I VIRKELIGHETEN: Slik ser den folkekjære artisten ut uten bildemanipulering. Her fra åpningen av Freia-butikken i Oslo i forrige uke.  Foto: Scanpix
I VIRKELIGHETEN: Slik ser den folkekjære artisten ut uten bildemanipulering. Her fra åpningen av Freia-butikken i Oslo i forrige uke. Foto: Scanpix Vis mer

Rynkefri i rynkereklame

Flere eksperter hevder at Bettans Evelle-bilde er manipulert.

SEHER.NO:  Elisabeth «Bettan» Andreassen (51) er rynkeproduktet Evelles nye ansikt utad.

Evelle produserer piller som skal bremse fremkomsten av rynker, og i den nye reklameplakaten med en smilende Bettan, ser den populære artisten nesten helt rynkefri ut, skriver VG.

Flere eksperter avisen har snakket med hevder imidlertid at bildet må være manipulert, da Andreassens hud ser overraskende rynke-og pigmentfri ut i forhold til hvordan hun ser ut i virkeligheten.


- Det er en ganske enkel Photoshop-jobb som er gjort. Først er det så klart studiosminke som er lagt på, og det hjelper jo veldig mye, men det er også flere hudflekker og poser under øynene som er fjernet og glattet ut, sier Tor Stenersen, billedsjef i Aftenposten til VG.

Ifølge Terje Bringedal, leder i Pressefotografenes Klubb og fotograf i VG, er det håpløst at et slikt bilde brukes for å reklamere for piller som skal bremse rynker.

- Det viser i alle fall at du trenger både Photoshop og Evelle for å bli rynkefri, sier han.

Hverken Martin Hansen eller Carsten Jørgensen, som er henholdsvis markedssjef og daglig leder i Pharma Nord, som selger Evelle, vet om bildet er retusjert.

- På generell basis, så blir jo de fleste bildene ordnet på. Men jeg vet ikke om dette bildet er retusjert eller ikke. For meg ser det ut som om lyssetting er forskjellen, sier Jørgensen.

Andreassen har ikke villet kommentere saken overfor avisen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   

LES OGSÅ: - Det er så tragisk