JOWST:

Sa først nei til å delta i MGP

JOWST trodde ikke MGP-deltakelsen lot seg gjøre. Nå skal duoen representere Norge i Eurovision.

GOD DAGEN DERPÅ: JOWST, bestående av Joakim With Steen og Aleksander Walmann, er klare for å innta Eurovision Song Contest i mai.
Foto: Miriam Bakkejord
GOD DAGEN DERPÅ: JOWST, bestående av Joakim With Steen og Aleksander Walmann, er klare for å innta Eurovision Song Contest i mai.
Foto: Miriam Bakkejord
Vis mer
Publisert

- På forhånd hadde jeg sagt til alle rundt meg at vi skulle til Kiev. Så det var jammen godt vi vant, spøker Joakim With Steen (27).

At den elektroniskinspirerte låta han selv har komponert, «Grab the moment», skal representere Norge i Eurovision i mai, har likevel ikke rukket å synke helt inn.

Sammen med vokalist Aleksander Walmann (31), som han bare har kjent i noen måneder, knuste duoen konkurrentene i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld, og gikk rett til topps.

Fikk hastverk

Dagen derpå befinner seiersherrene seg på andre siden av gata, i lobbyen på Oslo Plaza. Mobiltelefonene vibrerer konstant, mens den ene journalisten avløser den andre.

- Det har virkelig ikke stått stille. Det tikker inn meldinger hele tida, forteller Aleksander Walmann.

Over natta har JOWST, artistduoens navn - som er en forkortelse av Joakim With Steen, blitt kjente over hele Norge. Da With Steen produserte låta, som foregikk gradvis i en lukket Facebook-gruppe før Melodi Grand Prix ble aktuelt, hadde han aldri i sin villeste fantasi sett for seg at den skulle havne i Eurovision.

- Da NRK ringte meg skulle jeg egentlig gi ut «Grab the moment» hos et plateselskap, og sa først nei. Jeg skjønte ikke at det gikk an å få i pose og sekk, forteller 27-åringen, som har jobbet som musikkprodusent på heltid de siste åra.

Han manglet imidlertid vokalisten han hadde sett for seg til låta, og fikk hastverk da NRK ba ham levere et helt ferdig produkt snarest mulig.

LYKKERUS: Lørdag stakk JOWST av med seieren i MGP. Her er gutta avbildet etter at de hadde opptrådt med vinnerlåta. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
LYKKERUS: Lørdag stakk JOWST av med seieren i MGP. Her er gutta avbildet etter at de hadde opptrådt med vinnerlåta. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Visste ingenting

Så traff han Aleksander Walmann, som tidligere har deltatt i talentkonkurransen «The Voice».

- Jeg visste ingenting da jeg kom til studio, og fikk tjue minutter til å pugge versene. Seinere ringte han meg opp igjen og ba meg gjøre hele låta. Da var det gjort, forteller Walmann, som ikke får takket den ferske makkeren nok:

- Jeg er ekstremt takknemlig for at jeg har fått muligheten til å bidra på låta hans. Eurovision er ikke småtterier, altså, fortsetter han.

- Hans låt? Er dere ikke sammen om dette da?

- Nja, han er jo mannen bak låta da. Jeg ble bare hanka inn.

With Steen bryter inn:

- Nei, hallo. Du har jo stemmen! Det hadde ikke blitt noe uten deg.

Begge ler.

JOWST VANT: Joakim With Steen og Aleksander Walmann ble favoritt i Europa med låta «Grab The Moment». Nå er de klare for gullfesten og gir oss et realt seiersrop. Video: John T. Pedersen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Det er imidlertid ikke bare MGP-seieren With Steen har å feire i disse dager. Den 4. februar kom nemlig hans lille datter Sofia til verden.

Selv om tilværelsen kan være noe hektisk for tida, forteller artisten at det ikke er problematisk å holde fokus når det kommer til musikken.

- I forhold til MGP har det ikke bydd på noen utfordringer. Jeg er flink til å skille mellom jobb og privatliv. Når jeg er her, er jeg på jobb. Når jeg er hjemme, er jeg pappa.

- Imponert

Foruten småblanke øyne, er det lite som tilsier at Walmann og With Steen har vært lenge oppe natta i forveien.

- Det var kanskje en feiring av oss, men også av NRK, som virkelig har satt kreftene inn i dette. Jeg var enormt imponert over hvor knirkefritt det gikk i går, forteller Walmann.

- Det verste som skjedde var jeg at holdt på å snuble i en kabel, liksom, skyter makkeren inn.

- Hva er det verste som kan skje i Kiev?

- Jeg tror ikke det kommer til å skje noe. Da hadde det skjedd i går, svarer han, mens With Steen banker for harde livet i bordet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer