Olivia Jade Giannulli:

- Så flau at hun ikke tør å forlate huset

Universitetsskandalen har gått hardt inn på stjernens datter.

FORBANNA: Olivia Jade raser mot foreldrene etter universitetskandalen, og mener de har ødelagt alt for henne. Foto: NTB scanpix
FORBANNA: Olivia Jade raser mot foreldrene etter universitetskandalen, og mener de har ødelagt alt for henne. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke ble det kjent at totalt 50 personer var siktet for svindel og bedrageri, etter at FBI avdekket en massiv universitetsskandale i USA - deriblant skuespillerne Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54).

Sistnevnte, blant annet kjent fra tv-serien «Full House», skal angivelig ha betalt flere millioner kroner for å sikre sine to barn skoleplasser på The University of Southern California (USC). Barna skal i bytte mot betaling ha blitt rekruttert til rolaget, og på den måten fått garantert opptak til universitetet.

I de fleste tilfellene skal studentene ha vært uvitende til foreldrenes påståtte bestikkelser, ifølge ABC News.

Store konsekvenser

Den omfattende saken har allerede fått store økonomiske konsekvenser for de involverte, og Loughlin skal ha måttet punge ut åtte millioner norske kroner etter sin arrestasjon.

Skandalen har, foruten et åpenbart omdømmetap, resultert i at «Full House»-stjernen og datteren Olivia Jade Giannulli (19) har mistet jobb, sponsorer og samarbeidspartnere.

Vil ikke gå ut døren

Om Olivia Jade og søsteren Isabella Rose (20) visste om foreldrenes bestikkelser for å få dem inn på skolen, er ikke kjent. Men det er tydelig at den rystende avsløringen går hardt inn de to jentene, som begge er studenter ved USC. Ifølge ET Online går døtrene nå gjennom en svært vanskelig periode.

FAMILIE: Olivia Jade skal være rasende på foreldrene sine etter at universitetsskandalen ble avslørt, her er hun avbildet sammen med moren Lori Loughlin og søsteren Isabella Rose. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Olivia Jade skal være rasende på foreldrene sine etter at universitetsskandalen ble avslørt, her er hun avbildet sammen med moren Lori Loughlin og søsteren Isabella Rose. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Bella og Olivia lider på grunn av foreldrenes avgjørelser, forteller en kilde til nettstedet, og legger til:

- De har en gruppe med venner som har vært der for å støtte dem. De har trengt den støtten, for de blir angrepet fra alle kanter.

Videre forteller kilden at Isabella i utgangspunktet var mye mer interessert i å gå på college enn det Olivia noen gang var. Ifølge kilden hadde ikke 19-åringen et ønske om å gå på skolen i det hele tatt.

19-åringen, som har over 1,4 millioner følgere på Instagram, hadde før skandalen flere lønnsomme sponsorer, deriblant Sephora og TRESemme. Disse har nå brutt samarbeidet med henne.

- Olivia er så flau at hun ikke tør å forlate huset. Hun er veldig sint for at foreldrene presset henne til å gå på skolen når hun ikke hadde noe ønske om det, forteller kilden og fortsetter:

- Hun har hele veien hatt en lidenskap for karriere og har ønsket å jobbe. Hun gjorde det bra, men det var ikke nok. Foreldrene hennes fortalte at hun var nødt til å sjonglere skole og karriere. Nå er hun helt ødelagt fordi alt hun bygde opp forsvinner foran øynene hennes. Hun føler de har ødelagt alt.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan Olivias øvrige samarbeidspartnere - Amazon, Clinique, Dolce & Gabbana og Princess Polly - vil reagere.

another unforgettable evening 💗@wcrfcure

A post shared by OLIVIA JADE (@oliviajade) on

Har ikke vært på skolen

Olivia og Isabella har ikke vært tilbake på skolen etter skandalen, og ifølge People har de heller ingen planer om å returnere.

En kilde forteller til nettstedet at de to søstrene fokuserer på å komme seg gjennom en dag av gangen, og at de foreløpig ikke har noen planer for fremtiden.

- Jentene diskuterer ikke fremtidige planer. De er mer fokusert på hva som blir det neste for foreldrene deres. De lever i øyeblikket, og det er alt de kan gjøre akkurat nå. For dem er dette fortsatt et mareritt.

Videre forteller kilden at de for øyeblikket er mer bekymret for foreldrene enn sin egen utdanning.

Skittentøyvask

I dagene etter avsløringen, fikk opptaksjukset betydelig spalteplass i mediene. Søkelyset ble også raskt rettet mot en YouTube-video, der Olivia Jade spøker med at hun «aldri var på skolen» da hun gikk på videregående. Snutten ble publisert av 19-åringen selv i fjor, men kom til overflaten i lys av skandalen.

I klippet dokumenterer 19-åringen sin siste dag på videregående, der hun sammen med noen venner utfører et såkalt «prank». Det er her kjendisdatteren innrømmer at det å delta på undervisning ikke har vært hennes største prioritet.

HJEMSØKES AV FORTIDEN: Olivia Jade la i fjor ut en video fra siste dag på videregående skole, som nå trekkes frem igjen i lys av universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix
HJEMSØKES AV FORTIDEN: Olivia Jade la i fjor ut en video fra siste dag på videregående skole, som nå trekkes frem igjen i lys av universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gleder meg til å dra på skolen ... for å utføre «pranken». Men jeg er bokstavelig talt aldri på skolen, så kanskje klassekameratene mine har glemt at jeg går der, sier hun i videoen og ler, før hun fortsetter:

- Jeg bare tuller!

Beklaget etter kommentar

People har tidligere omtalt at 19-åringen fikk sterk kritikk da hun i en video forklarte at hennes eneste mål med å gå på skolen, var å feste.

- Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å delta på undervisning, men jeg kommer til å dra for å hilse på alle sammen. Jeg håper jeg finner en måte å balansere alt. Jeg vil veldig gjerne oppleve Game Day-arrangementene og festene ... Jeg bryr meg ikke så mye om skole, som dere vet, skal hun ha sagt i en video.

Olivia gikk senere ut og beklaget, der hun stemplet ovennevnte uttalelse som «ignorant og dum».

- Dette kom frem som om jeg er utakknemlig for å gå på en skikkelig bra skole. (...) Jeg er skuffet over meg selv, sa hun, og erkjente samtidig at hennes lidenskap er å lage videoinnhold til YouTube.

Tok imot bestikkelser

Ifølge NTB skal saken være den største i sitt slag som noen gang er blitt brakt inn for domstolene av USAs justisdepartement. Anklagene mot de involverte skal, ifølge USA Today, dreie seg om at flere universiteter skal ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere studenter på idrettslag, på tross av manglende ferdigheter.

Det skal også dreie seg om juks på opptaksprøver. Søkerne selv skal i mange tilfeller ha vært uvitende om at foreldrene deres sørget for at testresultatene ble manipulert.

Ifølge New York Daily News er det administratorer og trenere som skal ha latt seg bestikke ved de gjeldende skolene i tidsrommet 2011 til 2019. Som en del av etterforskningen, skal FBI ha avhørt en rekke vitner, samt avlyttet telefoner. Operasjonen som har fått navnet «Operation Varsity Blues».

LES OGSÅ: Dette er mannen bak skandale-festivalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer