Michael Schumacher

Rystende samtale

Michael Schumachers tidligere ingeniør åpner seg om telefonsamtalen han fikk desemberdagen for snart ti år siden.

INGEN BILDER: Ikke ett eneste bilde har blitt publisert av hvordan Michael Schumachers tilstand er etter ulykken for snart ti år siden. Nå åpner hans tidligere ingeniør opp om telefonsamtalen da han fikk vite om ulykken som snudde opp ned på livet til Formel 1-legenden. Foto: Rui Vieira / PA Photos / NTB
INGEN BILDER: Ikke ett eneste bilde har blitt publisert av hvordan Michael Schumachers tilstand er etter ulykken for snart ti år siden. Nå åpner hans tidligere ingeniør opp om telefonsamtalen da han fikk vite om ulykken som snudde opp ned på livet til Formel 1-legenden. Foto: Rui Vieira / PA Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

29. desember er det ti år siden Michael Schumacher var involvert i en alvorlig skiulykke i de franske alpene.

Schumacher vant sju VM-titler i sin aktive karriere. De siste årene har sønnen hans Mick vært en del av Formel 1-sirkuset. Etter ulykken har familien vært sparsomme med opplysninger rundt tyskeren.

SUKSESS: Tidligere Ferrari-ingeniør Rob Smedley (t.v ) forteller om telefonsamtalen han fikk da Michael Schumacher var involvert i en skiulykke. Her sammen med Fernando Alonso, Felipe Massa og Schumacher tilbake i 2006 da Massa vant Tyrkia Grand Prix i Istanbul. Foto: Murad Sezer / AP / NTB
SUKSESS: Tidligere Ferrari-ingeniør Rob Smedley (t.v ) forteller om telefonsamtalen han fikk da Michael Schumacher var involvert i en skiulykke. Her sammen med Fernando Alonso, Felipe Massa og Schumacher tilbake i 2006 da Massa vant Tyrkia Grand Prix i Istanbul. Foto: Murad Sezer / AP / NTB Vis mer

Det som derimot er blitt kjent, er at tyskeren pådro seg en alvorlig hjerneskade da han krasjet i en stein.

Siden ulykken har både hans tidligere kollegaer, konkurrenter og venner uttalt seg om ulykken og hvordan de husker Schumacher som person og Formel 1-fører.

I et eksklusivt intervju med Daily Star Sport forteller Rob Smedley om hvordan han fikk beskjeden om ulykken.

Den tidligere Ferrari-ingeniøren sier:

- Jeg var hjemme og fikk et anrop med Felipe Massa. Han sa: «Michael har vært involvert i en ulykke». Har han skadet seg? Han svarte: « Jeg tror ikke det. Jeg hørte bare at det var en skiulykke.»

DRAMATISK: Det er dramatiske bilder i traileren til sesong tre av «Forumula 1». Video: Netflix Vis mer

Massa har vært både lagkamerat og rivalen til Schumacher.

- Jeg trodde bare han hadde brukket beinet. Da nyhetene begynte å komme, at det var mye mer alvorlig enn det, kunne vi ikke gjøre annet enn å be for ham, fortsetter Smedley.

I intervjuet tar Smedley med leserne inn på innsien av Ferrari-tiden da de to jobbet sammen.

- Han var veldig morsom. Han lærte meg mye om arbeidsmoral og vi jobbet veldig tett, spesielt da vi gjennomførte tester. Han var alltid åpen for ideer.

Felipe Massa er en av få som har besøkt Schumacher. Til brasilianske Fox sa han tilbake i 2020 at han hadde informasjon om helsetilstanden til tyskeren.

- Jeg vet hvordan han har det. Jeg har informasjon, men jeg respekterer valget familien har tatt. De liker ikke å avsløre informasjon om hvordan han har det, så hvem er jeg til å prate om det, sa han til Fox.

LES OGSÅ: Saksøkt av halvsøsteren