HETT 80-TALLSPAR: Artistparet Jahn Teigen og Anita Skorgan sammen med sitt nyfødte barn, Sara Skorgan, utenfor Ullevål sykehus 31. august 1984. Foto: SCANPIX
HETT 80-TALLSPAR: Artistparet Jahn Teigen og Anita Skorgan sammen med sitt nyfødte barn, Sara Skorgan, utenfor Ullevål sykehus 31. august 1984. Foto: SCANPIXVis mer

- Sa ikke grusomme ting til hverandre

Anita Skorgan om hvordan hun har bevart vennskapet til ekskjæresten.

SEHER.NO: Anita Skorgan (50) og Jahn Teigen (60) var ett av Norges heteste par på 1980-tallet og fikk datteren Sara (25) - men så tok lykken slutt og de to gikk fra hverandre.

Men nå – 20 år etter bruddet - er de to gjenforent på scenen i showet "Jahn Teigen fra Tønsberg", som gikk sin seiersgang i Teigens hjemby i sommer og som fortsetter på Christiania Teater denne høsten.

Forholdet dem imellom utvikler seg stadig. Jahn Teigen selv har i flere intervjuer sagt at Anita forblir hans store kjærlighet. I kvinnebladet Tara, snakker Anita Skorgan om hvordan de har klart å bevare det gode vennskapet også som ekskjærester.

- For egen del tror jeg at det dreier seg om å kunne legge ting bak seg. Å kunne tilgi og forsones er frigjørende, og at du kan legge vekk våpen og skaffe et realistisk overblikk. Har man barn sammen, er det ikke minst viktig å oppføre seg ordentlig overfor hverandre. Etter en stund ser du også klarere hvorfor det gikk som det gikk, og du får riktigere perspektiver, sier Skorgan i intervjuet.

- Tiden leger jo også som kjent alle sår, og det blir ikke så svart hvitt. Jeg tror også det er bra å skille lag før et forhold tilpasser seg. Vi fikk liksom ikke sagt de grusomme og sårende tingene til hverandre, noe som jeg tror har vært veldig bra for å kunne bevare respekt og vennskap, legger hun til.

Til tross for et suksessfullt år, har Skorgan også opplevd drama i privatlivet. Hun og musikersamboeren, Freddy Dahl, skilte lag etter 15 år. Også med denne eksen samarbeider hun og de to deler nå ansvaret for tvillingdøtrene på 12.

- Det har vært et år fylt av begivenheter og utfordringer, og jeg føler på mange måter at jeg er på vei inn i en ny livsfase. Jeg er opptatt av å ta del i livet, og jeg er ikke så redd for alt mulig lenger. På en måte har jeg også fått mer ro i sjelen. Ved å ta konsekvenser av det man føler, langt, langt inne, så blir ting bedre, sier Skorgan til Tara.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Det har plaget meg litt selvfølgelig