Kanye West:

Så mange millioner tapte han

Fadesen av et valg kostet flesk.

DYR AFFÆRE: Det var vel ingen som tok Kanye Wests presidentkandidatur særlig alvorlig, men han klarte likevel å sikre seg noen tusen stemmer. Det var likevel alt annet enn billig for rapperen. Her fotografert med kona Kim Kardashian i fjor. Foto: Edward Opi / Splash News, NTB
DYR AFFÆRE: Det var vel ingen som tok Kanye Wests presidentkandidatur særlig alvorlig, men han klarte likevel å sikre seg noen tusen stemmer. Det var likevel alt annet enn billig for rapperen. Her fotografert med kona Kim Kardashian i fjor. Foto: Edward Opi / Splash News, NTB Vis mer
Publisert

Selv om det fortsatt ikke er endelig avgjort hvem som faktisk vinner presidentvalget i USA, er det for lengst avgjort at Kanye West (43) ikke har noen sjanse. Han fikk bare rundt 60 000 stemmer, som ikke kan måle seg med de titalls millionene både Donald Trump (74) og Joe Biden (77) har fått.

Det var vel heller ingen som mistenkte at West skulle gjøre et brakvalg da han stilte, kanskje særlig fordi han ikke var registrert i alle statene han måtte ha vært for å vinne nok valgmenn. Likevel er det blitt spekulert på om han kunne stjele viktige stemmer fra demokratene. Det slående lave antallet viser imidlertid at han aldri var noen trussel.

De lave sjansene for seier har likevel ikke stoppet den prisbelønte rapperen fra å bruke enorme summer på valgkampanjen sin. Britiske medier anslår nå at han har brukt flere titalls millioner på å stille til valg - penger som har gått rett ut av vinduet.

FØL MEG: Musikkvideoen til «Feel Me» av Kanye West og Tyga skal ha blitt lekket - og det er et merkelig syn. Video: Rød Løper/@elirussellinnetz Vis mer

Ellevill stykkpris

Hele 12 millioner dollar, rundt hundre millioner norske kroner, skal West ha brukt på valgkampen sin. Det er det The Sun som skriver, men mer anerkjente medier som Sky News har også omtalt pengebruken. Den britiske avisen hevder at tallene kommer fra offisielle papirer.

Det betyr at hver enkelt stemme har kostet West rundt 1600 kroner - en særdeles dårlig invitering.

Den eneste stemmen han kan ha fått gratis, om man ser på tallene, er den han ga til seg selv. West stemte nemlig på seg selv i Wyoming, der han eier en gedigen ranch.

En skulle kanskje også trodd at det var her rapperen gjorde det best, men det er faktisk i Tennessee han har fått flest stemmer. Der fikk han hele 10 200 stemmer.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Han fikk også rundt 6200 stemmer i Colorado. The Sun, som skriver med humoristisk snert, mener det er fordi marihuana er lovlig der. Et stikk til rapperen fra britisk presse der, altså.

Han har for øvrig kunngjort at han skal stille til valg i 2024, og har dermed ikke gitt opp drømmen om Det hvite hus helt ennå.

Nekter å avsløre stemme

Rapperens kone, Kim Kardashian West (40), har også delt at hun har stemt. Hun holder imidlertid tett til brystet hvilken kandidat hennes stemme har gått til.

«Jeg stemte. Har du? Hvis du står i kø når de stenger valglokalene, er de forpliktet til å holde åpent og la deg stemme, så ikke gå ut av køen», skrev hun på Twitter rett etter at de første valglokalene hadde stengt.

Flere av fansen hennes krever at hun forteller hvem stemmen hennes har gått til, og flere er nok svært nysgjerrig på om den har gått til nettopp ektemannen. Hun har imidlertid foreløpig ikke svart noen.

En representant for Kardashian har også nektet å kommentere hvilken kandidat hun har stemt på overfor New York Post.

BRYTER STILLHETEN: Natt til tirsdag 21. juli gikk Kanye West hardt ut på Twitter mot blant annet Kris Jenner, nå bryter hun stillheten. Vis mer

Hardt ut mot valgkampanjen

Norske USA-eksperter har uttalt seg til Se og Hør om Wests sjanser til å påvirke valget ved å stjele viktige stemmer fra enten Trump eller Biden. De anslo det som nærmest umulig at rapperen ville gjøre noen forskjell. Det ser det heller ikke ut til at han gjør.

Førstelektor ved Universitetet i Agder, Erik Mustad, trodde imidlertid at West kunne stjele noen stemmer fra Trump, ettersom han appellerer til de kristenkonservative velgerne.

USA-forsker Hilmar Mjelde gikk imidlertid hardt ut mot rapperen, og kalte hele valgkampanjen for en vits.

TAP ELLER SEIER: Donald Trump har ved flere anledninger unngått å svare på om han vil søre for en fredfull overføring av makt dersom han taper valget mot Joe Biden. Vil han nekta å gå av? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Han er overhodet ikke kvalifisert til å være president, og har ingenting i et presidentvalg å gjøre, sa han til Se og Hør.

Valgkampen til West har vært preget av maniske Twitter-meldinger, hulkende valgkampmøter og privat familiekaos, og de færreste har ansett ham som en reell presidentkandidat.

Om West gir politikken en ny sjanse etter presidentvalget, gjenstår å se.

LES OGSÅ: Derfor vil hun ikke navngi kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer