Olivia Newton-John:

Ryktes at «Grease»-stjernen har kun uker igjen å leve

Behandles for kreft for tredje gang.

KREFTSYK: Skuespiller Olivia Newton-John har lenge kjempet mot kreften, og nå ryktes det at stjernen kun har noen uker igjen å leve. Her er hun avbildet i 2016. Foto: NTB scanpix
KREFTSYK: Skuespiller Olivia Newton-John har lenge kjempet mot kreften, og nå ryktes det at stjernen kun har noen uker igjen å leve. Her er hun avbildet i 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai 2017 avslørte «Grease»-stjernen Olivia Newton-John (70) at hun var rammet av kreft for andre gang, og var nødt til å utsette turnéene sine i USA og Canada.

I et intervju med australske Sunday Night i september avslørte hun at dette egentlig var tredje gang hun ble rammet av brystkreft. En diagnose hun fikk i 2013, valgte hun nemlig å holde hemmelig.

«Grease»-stjernen har det siste året gjennomgått strålebehandling etter at kreften kom tilbake. Hun får også hjelp av medisinsk marihuana som ektemannen John Easterling dyrker på parets ranch i Santa Barbara.

Utsatt for dødsrykter

70-åringens kreftsykdom har faktisk fått sladdernettstedet Radar Online til å hevde at hun nærmest ligger for døden.

Ryktene skal ha det til at skuespillerstjernen står overfor alvorlige helseproblemer som følge av brystkreften.

En kilde forteller til nettstedet at Hollywood-stjernen kjemper for å leve lenge nok til å se datteren Chloe Rose Lattanzi (32) gifte seg senere i år med sin forlovede, James Driskill.

Den lokale australske nettsiden Now To Love hevder at mennesker i skuespillerens krets forteller at Olivia sliter med kreftsykdommen og at hun kun har uker igjen å leve.

Avkrefter ryktene

Etter at de triste ryktene oppstod, har imidlertid flere av superstjernens nære og kjære understreket overfor News.com.au at Olivia har det fint. Nettstedet har også vært i kontakt med 70-åringens amerikanske representant, Michael Caprio, som avkrefter rykteflommen.

Olivias sosiale medier-ansvarlige, Randy Slovacek, har også uttalt seg til avisen The Herald Sun, ifølge nettstedet.

Han skal ha fortalt at skuespilleren er på bedringens vei og at det virker som at folk derimot ønsker at sykdommen til Olivia skal ta en dramatisk vending.

Olivia Newton-John fikk brystkreftdiagnosen for første gang i 1992, på samme dag som faren hennes døde av leverkreft.

I mai 2017, som tidligere nevnt, avslørte hun via en offentlig uttalelse at hun måtte utsette en turné i USA og Canada fordi hun nok en gang var rammet av brystkreft.

«Ryggsmertene som opprinnelig førte til utsettelse av turnéens første halvdel, har nå vist seg å være brystkreft. (...) Olivia er sikker på at hun vil komme sterkere tilbake senere i år», het det i uttalelsen.

I et intervju i 2017 uttalte sangeren at hun var takknemlig for at hun ble syk.

- Jeg er takknemlig for opplevelsen, for uten den hadde jeg gått glipp av mange av de tingene jeg har gjort i livet mitt. I tillegg har det gitt meg mer medfølelse for de som går igjennom tøffe tider, sa hun i et intervju med Radio Times, ifølge Hello Magazine.

Det var likevel vondt mens det sto på. Artisten kunne blant annet ikke delta i farens begravelse, fordi hun måtte starte med cellegift med én gang. Kort tid etter fikk hun beskjed om at hun måtte operere bort det ene brystet.

- Jeg var skrekkslagen. Jeg var overbevist om at kreften hadde spredd seg i rekordfart, og nå var i hver eneste celle i hele kroppen min, sa hun.

Bare gode venner

Den australske skuespilleren ble stjerne over natten da hun spilte en av hovedrollene i musikalkomedien «Grease» fra 1978.

Olivia og John Travolta (64) vil nok alltid bli forbundet med det fiktive kjæresteparet Sandy Olsson og Danny Zuko - selv om det er drøye 40 år siden filmen hadde kinopremiere.

RADARPAR: Olivia Newton-John og John Travolta kommer nok alltid til å være forbundet med rollene som Sandy og Danny i den velkjente filmen «Grease». Her avbildet i fjor under 40-årsjubileet til suksessfilmen. Foto: NTB scanpix
RADARPAR: Olivia Newton-John og John Travolta kommer nok alltid til å være forbundet med rollene som Sandy og Danny i den velkjente filmen «Grease». Her avbildet i fjor under 40-årsjubileet til suksessfilmen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere fans drømte nok den gang om at kjærligheten mellom de to rollekarakterene også ville overføres til det virkelige liv, men privat er Olivia og John ikke noe mer enn bare nære venner.

Og akkurat det er det gode grunner for, ifølge 70-åringen selv.

I podkasten «No Filter» på nettstedet MamaMia, har OIivia forklart at det aldri var aktuelt for de to stjernene å utvikle vennskapet og det profesjonelle forholdet til noe mer.

- Vi var begge sammen med andre da vi spilte inn filmen, og jeg tror at, av respekt, så skjedde det aldri. Det tror jeg er bra, fordi jeg tror det ivaretok spenningen og kjemien, sa hun.

HER GÅR DET SKEIS - TIL LATTER FOR INTERNETT: John Travolta hadde tydeligvis ikke pugget godt nok, og introduserte artist og skuespiller Idina Menzel som «Adele Dazeem» under Oscar-utdelingen i 2016. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Hun tror at mye kunne ha blitt ødelagt dersom de hadde fått følelser for hverandre.

- Det kunne ha blitt en ekte katastrofe om vi hadde bestemt oss for å date. Jeg tror det er bra at det aldri skjedde. Men vi er fremdeles nære venner, fortalte hun videre.

LES OGSÅ: Her gjenforenes «Grease»-paret etter 40 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer