Rystet av farens fortid

– Jeg opplevde ikke følelsen av å ha en far i oppveksten, forteller Hanne Krogh.

SAVNET FAREN: Hanne Kroghs barndom var preget av skilsmisse og en fraværende pappa.
SAVNET FAREN: Hanne Kroghs barndom var preget av skilsmisse og en fraværende pappa. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hanne Krogh (56) hadde en turbulent barndom med en fraværende pappa. I NRK-programmet «Hvem tror du at du er» fant den folkekjære artisten ut litt mer om farens bakgrunn slik at hun nå lettere kan forstå hvorfor han var som han var.

Faren hadde nemlig en utforutsigbar oppførsel som var vanskelig for henne å takle. Han var leken og morsom, men også skarp i replikken og sårende. Hun beskriver forholdene som «turbulente», i et intervju med VG.

– Jeg var veldig glad i faren min. Hvis det bare hadde vært tøffe stunder, ville det vært lettere å forholde seg til. Men i og med at pendelutslaget var så stort til begge sider, var det vanskelig, forteller hun til avisa.

Da Hanne var seks år gammel forlot faren familien, og moren tok med seg henne og søsteren fra Oslo til Haugesund. Hun beholdt kontakten med faren, men hun sier det var tøft å bli forlatt i en så ung alder.

– Jeg opplevde ikke følelsen av å ha en far i oppveksten, forteller hun.

I «Hvem tror du at du er» finner Krogh ut at faren ble satt bort på et guttehjem som liten og at farmoren hadde blitt behandlet for psykiatriske lidelser på Blakstad asyl. Denne informasjonen har hjulpet henne å forstå sin egen barndom.

– Den prosessen var ganske tøff, fordi det var så nært. I de fleste programmene er det snakk om oldeforeldre, men her var det faren og farmoren min. Det var en dramatisk historie, sier hun til VG.LES OGSÅ: - Man blir ung av å stå på scenen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer