BLE FORVEKSLET: Den britiske rapperen Stormzy og fotballspiller Romelu Lukaku ble utgangspunkt for en kjedelig forveksling av den irske avisa The Herald. Foto: NTB Scanpix
BLE FORVEKSLET: Den britiske rapperen Stormzy og fotballspiller Romelu Lukaku ble utgangspunkt for en kjedelig forveksling av den irske avisa The Herald. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stormzy og Romelu Lukaku:

Så ikke forskjell på stjernene: - Vi er kjempeflaue

- For å være helt ærlig, så er vi kjempeflaue.

(Seoghør.no): Tidligere i juli ble det klart at den belgiske kraftspissen Romelu Lukaku (24) er klar for den engelske fotballklubben Manchester United, noe som definitivt har satt sine spor i internasjonal presse.

Den irske avisen The Herald er bare en av mange medier som melder om Lukakus overgang fra Everton, men ikke alt gikk som planlagt for avisen.

Det er ingen tvil om at fotballstjerna har et velkjent ansikt, men til tross for dette klarte avisa å illustrere artikkelen med et stort bilde av den britiske stjernerapperen Stormzy (23).

Sistnevnte er stor fan av Machester United og på bildet er han iført en treningstrøye med klubbens logo på brystet.

Dermed var blemmen et faktum for The Herald.

Saken har naturligvis ikke gått upåvirket hen i sosiale medier. Mens flere uttrykker forståelse for forvekslingen, mener andre det er oppsiktsvekkende at en avis av denne størrelsen kunne ta feil av en så berømt fotballspiller og en av Englands mest populære artister for øyeblikket.

- Henda i været

The Herald har i morgentimene mandag kommet med en særdeles ydmyk beklagelse på sine nettsider.

- Henda i været. Vi gikk på en kjempebommert. Vi gjorde en feil med et bilde av Romelu Lukaku som ikke var av ham. Det var Stormzy. For å være helt ærlig, så er vi kjempeflaue og ønsker å si unnskyld til alle involverte og til våre lesere. Vi skal skjerpe oss for framtida, skriver sjefredaktør Alan Steenson.

Lukaku har så langt ikke kommentert saken i offentligheten, men Stormzy har gitt en kort uttalelse på Twitter, etter at avisa kom med sin beklagelse.

- Jeg finner ikke dette morsomt, skriver han.

Ulrikke Falch: Her hjelper det ikke å være sterk jente Kjendisene deltok på den årlige veldedighetskampen på Ekebergsletta under årets Norway Cup. "SKAM-William" og "SKAM-Vilde" viser frem fotballferdighetene. Les mer på www.seher.no Vis mer

Det er ikke første gang duoen er blitt forvekslet med hverandre. Tidligere i år ble rapstjerna nemlig konfrontert med de slående fysiske likhetene mellom ham selv og fotballstjerna, da han gjestet et talkshow.

- Vet du hva som er helt sykt? Jeg skal ikke lyve - hver gang jeg ser ham, så tenker jeg bare: «Ja, du ligner på meg. Vi ser helt like ut!».

Flere «dobbeltgjengere»

I sosiale medier påpekes likheten til stadighet, og det har etter hvert gått sport i å lage et morsomt nummer ut av saken.

Den britiske rapperen har nemlig - ifølge ivrige internettentusiaster - ikke bare én berømt dobbeltgjenger fra fotballverdenen, men hele fire stykker totalt: Emile Heskey (39), Christian Benteke (26) og Moussa Sow (31).

Dette har Stormzy selv påpekt i forbindelse med en gjesteopptreden på «The People vs» i 2015, der han lattermildt måtte legge lokk på alle spekulasjoner.

- La oss oppklare alle ryktene: Jeg er ikke Christian Benteke, jeg er ikke Lukaku, ei heller Moussa Sow, eller Heskey. Jeg er Stormzy.

LES OGSÅ: Harper Beckham (6) feiret bursdag på Buckingham Palace