Petter Stordalen:

Så høy formue har Stordalen-barna

Formuen har mangedoblet seg på få år.

RIKE: I fjor overførte hotellkongen Petter Stordalen deler av formuen sin til barna. Ferske likningstall viser nå at det har gjort et tydelig utslag på barnas formue, som på et år har mangedoblet seg. Her er to av hotellkongens to barn - Emilie og Jakob Stordalen - fotografert på Elle sin sommerfest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RIKE: I fjor overførte hotellkongen Petter Stordalen deler av formuen sin til barna. Ferske likningstall viser nå at det har gjort et tydelig utslag på barnas formue, som på et år har mangedoblet seg. Her er to av hotellkongens to barn - Emilie og Jakob Stordalen - fotografert på Elle sin sommerfest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I fjor ble det kjent at hotellkongen Petter Stordalen (56) hadde overført formuen og aksjene i Strawberry Holding til sine tre barn, Emilie (27), Henrik (25) og Jakob (22).

Selv beholdt Stordalen 0,01 prosent av aksjene, men det er fremdeles han som sitter i førersetet i familiebedriften. Siden den gang har det vært spekulert i hva de tre barna faktisk har i formue, men nå er altså tallenes tale klar.

Dagens Næringsliv skriver at de tre barna står oppført med hele 581 millioner kroner hver i formue, som betyr at de samlet har en formue på 1,7 milliarder norske kroner. Det er tall basert på fjoråret som viser den enorme formuen.

ÅPEN: Hotellkongen mottok rungende applaus fra publikum under kveldens «Senkveld med Helene og Stian». FOTO: TV2 Vis mer

Ellevill vekst

Går man et år tilbake i tid og ser på tallene fra 2017, har barnas formuer økt eksepsjonelt mye. Den gang hadde søsknene en samlet formue på 252 000 kroner. På et år har det altså skjedd ekstremt mye på kontoene til hotellarvingene.

FAMILIEMANN: Petter Stordalen med Jakob, Henrik og Emilie i 2003. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEMANN: Petter Stordalen med Jakob, Henrik og Emilie i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Emilie Stordalen sier til DN at hun ikke ønsker å kommentere hvordan det føles å ha hatt en såpass stor økning på kontoen. Avisa kan også melde at pappa-Stordalens egen formue har falt i takt med barnas plutselige formuesvekst.

I 2016 sto han oppført med en formue på to milliarder kroner, mens det året etter falt til 758 millioner.

I fjor var tallet 579 millioner kroner, så selv om den har gått ned med rundt halvannen milliard, lider ikke hotellkongen noen umiddelbar nød.

I fjor betalte han 5,3 millioner kroner i skatt, mens barna samlet betalte hele 19,3 millioner kroner. Avisa skriver at de tre hotellarvingene alle står oppført med en inntekt på rundt fem millioner kroner i fjor.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Ikke presset

De siste åra har Petter Stordalens datter gått inn i familiebedriften. Med en bachelor i hotellfag fra Cornell University i USA og en mastergrad fra Imperial College i London, jobber 27-åringen for tiden som konstituert markedssjef ved det nyåpnede hotellet The Hub i Oslo.

I mars uttalte Emilie Stordalen seg om overføringen av familieformuen i et større intervju med VG Helg.

HOTELLFAMILIE: Emilie Stordalen jobber som konstituert markedssjef ved The Hub. Her med farens kone, Gunhild Stordalen, under åpningen. Foto: NTB scanpix
HOTELLFAMILIE: Emilie Stordalen jobber som konstituert markedssjef ved The Hub. Her med farens kone, Gunhild Stordalen, under åpningen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er jo selskapet. Men jeg føler meg veldig ydmyk og overveldet på en gang. Det er så store verdier at jeg nesten ikke kan ta det inn over meg. Store verdier er en ting, men det jeg følte først og fremst på da jeg signerte, var det store og tunge ansvaret vi har i forhold til at vi skal være så mye mer enn bare et hotellselskap, fortalte 27-åringen til avisa den gang.

Selv om de tre barna alle har uttrykt ønske om å få jobbe i konsernet til faren, er hotellkongen påpasselig med at han aldri har lagt noe press på dem til å overta.

- Jeg har ikke overført noen aksjer til barna mine tidligere. Jeg har bedt dem gjøre det de selv har lyst til, og ta de utdanningene de selv ønsker, uttalte han i en podkast tidligere i år.

BADER MED DRESS: Petter Stordalen ble kåret til vinneren av «Årets best kledde mann». Under fotoshooten med Se og Hør bader han på The Thiefs spa - i full dress.. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Hanne Kathrine Bratholt Vis mer

I podkasten innrømmet hotellkongen at han alltid har hatt en drøm om at barna vil følge i hans fotspor, og når barna for noen år tilbake fortalte at de alle hadde et ønske om å jobbe i familiebedriften, bestemte han seg omsider for å overføre formuen til dem.

Det har altså, som de ferske likningstallene viser, gjort dem svært rike.

LES OGSÅ: Satte ned foten i bursdagsnekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer