte.

- TV 2 og Monster kommenterer ikke deltagerkontrakter da de er konfidensielle, sier pressekontakt for «Skal vi danse», Unn Grethe Berge til Seher.no.

Men hun trekker på smilebåndet over påstanden om at deltakerne må levere inn igjen danseskoene de har brukt i sesongen.

- Vel er vi glad i «Skal vi danse» konseptet i redaksjonen, men kjærligheten stikker nok ikke så dypt at vi samler inn brukte dansesko med ekstrem fotsvette som har vært i flittig bruk siden august, sier Berge til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Det var ikke bare kjolen som måtte skiftes i pausen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer