Bianca Ingrosso og Pernilla Wahlgren

Så mange millioner håver de inn

Realityfamilien drar inn store summer, men er også gode på å svi av tusenlappene.

PENGEFEST: Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren hadde svært gode år i fjor. De kan le hele veien til banken med sin samlede omsetning på over 50 millioner kroner. Foto: Erik Simander / TT, NTB scanpix
PENGEFEST: Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren hadde svært gode år i fjor. De kan le hele veien til banken med sin samlede omsetning på over 50 millioner kroner. Foto: Erik Simander / TT, NTB scanpix Vis mer
Publisert

For fans av «Wahlgrens värld» kommer det kanskje ikke som noe sjokk at familien, med mamma Pernilla Wahlgren (52) og datter Bianca Ingrosso (25) i spissen, har nok til salt i grøten og vel så det.

I de første sesongene bor familien på fasjonable Lidingö i Stockholm, og på sikt har barna flyttet ut og inn i respektive leiligheter på andre dyre adresser i Stockholm.

Pengene kommer fra mye forskjellig. Wahlgren var for en tid tilbake en av Sveriges største artister, noe hun fortsatt tjener penger på. Ingrosso har på sin side klart å markere seg som en av de mest suksessrike influenserne i Sverige. Både mor og datter driver dessuten med alt fra podkaster til andre produksjoner.

Nå velger begge to å åpne seg om økonomien. De har deltatt i podkasten «Tv-fabriken», der de snakker åpent om både inntjening og pengebruk. Svenske Expressen skriver at de to damene i fjor omsatte samlet for hele 50 millioner svenske kroner.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

Elleville summer

I dagens kurs tilsvarer det hele 56 millioner norske kroner. Bryter man det ned, er det tydelig at det er mor i familien som tjener mest.

Selskapet Picadill Productions AS omsatte for mellom ti og 14 millioner svenske kroner i fjor. I tillegg omsatte to andre av hennes selskap for 2,5 og 4,5 millioner respektivt. På bare fem år har hun faktisk klart å doble både lønnen sin og selskapets eiendeler.

Wahlgren driver med alt fra musikk til blogging til sceneproduksjoner, noe som muligens forklarer den gode omsetningen.

Hun er i disse dager aktuell med forestillingen «Pernilla Wahlgren har hybris», som inntil nylig gikk for fulle hus. På grunn av coronakrisen er showet midlertidig satt på vent.

SINGEL: Den kjente svenske TV-profilen Pernilla Wahlgren er singel, men hva synes hun om det norske utvalget? Video: Thea Hope. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

Selv om hun tjener mer enn sin datter, viser hun ikke pengene i så stor grad. Ifølge Expressen omsatte Ingrosso for rundt 17,4 millioner svenske kroner i fjor, en oppgang på over ti millioner fra året før.

Det innebærer en inntjening på nesten 1,5 millioner kroner i måneden. Etter skatt ligger imidlertid resultatet på rundt 8,5 millioner svenske kroner.

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Klokke til 250 000

Ingrosso forteller at hun ikke drives av penger, men legger heller ikke skjul på at det er et deilig pluss oppå det hele. Hun er også klar over hva hun er verdt, og tar derfor klekkelig betalt når annonsører kommer med tilbud.

Det skal også nevnes at Bianca driver kosmetikkselskapet Caia, som selges rundt om i Norden og omsetter for millioner. Det er trolig hovedgrunnen til den store oppgangen.

En såpass stor millionbedrift er Ingrosso blitt, at hun har ansatt to økonomer for å holde styr på regnskapet hennes. Hun er ikke spesielt flink med tall selv, og har derfor behov for at noen holder styringen.

Det er ingen tvil om at 25-åringen lever et prangende luksusliv. I fjor kjøpte hun seg en 97 kvadratmeter stor leilighet på Östermalm i Stockholm, som hun bestemte seg for å totalrenovere.

Hun fikk satt inn marmorgulv, pusset opp hele kjøkkenet og har valgt eksklusive overflater stort sett over alt i leiligheten. Leiligheten alene skal ha kostet rundt ti millioner svenske kroner, men det er ikke kjent hvor mye hun brukte på oppussingen.

Nylig kunne Bianca derimot fortelle at hun ikke var fornøyd med renoveringen, og at hun hadde lyst til å pusse opp på nytt. Det har hun altså råd til, om vi skal tro tallene.

I et tidligere intervju med Expressen har 25-åringen fortalt at hennes dyreste spontankjøp noensinne var en Chanel-veske til 52 000 svenske kroner. I tillegg eier Ingrosso klokka Cartier Panthère i 18 karats gull.

Den har en prislapp på hele 250 000 svenske kroner. I et intervju har hun uttalt at hun har kjøpt den, men hun ville ikke fortelle hva hun betalte for den. Ingrosso har også vitset om at hun spontankjøpte den ovennevnte leiligheten - noe som sier litt om hvor mye penger som faktisk er i sving her.

Luksusliv

Ingrosso har i tillegg vært åpen om at hun er svært spandabel, og at hun for en tid tilbake brukte 22 000 kroner på en kveld på en skybar. Det er heller ikke til å stikke under stol at den unge millionæren og resten av familien, som er i overkant glad i italiensk mat, spiser ute flere dager i uka. Her går det nok også raskt noen tusenlapper.

AVSLØRINGER: Benjamin Ingrosso avslører en rekke hemmeligheter i drikkeleken «Jeg har aldri». Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

Mamma Pernilla Wahlgren er, etter sosiale medier og tv-programmet å dømme, litt mer sparsom med sine penger. Ingen skal betvile at dama eier bagasje fra Louis Vuitton til flere titalls tusen, men hun er ikke så prangende som datteren. Wahlgren kan derimot fort bruke mye penger på ferieturer, pynt til hjemmet og på familien.

Nylig avslørte hun at hun hadde shoppet for hele 106 000 svenske kroner på en måned, ifølge Expressen.

- Det er helt sykt, har hun uttalt.

Pengene ble brukt på blant annet nye kjoler og taxiturer. Hun hadde ikke behov for noe nytt, men bestemte seg likevel for å slå på stortromma, forteller hun.

Expressen skriver at de to damene ikke har besvart deres forespørsel på om de ønsker å tilføye noe til saken.

LES OGSÅ: Avslører babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer