- Så glad for at Per overtalte oss til dette

Popgutta vant folkets hjerter under den andre delfinalen i Florø. Se bilder!

VINNERE: Babel Fish stakk av med seieren og plass i MGP-finalen under lørdagens delfinale i Florø.  Foto: Scanpix
VINNERE: Babel Fish stakk av med seieren og plass i MGP-finalen under lørdagens delfinale i Florø. Foto: Scanpix Vis mer
Se stor bildespesial fra delfinalen i Florø nederst i saken!


FLORØ (SEHER.NO):  Det var et vanvittig folkeleven, da den andre delfinalen i årets Melodi Grand Prix for aller første gang ble arrangert i Florø i Sogn og Fjordane lørdag kveld. 

Over 3000 elleville publikummere hadde samlet seg i idrettshallen i byen for å ta del i det direktesendte NRK-showet, og nok en gang ble det avholdt en forrykende musikkfest i tro MGP-stil.

Glitter, glamour, ballonger og disko stod i spissen da programleder Anne Rimmen entret scenen i en nydelig rød aftenkjole og introduserte de syv bidragene som skulle kjempe om en plass i den store norske finalen, som avholdes i Oslo Spektrum 12. februar.

MGP-general Per Sundnes tok tempen på folket og deltagerne fra Green room, hvor det bar preg av høye nerver og spenning.


Flest stemmer
I delfinalene går to av bidragene direkte til den norske finalen, mens to går til "Sistesjansen" i slutten av januar.

Og tross et fremragende show fra alle deltagerne, var det nok en gang bare fire som kunne komme videre i kveldens konkurranse.

De to bidragene som fikk flest stemmer og sikret seg plasser i den norske MGP-finalen 2011 var Babel Fish ,som kom på førsteplass med klart flest stemmer med låten "Depend on me" og Hanne Sørvaag , som havnet på andreplass med "You're like a melody".

Gutta i bandet Babel Fish var overlykkelige over å ha sikret seg førsteplassen i delfinalen, og mottok stormende applaus da de entret scenen etter at plasseringene var klargjort.

- Vi er så glad for at Per overtalte oss til dette. Tusen takk til alle, sa de tydelig rørte gutta.

17 år gamle Endre Nordvik og 19 år gamle Mimi Blix havnet på henholdsvis tredje og fjerdeplass i sangkonkurransen, og får dermed sjansen på nytt under "Sistesjansen" i slutten av januar.

For de tre gjenværende bidragene Marika Lejon, Pernille og Marius, og Isabella Leroy markerte lørdagens opptreden dessverre slutten på MGP-eventyret for denne gang.
 
En folkefest
Først ut på scenen i Florø var tidligere "X Factor" og "Idol"-deltagere Pernille og Marius med poplåten "I'll be yours". De to ungdommene skapte stor stemning med et svært livlig sceneshow og så ut til å storkose seg på scenen. 

Deretter var det gruppa Babel Fish, som består av Tarjei van Ravens, Halvor Holter, Odd Jensen og Simon Malms, tur i ilden med den rolige popballaden "Depend on me". Gutta, som hadde stor suksess med låten "Mania" på 90-tallet, har alle blitt fedre siden sist, og hadde med seg sine familier som støttespillere under MGP-showet.

Den som kanskje vekket mest oppmerksomhet blant kveldens deltagere var 26 år gamle Marika Lejon. Den veltrente blondinen holdt et vanvittig show med høy fart og tempo, og fikk publikum i ekstase sitt sexy kostyme og låten "Hungry for you (Gipsydance).

Tidligere "Idol"-stjerne Isabella Leroy fra Bergen gjorde også et svært godt inntrykk lørdag, og bar et selvsydd antrekk på scenen. 28-åringen hadde med seg kjæresten Frode Kilvik som bassist, og Bergensjentas enkle, men vakre fremførsel av låten "Sand" skilte seg godt ut blant kveldens bidrag.

17 år gamle Endre Nordvik har tidligere fortalt Seher.no at han har blitt bombardert med meldinger fra unge jenter på Facebook de siste dagene, og skal man tro hans sjarmerende fremførsel av Samsaya-låten "Oh, oh (puppy love)" i Florø, har han nok sikret seg en solid plass i fansens hjerte også fremover.

Kveldens mest sexy
Kveldens mest sexy var 31 år gamle Hanne Sørvaag, som lever av å være låtskriver og har deltatt i MGP flere ganger som skribent. Lørdag var imidlertid første gang hun skulle opptre i sangkonkurransen selv, og  31-åringen viste tydelig at hun kan mer enn å skrive med sin flotte stemmeprakt i poplåten "You're like a melody".

Sist ut i konkurransen var den 19 år gamle toppmodellen Mimi Blix med låten "Allergic". Den smellvakre brunetten bar en lekker lilla minikjole, som viste godt frem hennes veldreide lemmer. Hun sikret seg også høy applaus med et skikkelig diskoshow på scenen.

I pausen var det artist og tidligere MGP-vinner Guri Schanke og tidligere MGP-finalist Alexander Stenerud som skapte stemning blant publikum, med en spenstig fremførsel av tre av Steneruds tidligere MGP-låter. Og komistjernen Sigrid Bonde Tusvik vekket nok en gang latter med sin desperate "mannejakt" og søken etter "Mr. Florø", blant annet i svømmehallen...

Seher.no oppdaterer saken fortløpende og kommer med flere MGP-nyheter utover kvelden!


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Har sydd sitt eget MGP-antrekk

Se stor bildespesial fra delfinalen i Florø nedenfor:



SEXY: Pernille Svensen Øiestad og Marius Barhaugen var først ut under delfinalen i Florø med låten "I'll be yours". Foto: Scanpix
LAGDE LIV: Pernille har tidligere vært med i "X Factor", mens Marius er kjent fra "Idol" på TV 2. Foto: Scanpix
STEMNING: Popgruppa Babel Fish skapte stemning blant publikummerne i idrettshallen med låten "Depend on me". Foto: Scanpix
I EGET DESIGNET ANTREKK: Tidligere "Idol"-stjerne Isabella Leroy stilte i egetdesignet antrekk da hun opptrådde med låten "Sand". Foto: Scanpix
MED KJÆRESTEN: Isabella hadde med seg kjæresten Frode (til høyre) som bassist. Foto: Scanpix
RAMPEJENTE: 26 år gamle Marika Lejon var kveldens desidert mest "rampete", og stilte i sexy korsettkjole, flosshatt og skyhøye hæler. Foto: Scanpix
SPREK: Den topptrente 26-åringen skapte et fyrverkeri på scenen med sin selvskrevne låt "Hungry for you (Gipsydance)". Foto: Scanpix
UNGPIKEBEDÅRER: 17 år gamle Endre Nordvik kapret nok mangt et ung pikehjerte med sin fremførsel av Samsaya-låten "Oh, oh (puppy love)". Foto: Scanpix
VAKKER: Hanne Sørvaag blendet publikum med sin flotte stemme. Foto: Scanpix
MEST SEXY: Hanne, som har skrevet mange suksesslåter, også for MGP, opptrådde med poplåten "You're like a melody", og var kveldens mest sexy med en svært utringet rosa kjole. Foto: Scanpix
TOPPMODELLEN: Toppmodell Mimi Blix skapte stort liv med sin danceinspirerte låt "Allergic". Foto: Scanpix
19 ÅR: Den 19 år gamle skjønnheten debuterte som artist under delfinalen i Florø. Foto: Scanpix