Kanye West:

Så mange stemmer har han fått

Rapperen hadde aldri noen sjanse i presidentkampen - men det betyr ikke at han ikke har fått stemmer.

STEMMER: Selv om rapperen Kanye West aldri hadde noen sjanse i presidentkampanjen, betyr ikke det at han ikke har fått stemmer. Foto: Ron Sachs / John Taggart / Splash News / NTB
STEMMER: Selv om rapperen Kanye West aldri hadde noen sjanse i presidentkampanjen, betyr ikke det at han ikke har fått stemmer. Foto: Ron Sachs / John Taggart / Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rapper Kanye West (43) sin valgkampanje har vel stort sett blitt sett på som et underholdningsbidrag i årets presidentrace.

Allerede i august ble det klart at han ikke hadde nubbesjanse til å få nøkkelen til Det hvite hus, ettersom han bare har registrert seg i en håndfull stater.

Det har likevel vært knyttet spenning til hvordan han ville gjøre det, og flere stemmer har faktisk gått 43-åringens vei.

60 000 stemmer

En av stemmene er levert av - ikke overraskende - ingen ringere enn ham selv. Han kunne nemlig stolt fortelle på Twitter at han hadde stemt for første gang.

West avla sin stemme i Wyoming, hvor han og kona Kim Kardashian West (40) eier en ranch, som de for tiden befinner seg på.

«Gud er god. I dag stemmer jeg for første gang i mitt liv for presidenten i USA, og det er for noen jeg stoler på.. meg», skriver han på Twitter.

Han har også lagt ut en rekke innlegg som viser at han stemmer, blant annet stemmeseddelen som blir registrert.

West er imidlertid ikke registrert som presidentkandidat i delstaten, og har derfor registrert seg som en såkalt slenger - det vil si at han har skrevet inn navnet sitt i det blanke feltet som tillater andre kandidater enn dem som er ført opp fra før.

Kanye er imidlertid ikke den eneste som har stemt på Kanye - opptellingen rundt 06 norsk tid viser at over 50 000 har gitt sin stemme til 43-åringen. Litt før klokken 10 norsk tid er antallet stemmer til West på 60 109.

PRESIDENTVALGET: Melania Trump avla sin stemme tirsdag morgen amerikansk tid. Video: KameraOne Vis mer

Nekter å avsløre stemme

Også kona har delt at hun har stemt. Hun holder imidlertid tett til brystet hvilken kandidat hennes stemme har gått til.

«Jeg stemte. Har du? Hvis du står i kø når de stenger valglokalene, er de forpliktet til å holde åpen og la deg stemme, så ikke gå ut av køen», skrev hun på Twitter rett etter at de første valglokalene hadde stengt.

Flere av fansen hennes krever at hun forteller hvem stemmen hennes har gått til, og flere er nok svært nysgjerrig på om den har gått til nettopp ektemannen. Hun har imidlertid foreløpig ikke svart noen.

En representant for Kardashian har også nektet å kommentere hvilken kandidat hun har stemt på overfor New York Post.

SUPERSTJERNE: Rapperen Lil pump er svært begeistret for Donald Trump. Video: KameraOne. Reporter: Jonas Gard Steen Andersen Vis mer

Hardt ut mot valgkampanjen

Norske USA-eksperter har uttalt seg til Se og Hør om Wests sjanser til å påvirke valget ved å stjele viktige stemmer fra enten Trump eller Biden. De anslo det som nærmest umulig at rapperen ville gjøre noen forskjell. Det ser det heller ikke ut til at han gjør.

Førstelektor ved Universitetet i Agder, Erik Mustad, trodde imidlertid at West kunne stjele noen stemmer fra Trump, ettersom han appellerer til de kristenkonservative velgerne.

USA-forsker Hilmar Mjelde gikk imidlertid hardt ut mot rapperen, og kalte hele valgkampanjen for en vits.

TAP ELLER SEIER: Donald Trump har ved flere anledninger unngått å svare på om han vil søre for en fredfull overføring av makt dersom han taper valget mot Joe Biden. Vil han nekta å gå av? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Han er overhodet ikke kvalifisert til å være president, og har ingenting i et presidentvalg å gjøre, sa han til Se og Hør.

Valgkampen til West har vært preget av maniske Twitter-meldinger, hulkende valgkampmøter og privat familiekaos, og de færreste har ansett ham som en reell presidentkandidat.

Om West gir politikken en ny sjanse etter presidentvalget, gjenstår å se.

LES OGSÅ: Viste seg igjen etter tragedien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer