Robert Michael Scott fra «Farmen»

Rystende sjokkbeskjed

«NorwayRob» letter på sløret om marerittet han og kona gikk gjennom før han skulle delta i TV-programmet.

ÅPNER OPP: Ekteparet Robert Michael Scott og kona Beate Gullaksen forteller om sjokkbeskjeden som traff dem dager før Rob skulle inn på «Farmen». Foto: Andreas Fadum

ÅPNER OPP: Ekteparet Robert Michael Scott og kona Beate Gullaksen forteller om sjokkbeskjeden som traff dem dager før Rob skulle inn på «Farmen». Foto: Andreas Fadum

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TikTok-legenden Robert Michael Scott (55) har nærmest blitt allemannseie etter sin deltakelse i to sesonger av TV 2 programmet «Farmen», og flere har latt seg begeistre stort av den breiale bergenseren.

Nå forteller den utadvente gladgutten om det ukjente marerittet som oppsto på hjemmebane - rett før deltakelsen i årets sesong av gårdseventyret.

Bare dager før han skulle inn på realityprogrammet, oppdaget legene en svulst i hodet til hans kone Beate Gullaksen (50). Den nedslående beskjeden fikk hun servert på sin egen 50-årsdag, og det som kunne vært en hyggelig festdag, ble raskt snudd til bunnløs fortvilelse.

EXIT: Det var Gunnar Svingen og Robert Scott som møttes til tvekamp i søndagens episode av «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ble hastet til akuttmottaket

Til Se og Hør sier ekteparet at de lenge levde i uvisshet om svulsten var godartet eller ondartet, og forteller om den bekymringsfulle perioden som tynget dem begge.

- Jeg hadde kjent på en intens svimmelhet i en periode, og da synet mitt begynte å tulle seg, var det på tide å ta en tur til legen, forteller Gullaksen.

Videre legger hun til at legene sendte henne rett opp på akuttmottaket på Haukeland Unitersitetssykehus og tok MR av hodet hennes.

- Jeg fikk beskjed om at de hadde funnet noe som ikke skulle være der, men på daværende tidspunkt, kunne de ikke si om det var en godartet eller ondartet svulst, utdyper Gullaksen.

GODT GIFT: Beate Gullaksen og Robert Michael Scott ble smidd i hymens lenker for over 29 år siden. Foto: Privat
GODT GIFT: Beate Gullaksen og Robert Michael Scott ble smidd i hymens lenker for over 29 år siden. Foto: Privat Vis mer

Ektemannen Robert Scott sier seg enig, og forteller at det var en tung følelsesmessig periode for familien.

- Da vi fikk svar om at de hadde funnet noe - nei, da begynte jeg å gråte. Da så jeg meg nødt til å gå ut en tur. Jeg forsøkte å være sterk, og fortelle henne at dette kom til å gå fint, men jeg visste at dersom det skulle vise seg å være kreft, var det en dødsdom, uansett hva andre måtte mene. Jeg har hatt familiemedlemmer som har måtte gi tapt for sykdommen, så jeg var virkelig livredd.

Tydelig preget

Scott avslører at utfallet av svulsten fortsatt var uklart da han deltok på realityprogrammet, men roser produksjonen som ga han oppdateringer underveis da kona sviktet med å gjøre det samme.

- Jeg fikk jo beskjed om at jeg skulle ringe produksjonen med en gang jeg visste noe, men det gjorde jeg ikke - så han gikk jo rundt og bekymret seg der inne i ukesvis, forteller Gullaksen.

ORD MOT ORD: Kjetil Nørstebø og «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik er totalt uenige i hva som egentlig skjedde i finalen. Her forteller de to finalistene sin side av saken. Reporter: Miriam Bakkejord / Video: Sondre Rahm Vis mer

Ektemannen parerer med å si at han tenkte at intet nytt var godt nytt, men legger til at det var en bekymring som alltid lå i bakhodet, og preget oppholdet hans i årets sesong.

- Nå vet vi jo at svulsten er godartet, men han visste jo ikke det da han var der inne. Vi har fått beskjed om at vi må se an situasjonen for å finne ut om det er noe jeg kan leve med, eller om den må opererers bort.

Mottok dødsbudskap under innspilling

Seerne har fått vært vitne til flere dramatiske øyeblikk under årets sesong av «Farmen», og for Scott, er det spesielt en hendelse som han ikke klarer å legge bak seg.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Produksjonen kom jo inn til oss og sa at de hadde dårlige nyheter. Jeg tenkte umiddelbart at noe var galt med Beate, og begynte å få den samme følelsen jeg fikk da brødrene mine døde. Alt dette går igjennom hodet mitt idèt han tar Maymona bort. Jeg tenkte først at hun ønsket å trekke seg - frem til jeg fikk øye på ansiktet hennes. Jeg har sett et sånt ansikt før, og skjønte umiddelbart at hun hadde mistet noen hun var glad i.

Hendelsen Scott refererer til, er da «Farmen» produksjonen måtte bryte inn for å ta deltakeren Maymona Mohamed til side for å fortelle henne om farens plutselige og brutale bortgang.

Det dramatiske dødsbudskapet fikk seerne bevitne under tirsdagens episode - en episode som sannsynligvis inneholder de sterkeste scenene som noensinne er vist gjennom «Farmens» lange historie.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

En gråtende og tydelig preget Mohamed kommer tilbake til gården for å ta farvel med de gjenværende deltakerne, og i en hjerteskjærende scene forteller Mohamed at hun har mistet faren sin, mens deltakerne Mathea Friis (22) og Ivana Miric (28) gir henne en ektefølt klem hvor de forsøker å trøste henne.

- Setter ting i perspektiv

Selv om mange har reagert på at kamerateamet filmet de sterke scenene, mener Scott at han syns det var et riktig valg.

- Det var et par av deltakerne som ikke var helt begeistret for det. Selv om det er et spill, er det også virkeligheten. Det er virkelige hendelser og virkelige følelser. Det satt også ting i perspektiv der inne. Maymona måtte godkjenne alt, og vi fikk snakke med psykolog så lenge vi måtte ønske.

Scott legger til at han ikke hadde problemer med at de filmet ekte følelser, så lenge Maymona fikk bestemme hva som skulle vises.

- Jeg skjønner at det er en privat og sår ting - men det er 2022. Nesten ingenting er privat lenger. Det er opp til hver enkelt å dele det de ønsker. Hele den episoden var opp til Maymona, og dersom det var greit for henne, var det greit for meg.

PANIKKANFALL: «Skal vi danse»-aktuelle Agnete Saba deler detaljer fra en tidligere sending der hun fikk et panikkanfall. Video: Rød Løper Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med pressekontakt for «Farmen», Håvard Solem, som bekrefter at alt som omhandlet den episoden var gjort i samråd med Maymona Mohamed.

LES OGSÅ: Renner inn nakenbilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer