Avdøde Albert Dyrlunds gode venn:

Så kompisen dø: - Han skrek navnet mitt

Den kjente danske youtuberens venn var vitne til at kompisen skled utfor en klippe og styrtet 200 meter rett i døden.

DØDE: Youtuber Albert Dyrlund omkom denne uka i Italia. Foto: Skjermdump fra Instagram
DØDE: Youtuber Albert Dyrlund omkom denne uka i Italia. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Fredag denne uken kom nyheten om at den danske youtuberen og medieprofilen Albert Dyrlund (22) hadde omkommet i en ulykke.

Det bekreftet familien hans overfor Ekstra Bladet.

Avisa skriver at Dyrlund skulle filme en Youtube-video i Italia da han falt utenfor en skrent og døde. Ulykken skal ha skjedd onsdag.

- Familien er i dyp sorg, uttalte hans mor, Vibe Jensen, til Ekstra Bladet fredag.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

- Følte ikke at vi var i fare

Nå skriver samme avis at avdøde var sammen med en venn fra USA, den kjente youtuberen Tucker Doss, da det fatale skjedde - og Dyrlund styrtet i døden 200 meter lenger nede.

Ekstra Bladet understreker i saken at intervjuet trykkes med tillatelse fra avdødes familie.

I intervjuet forteller Doss at han og kameraten hadde dratt til området for å se det flotte landskapet og for å filme innhold til deres Youtube-kanaler. De hadde vært der dagen før også, men bestemte seg for å dra tilbake for å se mer.

Denne gangen bestemte de seg for å bevege seg inn i et område som normalt ikke benyttes så mye av turister, og som innebærer langt vanskeligere forhold terrengmessig.

- Vi tok oss til toppen av Mount Seceda i Val Gardena klokka 15, sier Tucker Doss, før han kommer inn på da det tragiske plutselig skjedde litt senere.

- Det var på toppen at ulykken skjedde. På toppen var det helt flatt, men det var også en bratt skrent dekket av gress der. Den ledet ned til bunnen av en klippe. Alt var normalt og vi følte ikke at vi på noen måte var i fare. Det var ingen vind og helt rolige værforhold.

DØD: Den danske youtuberen og mediepersonligheten ble bare 22 år gammel. Foto: Michael Bager/NTB
DØD: Den danske youtuberen og mediepersonligheten ble bare 22 år gammel. Foto: Michael Bager/NTB Vis mer

- I sjokk

De hygget seg på fjellet en god stund, og begynte å gjøre opptak med telefonene sine. Så gikk det opp for ham at noe var fryktelig galt.

- Vi var om lag 60 meter fra hverandre da ulykken inntraff. Jeg tok bilder av landskapet, mens Albert satt på det bløte gressområdet like over klippen, der han filmet seg selv med et stativ.

Han fortsetter:

- Jeg satt med ryggen mot ham, og hørte plutselig at han skrek navnet mitt. Jeg snudde meg og kunne se at han skled ukontrollert nedover gresset og falt utenfor klippen, sier han om de skjebnesvangre sekundene.

Kameraten ble stående igjen helt handlingslammet og i forferdelse over det som nettopp hadde skjedd.

- Jeg var i sjokk og ikke i stand til å bevege meg i noen sekunder. Deretter løp jeg nedover mot der han hadde sittet for å prøve å fatte hva som nettopp hadde skjedd.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

- Gråt og ropte

Så ringte han nødnummeret.

- Jeg gråt og ropte, og løp rett til telefonen min for å ringe redningsmannskap. Ti minutter senere kom et helikopter til stedet, erindrer han.

Men selv om redningsmannskapet var raskt på plass, sto altså Dyrlunds liv ikke til å redde. Han ble erklært død på stedet.

Tucker Doss vil, ifølge intervjuet med Ekstra Bladet, gjerne understreke at dødsfallet var en ulykke, og at de begge var svært forsiktige da de beveget seg på fjellet.

Albert Dyrlund hadde nesten 170 000 abonnenter på Youtube-kanalen sin, hvor han la ut flere musikkvideoer og sketsjer. I 2019 spilte han hovedrollen i filmen «Team Albert», en komedie om en kar som vil leve av YouTube.

LES OGSÅ: - Slik går det nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer